MTI Tech

A legvékonyabb display olyan vékony, mint a papír

Az eddigi legvékonyabb, 9 hüvelykes (22,86 centiméteres), 0,29 milliméter mélységű képkijelzőt hozta létre a japán Bridgestone cég - jelentette be a világ legnagyobb gumiabroncs-gyára.

MTI Tech

Két telefongyártóé a mobilpiac fele

Bőven több mint 50 százalékos lehetett az új mobilkészülékek nemzetközi piacán az idei év első negyedében a piacvezető Nokia és a második helyezett Motorola együttes részesedése.

hvg.hu Tech

A Microsoft felvásárolná az eBayt

A redmondi óriás környékéről származó híresztelések szerint a Microsoft szemet vetett az online aukciós házra. A New York Post múlt heti riportjában már megemlítette, hogy Bill Gates cége előzetes megbeszéléseket folytatott az eBay képviselőivel, arról, hogy felvásárolná a weboldal üzemeltetőjét, s a szolgáltatást beolvasztaná az MSN-birodalomba.

MTI Tech

Megállapodást kötött az MTA és a szabadalmi hivatal

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) és a Magyar Szabadalmi Hivatal elnöke, a három évre szóló dokumentumot Vizi E. Szilveszter, az MTA elnöke és Bendzsel Miklós, a Magyar Szabadalmi Hivatal elnöke látta el kézjegyével az Akadémia székházában.

hvg.hu Tech

Közös oktatóközpontot nyitott a CA és az Albacomp

A rendszerfelügyeleti szoftvereket fejlesztő CA, és az Albacomp közös nemzetközi oktatóközpontot (Authorized Training Center) nyitott, amelynek felhasználói és partnerminősítő tanfolyamaira a hazai ügyfelek és partnerek mellett egész Európából várnak hallgatókat.

MTI Tech

Nehézségeket okoz a digitális tévé bevezetése

A digitális televíziózás a többségnek eleinte nem annyira élvezetet, mint bonyodalmat jelent majd, s leginkább az idősek és a fogyatékkal élők szorulnak majd központi segítségre a jobb minőséget ígérő, ám kicsivel bonyodalmasabb tévézés első lépéseiben, de a technika elsajátítása után a többség elégedett lesz - állapította meg egy brit felmérés.

hvg.hu Tech

Az internetezők érzéseire vadászik egy weboldal

A We Feel Fine projekt létrehozói kíváncsiak, mit éreznek nap mint nap az interneten szörfözők és a bloggerek. Ennek szondázására elkészítettek egy weboldalt, amely automatikusan megkeresi és regisztrálja az ilyen tartalmú mondatokat a hálón.

Infinit Tech

Biometrikus útlevelek Oroszországban és Csehországban

Az orosz főváros lakói számára már készülnek az első biometrikus útlevelek. A kezdeményezés végrehajtásáért felelős Szövetségi Migrációs Szolgálat (FMSZ) megkezdte az első úti okmányok kiadását.

Infinit Tech

Sárkány, griff és más szörnyek genetikai készletét állítják elő

A háziállat-klónozással foglalkozó amerikai GeneDupe biotechnológiai vállalat tudósai mitológiai élőlények génkészletének számítógépes modelljét hozták lére valódi állatok DNS-adataiból. A cég a következő lépésben a mitikus teremtmények életre keltését tervezi mesterséges DNS-molekulák valódi sejtekbe történő beültetése révén – adta hírül a The Economistra hivatkozva az InfoPark hírlevele.

Infinit Tech

Emberi hallást fejlesztenek robotok számára

A brit Newcastle-i Egyetem Neurológiai, Neurobiológiai és Pszichiátriai Tanszékének egy kutatócsoportja hamarosan az emberi agy hallóközpontjának számítógépes modellje készítésébe kezd, melyet a kutatók egy robotba ültetve fognak tesztelni.

hvg.hu Tech

Már több mint 150 ezer számítógépvírus ostromol bennünket

A felhasználókra a világhálón leselkedő veszélyek gyorsan változnak - derül ki a nagy internetbiztonsági cégek – köztük az F-Secure, a Symantec és a Panda – jelentéseiből. A kártevők sokkal specializáltabbakká, kifinomultabbakká, sőt személyesebbekké válnak, s egyre több van belőlük. Sőt néha már egymással is harcolnak.

MTI Tech

Románia vezet a szélessáv terén Kelet-Európában

A szélessávú internethasználat területén Kelet-Európában Románia vette át a vezető szerepet: tavaly megduplázódott a kapcsolatok száma, és az ország mutatói ezen a területen az újonnan belépett tíz EU tagország átlaga felett vannak.

hvg.hu Tech

Be nem száradó patronnal nyomtat a jövő printere

Az eddigieknél sokkal jobb minőségű nyomtatás válik elérhetővé a házi és kis irodai nyomtatók használói számára a Ricoh új gél-technológiáját használó printerein, melyekbe többé nem szárad be a patron.

hvg.hu Tech

Földönkívüli baktériumokat azonosított egy indiai tudós?

Négy évvel ezelőtt, megmagyarázhatatlan, vörös színű eső hullott India Kerala nevű térségében. Egy kutató az onnan vett minták elemzése után úgy nyilatkozott, hogy a különös elszíneződést a világűrből érkezett mikrobák okozták.

euractiv.hu Tech

Jövőre elkezdődhet az ITER plazmareaktor építése

Megvan a hivatalos engedély a világ legnagyobb kísérleti atomreaktorának megépítéséhez. A környezetvédelmi civilszervezetek attól tartanak, hogy az EU és hat partnerének közös mamutprojektje elnyeli majd a megújuló energiával kapcsolatos kutatási és fejlesztési pénzalapokat, ugyanis a projekt összköltsége 30 év alatt eléri a 10 milliárd eurót.


A címlapról ajánljuk