szerző:
hvg.hu

A Microsoft nemcsak a Windows, de az Office-programok kinézetét is átszabja, és már azt is látni, melyek lesznek a legfontosabb változások.

Körülbelül egy évvel ezelőtt jelentette be a Microsoft azt az új irányvonalat, amely új kinézetet ad a cég termékeinek. A fejlesztők nemrég megmutatták, a Fluent Design System névre keresztelt ráncfelvarrás milyen újdonságokat hoz majd a Windowsba, a redmondi cég pedig szerdán bejelentette: az Office-termékek sem maradnak ki a sorból.

A tervek szerint a Fluent Design Systemet a következő hónapokban megkapja majd a Word, az Excel, a PowerPoint és az Outlook online és asztali gépen használt változata egyaránt. A ráncfelvarrás alapvetően három komolyabb változást hoz majd magával.

Az egyik leglátványosabb változást a menüszalag átszabása jelenti. A szokásos háromsoros megjelenítés helyett egyetlen sor lesz majd, amely a legfontosabb elemeket tartalmazza. A felhasználóknak azonban lesz rá lehetőségük, hogy a beállítsák a korábban megszokott nézetet.

A Microsoft ugyanakkor számít a felhasználók esetleges nemtetszésére, így első körben – amolyan kísérleti jelleggel – csak a Wordben jelenik majd meg ez a változás.

©

A másik nagy változást az új színek és ikonok megjelenése jelenti. Ezt azonban már minden Office-termék megkapja: elsőként a Word webes változata, majd a hónapi végéig az Insider programban részt vevők Word, Excel és PowerPoint programjai. A windowsos Outlook júliusban, a Mac-változat pedig augusztusban esik át a ráncfelvarráson.

©

A harmadik fő változás már nem annyira látványos, sokkal inkább praktikus. A Microsoft ugyanis új, mesterséges intelligencia- és Microsoft Graph-alapú keresést vezet be az Office-ban, így már akkor megjelennek majd a keresési ajánlatok, amikor a felhasználó a keresőmező be viszi a kurzort.

©

Az újdonság már az Office.com, a SharePoint Online és a mobilos Outlook felhasználók számára elérhető, a webes levelező pedig augusztusban kapja majd meg.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!