szerző:
hvg.hu

A posztapokaliptikus világban játszódó The Last of Us első része is brutális hullámvasút volt, a folytatásban azonban a korábbiaknál is sokkal drámaibb eseményekre készülhetnek a játékosok. Mutatjuk a PlayStation egyik legütősebb címének folytatásából készült első gameplay videót.

Ha van játék, amely eldöntheti a konzolvásárlás kérdését, a Naughty Dog gondozásában készült The Last of Us egészen biztosan az. A posztapokaliptikus, zombikkal és különféle teretményekkel teli világba kalauzoló, erős karakterdrámával operáló játék az egyik legütősebb program a konzolra írt tartalmakat is osztályozó Metacritic oldala, valamint számos szaklap véleménye szerint.

A 95 százalékos értékelésen álló túlélőhorror hivatalosan 2013-ban látta meg a napvilágot még a harmadik generációs PlayStationön, de kis idő elteltével PS4-re is elkészítette a fejlesztését végző Naughty Dog. A játék érzelmi mélységét, a valósághoz nagyon közeli harcjeleneteit világszerte dicsérték. A programban Ellie és Joel kalandjainak részese lesz a játékos, aki kettejüket irányítva igyekszik túlélni egy mára könyörtelenséggel teli világban.

A második, hivatalosan Part II-re keresztelt epizódról már korábban is jelentek meg hírek, de konkrétumokat csak a tavaly októberi Paris Games Week során tárt a nyilvánosság elé a kiadó. Akkor egy rövid, ám igazán döbbenetes videót mutattak be, a jelenleg is zajló E3 apropóján pedig kijött az első gameplay.

A több mint tízpercnyi új anyagot tartalmazó felvételen az időközben nagykorúvá érett Ellie-t egy boldogabb pillanatában láthatjuk, egy gyors váltás után azonban felpörögnek az események, hősünk pedig kénytelen menekülőre fogni – és közben válogatott módon igyekszik redukálni a világban előforduló gonosztevők számát.

Néhány hardcore rajongó szerint nem véletlenül vágta meg így a látottakat a Naughty Dog. Könnyen lehet, hogy a felvételen szereplő barátnővel történik valami, a lány pedig nem menekül, épp ellenkezőleg: ő üldöz másokat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!