szerző:
hvg.hu

Négy éve bejött a focis videójátékokat is fejlesztő EA Sports jóslata, 2014-ben tényleg Németország nyerte az akkori labdarúgóvébét. A kiadó az idei összecsapások előtt is kalkulált, ha pedig bebizonyosodik, valóban izgalmas időszak elé néznek a focirajongók.

A sportjátékokat fejlesztő EA Sportsot leginkább a valósághoz igen közel álló programjai miatt kedvelik a felhasználók, hiszen ez a kiadó felelős az évről évre megjelenő, legnépszerűbb focis játékszériáért, a FIFA-ért is. A program pedig azért is érdekes, mert szimulációs jellege miatt kiválóan alkalmas például az aktuális tornák, így a közelgő orosz focivébé végigjátszására.

A kiadó 2014-ben már megtette ugyanezt, akkori számításaik pedig a viadalt végül tényleg megnyerő Németországot hozták ki győztesnek. Már csak ezért is érdemes figyelemmel kísérni a mostani jóslataikat, azok alapján ugyanis Franciaország nyeri a júniusban startoló csatasorozatot. Ha a számításaik helyesek, a döntőben ráadásul a címvédő németekkel kerülnek majd szembe, de a párharcot végül a rendes játékidő utáni büntetők fogják eldönteni, 5–4-re.

©

A jóslat arról is említést tesz, hogy a 2014-es vébégyőztes Németország 3–1-re legyőzi a spanyolokat, Egyiptom, Izland és Mexikó viszont idejekorán kiesik. Játékosok szemszögéből az aranylábú portugálnak, Cristiano Ronaldónak lesz miért aggódnia, a nemzetek csatájának gólkirályi címét, valamint az érte járó Aranylabdát a francia Antoine Griezmann viheti haza.

©

Hogy mi alapján jutottak erre a következtetésre, azt nem részletezte a kiadó, a kalkuláció alapján kapott adatok mindenesetre legalább figyelmet érdemelnek. Annál is inkább, mert a fejlesztőcég a Super Bowl-meccsek előtt készült számításai során se nagyon szokott tévedni: a Madden franchise-hoz tartozó programokkal 13-ból 9-szer sikeresen jósolták meg az amerikai focitorna végeredményét.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat. 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Tech

Itt egy teljes meccs: 20 perces videón a FIFA 18

Bő másfél hónap múlva jelenik meg a legnépszerűbb focis játékszéria, a FIFA új része. A fejlesztők játékmenetes videóval villantják meg, mire is számíthatnak majd a játékosok.