szerző:
hvg.hu

A Google Gboard billentyűzete ismét egy különleges funkciót kapott, amivel még személyesebbé tehető a csevegés.

Elsőre talán kevesen akarnák lecserélni a mobiljuk alapértelmezett billentyűzetét egy külsős klaviatúrára, a Google azonban mindent megtesz azért, hogy az ő alkalmazásukat használjuk. A Gboard ugyanis egy billentyűzet, amit androidos eszközökre, valamint iPhone-ra és iPadre is telepíthetünk. A Google a nyár közepén már kijött egy jópofa frissítéssel: a billentyűzet segítségével már morzézva is elküldhettük az üzenetünket. Most egy újabb különlegességgel készültek.

A Mini névre keresztelt matricák érdekessége, hogy a kamera képe alapján a felhasználót öntik rajzba. Ehhez nem kell mást tenni, mint a mobil kameráját magunk felé fordítani, és várni, hogy "beolvassa" az arcunkat. Ezek után a gépi tanulás, a neurális hálózat, valamint a művészi illusztrációk kombinációjaként a rendszer létrehozza az arcképünk matrica változatát, amit bárkinek elküldhetünk üzenetben.

A Gboard Mini funkcióját hétfőn jelentette be a Google, így könnyen lehet, hogy a billentyűzet frissítése nem egyszerre jelenik meg mindenkinél, van, akinek néhány napot még várnia kell rá.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!