szerző:
hvg.hu

Tartalom terén még mindig nem túl erős az Xbox, ezért több olyan stúdiót is felvásároltak, akik díjnyertes alkotásaik révén már régóta ismertek a játékosok előtt. A friss szerzemények között a különös fejlesztéséről ismert Ninja Theory is szerepel.

A Microsoft érezhetően nem az exkluzív címek terén próbálna levegőhöz jutni a PlayStation sikere mellett, sokkal inkább már bizonyított csapatok szerződtetésével képzelik el az Xbox jövőjét. Hogy ezt a gyakorlatban is érzékeltessék, az E3 videojátékos kiállításon nem csak azt jelentették be, hogy már építik az új Xbox konzolokat (!), hanem azt is, hogy több sikerdíjas játékot fejlesztő stúdiót is leigazoltak.

A Polygon azt írja, a friss szerzemények között szerepel a State of Decay programokat fejlesztő Undead Labs, a teljes Forza franchiset megteremtő Playground Games, továbbá a főként indie stílusú produkciókat készítő Compulsion Games, de immár a Microsoft kötelékéhez tartozik a depressziós rémálmokra építő program fejlesztője, a Ninja Theory is.

A csapat később egy videóban igyekezett elmagyarázni a csatlakozás okát. Tameem Antoniades, a stúdió társalapítója szerint a kisebb projekteken dolgozó csapatoknak esélyük sincs életben maradni egy olyan piacon, amelyet főként AAA kategóriás, több millió dolláros költségvetésű játékok uralnak, mert nem a kreativitás számít, hanem az, kinek van több pénze. Így pedig nehéz ötleteket megvalósítani, pláne kísérletezni, ha az ember előtt folyamatosan ott a lebeg a teljes megsemmisülés esélye.

Tameem Antoniades szerint szeretnének olyannyira különlegesek maradni, mint amilyenek eddig is voltak, erőforrásaikat pedig valami olyan projektre szentelni, amely valódi élményt kínál. Utóbbit pedig már bebizonyítták, hiszen általunk is tesztelt produkciójuk bár hatalmas kockázat volt, végül bejött: 500 ezernél is többen döntöttek a megvásárlása mellett.

A most akvirált stúdiókkal együtt az Xbox egy új létesítmény létrehozását is bejelentette, amely a tervek szerint Santa Monicában épül fel, és a céghez csatlakozott kiadókkal együtt működik majd.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
Gécs Dániel Tech

Az új Uncharted egy újabb fájdalmas gyomros az Xboxnak – lehet, hogy az utolsó?

Noha az év végi játékdömping még jócskán odébb van, a nappalikban zajló konzolháború már szinte lefutott játszma. Míg a Sony újabb, sikerre ítélt címekkel növeli tovább bevételeit, a Microsoft továbbra is óriási hiányt szenved exkluzív tartalmakban. És közben itt az újabb balhorog. Kegyelemdöfés az Xboxnak vagy jól felépített marketingmunka? Kipróbáltuk a PlayStation egyik kultikus szériájának folytatását, az Uncharted: The Lost Legacyt.