szerző:
hvg.hu

Adatlopás, online fizetési csalás, hackertámadás vagy éppen internetes zaklatás esetén jogi támogatást, valamint egyes esetekben biztosítási kártérítést is kínáló új biztosítást vezetett be a Generali.

A Generali új, lakásbiztosítás mellé igénybevezető „cyber” kiegészítő biztosítási csomagja háromféle csomagváltozat mellett négy területre terjed ki.

A vállalat közlése szerint biztosítási szolgáltatás vehető igénybe bank- és hitelkártyával, valamint személyes internetes hozzáférési adatokkal való visszaélés esetén. Informatikai távsegítség formájában segítenek az operációs rendszer számítógépre telepítésében, a biztonságos wifi-kapcsolat beállításában, illetve vírustámadás esetén a kártékony progra eltávolításában. A választható adathelyreállítási szolgáltatás az adatok visszanyerésében segít. Lehetőség van továbbá jogvédelmi szolgáltatást választani, ami akkor nyújt jogi segítséget, ha valakit online sérelem ér: információs bűncselekmény áldozata lesz, személyiségi jogai sérülnek, vagy webes úton kötött szerződéssel kapcsolatosan van jogi vitája.

Az új biztosítási terméke kiegészítéseként a Generali egy dedikált weboldalt is létrehozott a kiberbiztonság témájának, ahol gyakorlati tanácsokat adnak többek között a megfelelő jelszóhasználatról, a kétlépcsős azonosítás fontosságáról és az online vásárlás biztonságossá tételéről.

Hasonlóan a technikai berendezések védelmét szolgálja a magyar piacon már régóta elérhető készülékbiztosítás. Hogy milyen esetekben nyújt segítséget és mikor éri meg megkötni, arról korábbi összeállításunkban olvashat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!