hvg.hu Tech

IDC: 27 milliárd dollár többlet a tíz új EU tag IT-piacán

Átlagosan évente 2,2 százalékkal tud többet költeni az EU csatlakozás nyomán a 10 2004-ben csatlakozott új tagállam az IT szektorban, melynek nyomán évi 12 százalékos lehet a növekedés az informatikai piacokon – derül ki az IDC friss kutatásából.

MTI Tech

Az elsőszülött IQ-ja a legmagasabb?

Vagy az elsőszülött a legintelligensebb gyerek a családban, vagy az, akit a legérettebbnek tekintenek - mutatták ki statisztikai adatok elemzésével kutatók.

MTI Tech

Mamutölő farkasok maradványaira bukkantak Alaszkában

Alaszkában olyan farkasok maradványaira bukkantak amerikai kutatók, amelyek képesek voltak a mamutokat is elpusztítani. A robosztus állatok 12 ezer évvel ezelőtt haltak ki, körülbelül akkor, amikor elfogytak a táplálékul szolgáló mamutok és bölények.

MTI Itthon

Magyarország élen jár a klímavédelemben

Magyarország a klímavédelmi nemzetközi vállalásait jelenleg több mint négyszeresével teljesíti túl, a régióban a legjobb mutatóval rendelkezik - derül ki az Országos Meteorológia Szolgálat (OMSZ) és az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) legfrissebb adataiból.

MTI/hvg.hu Tech

Tudományos vizsgálat az Alföld élővilágának változásáról

Komplex tudományos vizsgálat indult, amely a klímaváltás nyomán, az Alföld természetes élővilágában várhatóan bekövetkező változások elemzésén alapul – közölte Török Katalin, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Ökológiai és Botanikai Kutatóintézetének igazgatója.

MTI Világ

Sötétbe borult London

A II. világháború óta első ízben tartottak "elsötétítést" csütörtök este London világhírű központi terén, a Piccadilly Circuson, ahol azonban most nem német bombázókötelékek berepülése miatt, hanem környezetvédelmi figyelemfelhívó célzattal aludtak ki egy órára a fények.

hvg.hu Tech

Kik használják ki a Web 2.0 szolgáltatásait?

A cégeknek (köztük a médiacégeknek) nem elég belépniük a Second Life-ba, vagy saját profilt létrehozni a MySpace-en, vagy a Facebookon (nálunk leginkább az iWiWen) és várni a csodát. Azok se számítsanak gyors változásra, akik figyelik a megmondóembereket és minden új webkettes holmit kipróbálnak.

hvg.hu Tech

Saját YouTube szoftvert kap az iPhone

A YouTube videóit mostantól az Apple TV-n is élvezhetik a felhasználók, mindez azonban apróság ahhoz képest, hogy a videomegosztó külön lejátátszószoftverrel kedveskedik a iPhone felhasználóknak.

MTI Tech

Jelcin emlékére elnöki könyvtárat létesítenek

Könyvtárat létesítenek a független és demokratikus Oroszország első elnökének, Borisz Jelcinnek az emlékére, mely a tervek szerint iratritkaságok millióit tárja a nagyközösnég elé most először.

MTI Tech

Párizsi teret neveztek el a neves magyar gyerekorvosról

Pikler Emmi (1902-1984) magyar gyermekorvosról és pedagógusról, az egészséges kisgyermek harmonikus személyiségének kialakításával foglalkozó budapesti Pikler Intézet alapítójáról neveztek el teret Párizsban.

hvg.hu Tech

Visszaélnek a vásárlók bizalmával a nyomtatópatron-gyártók

A tintasugaras nyomtatókba kerülő festékpatronokban található tinta több mint felét nem használják fel az esetek nagy többségében: a fogyasztó jóval előbb kidobja a patront, mint hogy az valóban kiürülne - derül ki egy új német tanulmányból. A vásárlók jellemzően akkor cserélik a patront, amikor a gép jelzi, hogy kiürültek, nem akkor, amikor valóban kifogytak.


A címlapról ajánljuk