hvg.hu Tech

Már jövőre érkezhet a gondolkodó mobiltelefon

Szerencsés helyzetben vannak a tokiói fiatalok: jövő év tavaszán már tesztelhetik a világ első gondolkodó mobiltelefonját. Ha pozitívan fogadják az újdonságot, akkor a világ számos országa megismerkedhet majd azzal a mobillal, amely szinte kitalálja a tulajdonosa gondolatait.

MTI Tech

Hegedülő robotot mutattak be Japánban

A világ első robothegedűsét mutatta be csütörtökön - számos más humanoid automatával együtt - a japán Toyota autógyártó cég, kiemelve, hogy a robotikai fejlesztések bizonyos eredményeit fel lehet majd használni az új autómodellek gyártásánál is.

Tech

Bányásztasson másokkal aranyat és legyen multimilliomos!

Egy ellentmondásos és kockázatos stratégia sikere – az informatika mintáján a bányászatban. Egyenrangúak együttműködésének gyakorlata. Részlet Don Tapscott és Anthony D. Williams Wikinómia című, a HVG Könyvek által kiadott kiadványából.

MTI Tech

Hullócsillagzápor december közepén

Akinek a december 14. körüli éjszakákon nincsen jobb dolga, az kockáztasson meg egy pillantást az égboltra. Feltéve, hogy legalább félig derült lesz az idő, a csillagászok arra számítanak, hogy a Geminida-meteorraj záporaként óránként mintegy száz hullócsillag lesz látható.

Bari Máriusz Tech

Rorschach-tesztet használ a Microsoft

Pszichológiai profilok készítésénél alkalmazott módszereket használ a Microsoft jelszavak létrehozásához. A cég az új ötlettől vezérelve újfajta jelszókészítési módszert ad a felhasználók kezébe, egyelőre ingyenesen - írja az Information Week oldal.

MTI Tech

2006-ban 565 milliárdot költöttek informatikára

A magyarországi végfelhasználó szervezetek 2006-ban mintegy 565 milliárd forintot költöttek informatikára, ami 2005-höz képest 9,3 százalékos növekedés, miközben a GDP 3,9 százalékkal bővült - derül ki az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) által 2007-ben második alkalommal elkészített, a hazai informatikai iparágról szóló átfogó felméréséből.

Bari Máriusz Tech

Tarol-e itthon a svéd státusszimbólum?

Stílusos, egyedi és egyszerű telefonnal próbálja a magyar mobiltulajok figyelmét felhívni a svéd Neonode. Kérdés, megéri-e 2007-ben olyan telefont vásárolni, amelynek kamerájával nem tanácsos fotózni, adatátviteli képességei pedig nem igazán mutatnak a jövőbe.

MTI Tech

Laboratóriumot visz magával az Atlantis űrsikló

Csütörtökön közép-európai idő szerint nem sokkal éjfél előtt kell a Cape Canaveral-i támaszpontról az űrbe emelkednie az Atlantis űrsiklónak, fedélzetén hét űrhajóssal, köztük egy franciával és egy némettel.

hvg.hu Tech

Zongoraméretű merevlemez 1956-ból

Egy interneten keringő felvételen egy targonca látszik, amellyel egy óriási ládát emelnek ki egy repülőgép csomagteréből. A hatalmas tárgy nem más, mint egy merevlemez. Kapacitásáról és eredetéről az alábbi cikkben számolunk be.

MTI Tech

Buszméretű szörny az Északi-sarkon

Buszméretű tengeri ősszörnyeteg maradványaira bukkantak a Spitzbergákon norvég kutatók, akik valószínűleg egy új fajt fedeztek fel.

MTI Karrier

Több mint 40 ezer betöltetlen állás az IT-szektorban

Németországban 43 ezer munkahely vár betöltésre az információ technológia területén - közölte az ágazat szakmai szövetségének(BITKOM) elnöke arra a felmérésre hivatkozva, amelyet 600 IT-vállalat és 800 más területen működő cég megkérdezése alapján készítettek.

MTI Tech

Harminc éve halt meg a színes tévé atyja

Harminc éve, 1977. december 7-én hunyt el Goldmark Péter Károly magyar származású amerikai mérnök és fizikus, a színes televízió, a mikrobarázdás hanglemez és a képmagnó kifejlesztője.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával