szerző:
hvg.hu

Fontos szoftverfrissítés érkezett a napokban három programhoz is, melyek közül legalább egy szinte mindenki számítógépén megtalálható.

A PDF fájlok szerkesztésére szolgáló Acrobathoz; a legtöbbek gépén meglévő, a fájlok megtekintéséhez használt Acrobat Readerhez; valamint a Photoshophoz is fontos biztonsági frissítéseket adott ki az Adobe.

A korábban felfedezett, most már betömött 47 biztonsági rés között több olyat is találni, amely a felhasználó kijátszásával távolról kiadott parancsok végrehajtását teszi lehetővé a gépen.

A frissítőcsomag másfél hete elérhető, így ha napokban nem nyitotta meg a programokat, akkor most már mindenképp tegye meg, és frissítse őket, hogy elhárítsa a biztonsági veszélyt. Az Adobe Acrobat és Reader DC programok esetén a 2018.011.20040 verzióban már nincsenek benne a hibák, az Acrobat 2017 és Acrobat Reader DC 2017 programoknál a 2017.011.30080 verziónál javították azokat, a korábbi kiadások esetében pedig a 2015.006.30418 verziótól számít frissnek a program.

És ha már itt tartunk, nem árt felidézni, hogy az Adobe-nak van egy másik, sokkal problémásabb szoftvere is, a Flash segédprogram, ami szintén a legtöbb gépen megtalálható. Azt gondoljuk, itt az ideje, hogy mindenki kikapcsolja a sajátján.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!