Tényleg 1 milliárdot ér, ha sok követője van a Facebookon? És miből lesz a pénz?
Tech

Tényleg 1 milliárdot ér, ha sok követője van a Facebookon? És miből lesz a pénz?

Első ránézésre hihetetlen értékbecslés került elő az egyik legnagyobb táborral rendelkező hazai Facebook-oldalról. Érhet-e 1 milliárd forintot egy magyar celeb közösségi csatornája? Egyáltalán, mit jelent az, hogy “annyit ér”? El lehetne adni? És miért vár mindenki a Gazdasági Versenyhivatal szavára úgy, hogy közben megszegi a Facebook bújtatott reklámokra vonatkozó szabályait?

hvg.hu Tech

Minden idők 25 legfontosabb kütyüje

Az alábbiakban egy olyan listát közlünk, amely a valaha volt 25 legfontosabb és legérdekesebb személyesen használható műszaki tárgyat tartalmazza.

Panoráma Tech

Fény derült Kolumbusz Kristóf titokzatos betegségére

Kolumbusz Kristóf Amerikai felfedezése után alighanem súlyos ízületi gyulladástól szenvedett, s nem mint eddig feltételezték, köszvénytől – fejtette ki egy reumatológus a hétvégén Baltimore-ban egy olyan konferencián, amelynek résztvevői ismert történelmi személyiségek betegségeit igyekeznek feltárni.

hvg.hu IT-SZALON

Már a multimédiás szórakozásra tervezik a noteszgépeket

Mostantól a felhasználók nagy felbontásban is élvezhetik laptopjukon a digitális tv-adásokat bárhol, bármikor. Legalább is azok, akik megveszik az LG Express LW40 jelű notebookot, amely a világ első földi DMB (Digital Multimedia Broadcast) adások vételére alkalmas Sonoma platformon futó hordozható számítógépe.

hvg.hu Tech

A Microsoft előkészíti a „kötelező” regisztrációt

Magyarországon február óta 11 ezer felhasználó tesztelte Windows szoftverének eredetiségét. A Microsoft ugyanis akkor terjesztette ki 25 országra, köztük Magyarországra is a Windows Genuine Advantage (WGA) – magyar nevén „Eredeti Windows – Valódi Előny” – programot, melynek célja az illegális szoftverhasználat visszaszorítása.

Infinit Tech

Demonstráció a karosszékből

Tiltakozz a fotelból! Ezt ajánlják a Médiaaktivista elnevezésű orosz szájt ötletgazdái mindazoknak, akik elégedetlenek, de mégsem az utcai demonstráció hívei.

Infinit Tech

Microsoft: Legyen biztonságosabb cybervilág!

A Microsoft 2003 januárjában indította el a kormányzati biztonságtechnikai változásokat célzó programját (Government Security Program), amely a Linux és egyéb nyílt forráskódú rendszerek vitorlájából igyekezett kifogni a szelet. A program lényege, hogy a Microsoft kormányzati és nemzetközi szervezetek részére – a forráskód megváltoztatásának tilalmával – a Windows operációs rendszer forráskódjához való hozzáférésre, így valamennyi állam és intézmény számára saját (nemzet)biztonságához illeszkedő rendszerek kialakítására ad lehetőséget.

Infinit Golden Blog

A vállalatok tudatosan használják fel a blogok üzleti lehetőségeit

Egyre több vásárló használja fel a céges blogokat információforrásként a vásárlás megalapozására. A Hostway felmérése szerint a látogatók 94 százalékának a céges honlapon lévő blog segített vásárlási döntésében, s mintegy 25 százalék pedig teljesen a blogon nyert információkra alapozta döntését.

Nemzetközi gazdaság

Casino enter

Az online pókerezés népszerűségének hullámán az "internetgazdaság" leggyorsabban növekvő üzletágává vált a szerencsejáték. A virtuális kaszinókat üzemeltető cégek zömmel offshore státusúak, a tevékenység szabályozása ugyanis egyelőre ellentmondásos.

hvg.hu Tech

Megtalálták az elveszett marsjárót

Közel hat évvel a Mars Polar Lander balul elsült landolása után a NASA szakemberei úgy vélik, sikerült azonosítaniuk a roncsot a vörös bolygó felszínén.

hvg.hu Tech

"Nobel-díj" a forradalmi felfedezéseknek

A Kavli-díjakat először 2008-ban osztják majd ki. Az egymillió dolláros pénzjutalommal járó dicsőségért az ősrobbanás kutatásától az agy feltérképezéséig bármilyen tudományos munkával lehet versenyezni.

MTI Tech

Napóleon nadrágja bizonyítja halálos gyomorrákját

Napóleon gyomorrákban halt meg - erre a következtetésre jutott egy bázeli tanulmány, amely a száműzött uralkodó nadrágjaiból következtetett testsúlya alakulására, s amely ezzel az elmélettel ellentmond az eddigi feltevésnek, amely szerint Napóleont megmérgezték.

hvg.hu Tech

Lézert használ a bakelit lemezjátszó

Bár a hagyományos fekete korongokat manapság leginkább csak a vájtfülű gyűjtők és a DJ-k használják, egy új találmány feltámaszthatja a lemezjátszók kultuszát.

A címlapról ajánljuk