szerző:
hvg.hu

Ötmillió dollár kártérítést követelnek az Apple-től egy csoportos polgári peres eljárásban. Az indok: az Apple Watch egy, a kezdetektől fogva fennálló hibája.

Ugyanaz a hibája valamennyi Apple Watch modellnek, ráadásul az Apple-nek tudnia kellett erről – állítják a felperesek egy csoportos polgári peres eljárásban, amely Kaliforniában indult a cupertinói vállalat ellen. Arról van szó, hogy az óra kijelzője egyszerűen elválik a testtől, könnyen sérül, de ez csak néhány hetes használat után derül ki.

©

A felperesek szerint minden egyes Apple Watch sorozat megjelenése után erről panaszkodtak a felhasználók, azaz kizárt, hogy az Apple semmit sem tehetett volna a talán konstrukciós hiba kijavítása érdekében. Megjelent a Series 0 Apple Watch, és a vásárlók jelezték, hogy könnyen leválik a kijelző. 2016 szeptemberében indult a 1. és 2. sorozatú modell, és a vásárlók ugyanerre a gondra panaszkodtak. Tavaly szeptemberben adta ki az Apple okosórájának 3. sorozatát, és ugyanezek a problémák merültek fel a kijelzővel kapcsolatban.

Az Apple valamennyi esetben tagadta, hogy széles körű problémáról lenne szó, holott a vállalat számos csatornán keresztül kapott panaszokat. A felperesek állítják, ha tudtak volna erről, a szerintük általános hibáról, akkor nem vettek volna Apple Watchot, vagy legalábbis nem lettek volna hajlandóak ennyit fizetni érte.

Nemrégiben egy hasonló ügyben már felmerült a cupertinói cégóriás felelőssége. Állítólag az Apple már a belső tesztek során tudta azt, ami később az iPhone 6 Plus készülékek Achilles-sarka lett: a telefonok könnyen meghajlanak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!