Gazdaság

Jönnek a fapados mobilszolgáltatók

A mobiltelefon-piacon is megindult a légiközlekedésből már ismert árharc az előfizetőkért Európában: ezen a piacon is jelentkeznek a "semmi extra" diszkont társaságok, mélyen a többiek árai alatt kínálva a mobilszolgáltatást.

Tech

Olimpiai aranyat interneten toborzott csapattal?

Az olimpiai rendezés elnyerését követően a görög ölbe más lehetőségek mellett egy ötkarikás baseball-tornán való részvételt biztosító kvóta is hullott. A sportágat addig csak hallomásból ismerő görögök köszönték a lehetőséget, majd importáltak egy csapatot. Sokak szerint aranyat érő beruházás volt.

Gazdaság

Internetes licitelők kedvence lett a Gmail tesztverziója

Egyenként akár több tízezer forintot is megadnának a netezők azokért az e-mailcímekért, amelyeket a Google 1 gigabájtnyi tárhelyet kínáló, Gmail elnevezésű e-mail-szolgáltatásának jelenlegi tesztelése során bocsátottak ki.

Világ

Interneten keringett a madridi merénylet tervezett időpontja

Tavaly decemberben bukkantak rá egy norvég kutatóintézet munkatársai, de a madridi eseményekig nem tulajdonítottak különösebb jelentőséget a ’Dzsihád Irakban: remények és veszélyek’ című arab nyelvű tanulmánynak. Pedig a dokumentum sok mindent elárult volna.

Világ

Kína: piros lámpa az internetkávézóknak

A kínai kormány február óta több mint 8600 internetkávézót záratott be azért, mert a kínai törvényeket megsértve fiatalkorúakat is a háló közelébe engedtek – közli Kína hivatalos hírügynöksége, a Xinhua News Agency. A hatóságok szerint a kávézók megzavarják az iskolai oktatást, ami "rendkívüli módon ingerli a közvéleményt".

Gazdaság

A Westel május 3-ától T-Mobile

A Westel Mobil Távközlési Rt. T-Mobile Magyarország Távközlési Rt. néven működik tovább május 3-ától - közölték a társaság sajtótájékoztatóján.

Gazdaság

Ki nyerhet a mobilszámok hordozhatóságával?

A hazai mobil távközlés legizgalmasabb kérdése, hogy milyen hatásai lesznek a számhordozhatóságnak. A hírközlési törvény májustól kötelezi a mobilszolgáltatókat ennek bevezetésére. Ki lesz a nyertese, és ki fog veszíteni rajta – a TNS Hungary Kft. legfrissebb felmérésében erre is kereste a választ.

Itthon

Számítógépeket foglaltak le egy kollégiumban

A szerzői jogok megsértése miatt eljárást indított az Országos Rendőr-főkapitányság, miután az FBI munkatársaival házkutatást tartott a Budapesti Műszaki Egyetem (BME) egyik kollégiumában.

Gazdaság

Mikiegér magyar mobilokon

Megállapodást kötött az internet- és mobil tartalomszolgáltató Walt Disney Internet Group és a Pannon GSM Rt., hogy rövidesen Magyarországon is elérhetőek lesznek a Disney játékok, képek és csengőhangok mobiltelefonon – írja a Business Wire.

Gazdaság

Magyarországon sok a mobil, kevés az internethozzáférés

Hazánk internetes infrastruktúrája és az internet mindennapi alkalmazásának elterjedtsége Észtország és Csehország mögött a harmadik helyen áll a térségben, amelyet a szélessávú adatátvitel fejletlensége és a mobiltelefónia átlagon felüli fejlettsége jellemez - írja az Economist Intelligence Unit (EIU).

Gazdaság

A Lukoil felzárkózik az ExxonMobilhoz

A Lukoil olaj- és gáztartalékai tavaly négy százalékkal 20,056 milliárd hordó olajegyenértékre nőttek az egy évvel korábbi 19,3 milliárdról. Ezzel közelebb került a legnagyobb tartalékokkal bíró amerikai ExxonMobilhoz.

Gazdaság

Internetes keresőt indít az Amazon

Az A9 névre keresztelt új szolgáltatás megjeleníti az ágazat első számú tagjának, a Google-nak a keresési eredményeit, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kutakodjanak az Amazon kiadott könyvek tartalmát őrző adatbázisában.

Karrier

Egyre többen kapnak cégautót és mobiltelefont

A magyarországi munkavállalók kompenzációs csomagjaiban is egyre fontosabb szerepet töltenek be a Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban már széleskörűen alkalmazott juttatások. A hazai vállalatoknak azonban sok esetben nincsenek megbízható információik a különféle ösztönző eszközök eredményességét és a hozzájuk kapcsolódó munkavállalói preferenciákat illetően.

A címlapról ajánljuk