szerző:
hvg.hu

Hol az Apple, hol a Samsung szúr oda a másiknak olyan hirdetésekben, amelyekben a konkurens készüléket figurázzák ki. A legújabb reklámot a dél-koreaiak készítették, és főszereplőnek az Apple jelenlegi csúcstelefonját, az iPhone X-et választották.

Az „Upgrade to Galaxy” hirdetéssorozat legújabb szösszenetében az iPhone X LTE letöltési sebességét figurázza ki a Samsung. A mindössze 30 másodperces videóban egy vásárló faggatja az Apple Store alkalmazottját az iPhone „10” letöltési sebességéről. Kiderül, hogy jobb, mint az iPhone 8-é, viszont amikor a hölgy a Galaxy S9-ről érdeklődik, nem kap konkrét választ. Persze az eladó hümmögése és mondhatnánk gúnyosan lenéző arckifejezése mindent elárul: a „jövő okostelefonbja” (így becézik az iPhone 10-et) lassabb, mint a Galaxy S9.

A Samsung úgy véli, hogy megalapozottan állítja ezt, az Ookta Speedtest app ugyanis azt mutatta, hogy a Galaxy S9 37 százalékkal gyorsabb, mint az iPhone X, és 17 százalékkal fürgébb a Google Pixel 2-nél. Az S9-ben CAT 18 LTE modem dolgozik, amellyel – a Samsung szerint – akár 1,2 Gbps-os sebesség is elérhető.

Annak ellenére, hogy a Galaxy S9 reklámkampánya meglehetősen agresszív (ide tartoznak az Apple-eszközöket kifigurázó videók is, például az, amellyel nemrégiben az iPhone 6-os lassúságára/lassítására hívták fel a figyelmet), a Galaxy S9 nem fogy olyan jól, mint ahogyan arra számítottak. Feltehetően ezért is mutatják be a vártnál korábban a Galaxy Note9-et.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!