Infinit Tech

Világszerte 215 millió felhasználó szörföl szélessávon

A Computer Industry Almanac piackutató szerint 2005 végére világszerte 215 millióan kapcsolódnak a világhálóhoz szélessávú kapcsolaton keresztül. A cég 1990 és 2010 közötti adatgyűjtését, illetve prognózisait jelentette meg legújabb jelentésében, mely 55 országot és hat régiót érint.

Infinit Tech

A többség már lopott adatot a munkahelyéről

A kémprogramok mindenütt ott vannak; egy frissen ismertetett kutatás a vizsgált amerikai óriáscégek számítógépparkjában minden negyedik masinán talált kémkedésre alkalmas szoftvert.

hvg.hu Tech

Az Intel elsőként csatlakozik a CERN openlab-II programjához

Az Intel és a CERN, az Európai Részecskefizikai Kutatóintézet a mai nappal bejelentette egy új Platform Competence Centre alapítását azzal a céllal, hogy ott a részecskekutatáshoz használt csúcsprocesszorokat teszteljék. Az Intel elsőként csatlakozott a CERN 2006-ban kezdődő iparági együttműködés programjának első fázisához.

Trend

Képcsöves, LCD-, plazmatévé vagy HDTV?

Hódítanak a lapos tévék: áruk öt év alatt a hatodára-nyolcadára esett, ráadásul a képminőségük is sokat javult. Ám a leszálló ágban lévő, s ezért nyomott áron kínált képcsövesek vásárlása sem feltétlenül rossz választás.

Trend

Árzuhanás karácsony előtt

A karácsonyi bevásárlás szórakoztatóelektronikai slágercikkei minden bizonnyal az LCD- és plazmatelevíziók, a digitális videokamerák, a dvd-felvevők, az MP3-lejátszók és a digitális fényképezőgépek lesznek. Az igazi újdonság, hogy az áruk szinte napról napra csökken.

hvg.hu Tech

Beteg gyerekeket támogat a Kürt Rt.

A Kürt Rt. mobil ultrahang diagnosztikai készüléket, véroxigén-szintmérőt, DVD lejátszókat és játékokat adott ajándékba a Semmelweis Egyetem I. számú Gyermekklinikájának karácsonyra. A diagnosztikai berendezések segítségével kritikus vizsgálatok gyorsabbá és fájdalommentessé válnak a gyermekek számára.

hvg.hu Doku export

Több mint 3 milliárd dollárt termelhet a magyar IT-ipar 2009-re

Az International Data Corporation (IDC) piackutató cég vizsgálatai szerint Magyaroszágon az IT-ipar forgalma három éven belül meghaladhatja a 3 milliárd dollárt, s 2009-ig akár 15 ezer új munkahely is létrejöhet a gyors iparági növekedés következtében. Ehhez azonban legalább 10 százalékponttal csökkenteni kellene a használatban lévő illegális szoftverek arányát.

MTI Világ

Üzembe helyezték az első GPS-t Romániában

Az izraeli GPS & More vállalat üzembe helyezte az első román műholdas közúti navigációs rendszert, az iGO-t. A készülék egy PDA-műholdvevőből és egy a térképet és a szoftvert tartalmazó SD memóriakártyából áll.

Infinit Tech

Drezda porig bombázása multimédiás feldolgozásban

Kurt Vonnegut Ötös számú vágóhíd című regényéből nagyon sokan ismerhették meg a drezdai bombázást, amely gyakorlatilag a földdel tette egyenlővé a várost. A pusztítás mértéke, bár hagyományos fegyverekkel történt, elérte egy atombomba hatását.

Infinit Golden Blog

Sokkal több a fiatal blogoló, mint a webnaplózó felnőtt

A Pew Internet & American Life Project kutatóközpont amerikai tizenévesekről szóló jelentése arról számol be, hogy a fiatalok nem csak aktívan és interaktívan használják az internetet, de több mint a felük saját tartalmat is közzétett már online.

Infinit Tech

Felfutóban az internetes televíziózás

A szélessávú internetes kapcsolaton át közvetített televízióadások (IPTV - internet protocol TV) rohamléptekben terjednek majd az elkövetkezendő négy évben. Ezt állítja friss kutatására alapozva a Screen Digest.

hvg.hu Tech

Fényképet rögzítettek élő baktériumhártyára

Amerikai egyetemisták genetikailag módosított élő baktériumokra készítettek fényképeket. A fényt fotópapír helyett a petri csészényi tápoldat felületén tenyésző sokmilliárd baktériumból álló "filmre" vetítették, amelyekben vörös fény segítségével kikapcsolták a festékanyag képző gént. A génkifejeződés fénnyel történő vezérlése sokoldalú ígéretes új technológia, bár a kutatók a fényképeket csak tréfás bemutatónak szánták.

MTI Tech

Geológiai aktivitást mutat az Enceladus Szaturnusz-hold

Geológiai aktivitás zajlik a Szaturnusz Enceladus nevű holdjának a déli pólusa környékén - jelentették be kedden a kutatók az Amerikai Geofizikai Szövetség éves közgyűlésén a gyűrűsbolygó körül 2004 júliusa óta keringő Cassini amerikai űrszonda felvételei alapján.

MTI Gazdaság

Újabb bírságok a Microsoftnak

A világ legnagyobb szoftvergyártójára, az amerikai Microsoftra továbbra is sok a panasz a piacvezető szereppel való kereskedelmi visszaélés miatt. A céget most Dél-Koreában bírságolták 32 millió dollárra.

Trend

Az evolúció állomásai

1958: A New York államban található Brookhaven atomkutató központban elkészítik az első videojátékot, egy...

MTI Tech

Gigawattos naperőművek épülnek Kaliforniában

Kaliforniában építik meg a világ két legnagyobb naperőművét – állapodott meg az illetékes állami bizottság (California Public Utilities Commission) és a Stirling Energy System vállalat.

hvg.hu Karrier

Magyar cég a Világgazdasági Fórum technológiai toplistáján

A World Economic Forum (Világgazdasági Fórum) kihirdette a 2006-os év 36 technológiai úttörő cégének névét. A budapesti Holografika Kft. az egyetlen kiválasztott a kelet-közép-európai régióból. A listán szereplő cégek meghívást kaptak a jövő januári davosi csúcsértekezletre is.

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Samsung támogatásával