hvg.hu Tech

Zsebnetet kínál a finn mobilóriás új készüléke

Zsebre vágható, egyszerűen használható készülék formájában talált arra megoldást a Nokia, hogyan használjuk az internet néhány közkedvelt szolgáltatását a személyi számítógépünktől távol.

hvg.hu Plázs

Retteg a világ az új tbc-től, a tudomány tehetetlen

A tuberkulózis (tbc) egy gyakorlatilag gyógyíthatatlan baktériuma terjed a világban – figyelmeztet az Egészségügyi Világszervezet. A WHO szerint a baktérium – amely ellen szinte lehetetlen a védekezés - már Európa keleti részén is felbukkant. Szakemberek állítják: bár nincs reális esélye, hogy a gyógyíthatatlan baktérium idehaza is felbukkan, nem árt rendszeresen tüdőszűrésre járni.

MTI Tech

Még ma is kísértene a jégember "átka"?

Tizenöt éve találta meg Helmut Simon kiránduló az Ötztaler Alpokban az 5300 évvel ezelőtt élt vadász jégbe fagyott tetemét: egyesek szerint nem kizárt, hogy Ötzi bosszút áll azokon, akik a nyugalmát bolygatják, bizonyos viszont, hogy a megtalálásához fűződő jogok körül máig per zajlik.

Infinit Tech

Európai háztartások a szélessávú interneten

A legfrissebb (augusztus végi) Eurobarometer jelentésben egy olyan kutatási anyagot hoztak nyilvánosságra a háztartások szélessávú internettel való ellátottságáról, amely az EU valamennyi tagállamára kiterjedő, 25 ezer háztartást számláló reprezentatív minta adatai alapján készült. A jelentés a jelenlegi helyzet kétarcúságára világít rá.

MTI Tech

Magyarország az illegális szoftverhasználók paradicsoma

Magyarországon az illegális szoftverhasználat mértéke 42 százalék, ami az európai átlagnál 7 százalékponttal magasabb - mondta Georg Herrnleben, a Business Software Alliance (BSA) informatikai tanácsadó cég Közép-Kelet-európai igazgatója.

MTI Tech

Holdfogyatkozás lesz csütörtökön

Részleges holdfogyatkozás lesz csütörtök este 20 óra 5 perckor, és a ritka jelenség az egész ország területéről megfigyelhető. Szeptember 7-én, a Hold "bebújik" a Föld árnyékába, érdekes, kissé eltorzult látványt nyújtva annak, aki 20 óra 5 és 21 38 között felnéz az égre.

MTI Tech

Robotbogár gyógyítja a daganatot

Tudományos- fantasztikus filmek váltak valósággá: a tudósok olyan kapszula-endoszkópot fejlesztettek, amelynek segítségével a gyomor- és bélrák korai stádiumban fölismerhető és egyúttal kezelhető is.

MTI Gazdaság

NHH: a fogyasztói érdekekre figyelünk leginkább

A távközlési piac egyik legfontosabb kihívása a flexibilis frekvenciagazdálkodás megvalósítása - mondta Pataki Dániel, a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) elnöke egy telekomunikációs konferencián.

Média

Ölhet-e embert a mosógép?

Gyilkos mosógépek és egypennysek, taxilesöprő vadászgépek, az ember, aki kiirtotta saját faluját egy faágyúval – a Legendavadászat című könyv szerzőinek londoni interjúja Adam Savage-dzsel, a Discovery Channel műsorán futó Mythbusters (Állítólag) című sorozat egyik szereplőjével.

hvg.hu Plázs

Több ezernyi örökletes betegséget kiszűr az új módszer

Brit termékenységi szakemberek kifejlesztettek egy olyan hatékony eljárást, mely segítségével megállapíthatóak az öröklött betegségek még embrió állapotban. Ezzel több száz leendő szülőnek adnak valódi esélyt egészséges gyermekekhez. A módszerrel akár hatezer rendellenesség is kiszűrhető.

MTI Plázs

AIDS elleni szert fejlesztettek ki

Az AIDS kifejlődését fékező szert fejlesztettek ki Iránban - adta hírül az iráni tömegtájékoztatás, amely szerint az új készítményhez hasonló nincs sehol a világban.

MTI Tech

Szerdán indulhat az Atlantis űrsikló

Az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA szakemberei nagyon bíznak abban, hogy kedden elindíthatják az Atlantis űrrepülőgépet a Föld körül 350-400 kilométeres magasságban keringő Nemzetközi Űrállomásra (ISS).

hvg.hu Tech

Megjelent a Windows Vista RC1 változata

A Microsoft nyilvánosságra hozta a Windows Vista Release Candidate 1 (RC1) kiadását és bejelentette, hogy széles körű felhasználói és partneri tesztelés céljára is elérhetővé teszi ezt a változatot. A Windows Vista megjelenésének dátuma üzleti felhasználóknak 2006. novembere, egyéb felhasználóknak pedig 2007. januárja lesz.

MTI Tech

A vártnál kevésbé csökken a plazmatévék ára

A japán Hitachi elektronikai vállalat szakértői szerint a plazmatévék az idén - a március végéig tartó pénzügyi évben - csak 20 százalékkal olcsóbbodnak az előző évhez képest, és nem pedig 30 százalékkal, ahogyan korábban várták.

hvg.hu Tech

Televíziós szolgáltatást indít a T-Online ADSL-előfizetőinek

A T-Online Magyarország több hónapos tesztidőszak után ügyfeleinek elérhetővé teszi a szélessávú IP hálózaton nyújtott televíziós szolgáltatást (IPTV) Budapesten és több vidéki nagyvárosban. Az ingyenes kipróbálási periódust követően a T-Home kereskedelmi szolgáltatás várhatóan még ebben az évben elindul.


A címlapról ajánljuk