szerző:
hvg.hu

Frissítette okosóráját a Huawei. Az eszköz külleme nem változott, de jött bele némi funkcionális okosság.

A Huawei nem bonyolította túl, egyszerűen Watch 2 (2018)-nak nevezte el frissített okosóráját, miután a készülék küllemben és felszereltség tekintetében is tökéletesen megegyezik a tavalyi MWC-n bemutatott kiegészítővel.

A különbség elsősorban az adatkapcsolatnál érhető tetten: beépített GPS-szel és 802.11b/g/n szabványú wifivel, 4.2-es Bluetooth-támogatással, továbbá nem egy mobilfizetési szabványt is támogató NFC-vel rendelkezik, mely segítségével a kapcsolódó felülethez érintve, akár a csuklónkon lévő kis eszközzel rendezhetjük a számlát vagy a bolti vásárlást – már persze csak ott, ahol lehetőséget adnak ilyesmire.

©

Jön egy 4G kapcsolatra is képes verzió, kétféle változatban, rendes nanoSIM-mel, valamint úgynevezett eSIM-mel, de a bemutató alapján egy harmadik, kedvezőbb árfekvésű variánst ugyancsak áruba bocsát a gyártó. Igaz, ez utóbbi "csak" Bluetooth-szal fog működni, de hát valamit valamiért, ugyebár. A fejlettebb, így nyilván magasabb árfekvésű 4G-s verzióval akár zenét is streamelhet majd használója.

A kerámia burkolat alatt elhelyezkedő 420 mAh-s telep sajnos továbbra sem túl bajnok üzemidő szempontjából, az óra ugyanis a tipikus használat mellett nagyjából 1 napig nyúzható. Utóbbi miatti csalódottságot enyhítheti a beépített gyorstöltési funkció, amely a Huawei ígérete szerint nagyjából 100 percet vesz igénybe, hogy az óra aksiját maximumra töltse.

©

Minden más pedig maradt: ugyanúgy Gorilla Glass védi, ugyanúgy vízálló és a korábban megismert, 390x390-es OLED panel sem változott, ahogy a legfontosabb szenzoros képességek terén sincs eltérés. Az óra így tehát gyorsulásmérővel, pulzus- és a bőr vezetőképességét mérni képes szenzorral is rendelkezik.

©

A minimum 4.4-es Androidot, illetve iOS 9-es verziót igénylő órát (illetve az eltérő változatok miatt talán indokoltabb a többesszám) feketében, szürkében és narancsban állítja csatasorba a Huawei, eltérő árfekvéssel. A 4G képes modellért 86 ezer forintnak megfelelő jüant, a csak BlueTooth-t tudóért 65 ezer forintot kérnek. A kínai piacon már valamennyi elérhető.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Tech

Nagyon rákattantak a magyarok a Huawei új telefonjaira

Magyarországon (is) lényegesen felülmúlhatja a Huawei P-szériájának tavalyi értékesítési sikereit a gyártó idei készülékcsaládja. Eladott darabszámokat ugyan nem közölt a cég, de egy impresszív százalékos adat már ismert.