szerző:
hvg.hu

A Samsung saját márkás böngészője jelzi, ha valamelyik alkalmazás túl sok adatforgalmat generál, de lehetőséget nyújt a titkosított böngészésre is.

Az elmúlt években nagy segítséget jelentett az Opera Max nevű alkalmazás azoknak az androidos felhasználóknak, akik nem túl nagy mobilnet-előfizetéssel rendelkeztek. Az app azonban nemcsak az adatforgalom használatára figyelt oda, hanem lehetőséget nyújtott a virtuális magánhálózaton (VPN-en) keresztüli netezésre is. Csakhogy mindez már a múlt, és hiába volt az alkalmazásnak körülbelül 500 ezer felhasználója, az Opera tavaly augusztusban leállította az appot.

A Samsung kapott az alkalmon, és elkészítette a Samsung Max nevű alkalmazását, amely nevéből sejthetően nagyjából ugyanazokat a lehetőségeket kínálja, mint elődje. A fejlesztők szerint a Data Saving Mode a böngészett weblapok tartalma mellett a megjelenített képek, videók és zenék méretét is csökkenti, függetlenül attól, hogy böngészőben vagy alkalmazásban tölti azt be a készülék.

Emellett azt is figyeli, melyik alkalmazás mennyi adatot fogyaszt a háttérben, így ezeket akár egyesével is lelőhetjük.

©

Természetesen a Samsung Maxból sem maradhatott ki a VPN-kapcsolatra lehetőséget adó Privacy Protection Mode, így a nyílt wifi-hálózatot használva sem kell attól tartanunk, hogy a hackerek ellopják a jelszavainkat, vagy egyéb más kényes információt.

Fontos, hogy az alkalmazás kompatibilitását fokozatosan bővítik. Ezért aztán, ha nem tudja telepíteni, akkor érdemes néhány hét múlva újra próbálkoznia. És erre az esetre is lenne egy tippünk: itt mutatunk egy pofonegyszerű trükköt, amellyel rengeteget spórolhat a mobilneten, bármilyen telefonja is van.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!