szerző:
hvg.hu

Nem jelezték, nem adtak ki ezzel kapcsolatban semmit, egyszer csak bejelentették, hogy kész van. Ez a gyors története a Microsoft új, ingyenes játékának, amely a padlógáz szerelmeseinek kedvez, és amely egyre több országban válik letölthetővé. Ha Windows 10-et használ, hamarosan ön is megkaphatja.

Minden marketinges anyag, hirdetés és ezzel kapcsolatos reklám nélkül debütált – igaz, egyelőre csupán néhány országban – egy Microsoft gondozásában készült új, autóversenyzős játék, a Miami Streets.

A kimondottan Windows 10-es rendszerekre fejlesztett programot az Electric Square készítette, de lényegében teljes titokban: csak akkor szereztek róla tudomást a felhasználók, miután a Microsoft Store-ban is megjelent, addig pedig a létezéséről sem lehetett tudni. Arról meg aztán végképp nem, hogy a gyártó színfalai mögött épp játékfejlesztés zajlik.

©

A Microsoftnak egyébként nem ez az első autóversenyzős játéka, hiszen hozzájuk köthetők a nagysikerű Forza-termékek is. A Miami Streets viszont némileg más ütemtervet követ, a program ugyanis a könnyed autóversenyzést propagálja, a szó legszorosabb értelmében: nem szimulátorról és nem árkád kategóriába illő darabról van szó, hanem egy valóban egyszerű, kizárólag gáz/féktaposás kombinációjából álló programról. Az irányítást maga a játék végzi, a felhasználóknak csupán annyi a dolguk, hogy a megfelelő időben fékezzenek, illetve gázt adjanak. Egyszerűnek tűnik, de attól még lehet szórakoztató.

A Miami Streets a PC-s tábor mellett valószínűsíthetően a gyártó kompatibilis rendszerét használó Surface táblagépeken is használható lesz, és a hírek szerint ez lehet az első olyan újgenerációs Microsoft-játék, amelyet a cég Andromeda OS-t futtató, régóta pletykált tabletjére szánnak – a Windows Central legalábbis ezt valószínűsíti.

Hogy a szélesebb közönség számára mikor teszik kipróbálhatóvá, még nem tudni, de néhány, tőlünk távolabbra eső országban élők már letölthetik a programot. Megkerestük az ügyben a Microsoft hazai képviseletét, ám egyelőre ők sem rendelkeznek több információval. Azt ígérték, amint kiderül valami az ingyenes játék hazai elérhetőségéről, jelezni fogják felénk.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!