Ebben a játékban csak hazudni kell, hogy nyerjen – aztán meg szörnyülködhet
Tech

Ebben a játékban csak hazudni kell, hogy nyerjen – aztán meg szörnyülködhet

A net lassan minden részét behálózó álhírek ellen kívánnak fellépni saját gyártású játékukkal Cambridge-i Egyetem kutatói, nem is akárhogy: először nekünk is hazugságokat terjesztő propagandistáknak kell váljunk, hogy megtapasztaljuk, miként reagál a világ, ha akár egyetlen fals állítást is igazságként próbálunk elterjeszteni. Tanulságos lecke, nem mellesleg ingyen.

MTI Tech

Óriási plazmafelhőt fedeztek fel

Amerikai csillagászok egy eddig ismeretlen kozmikus óriást fedeztek fel. Philipp Kronberg és társai, a los alamosi kutatóintézet munkatársai olyan intergalaktikus plazmafelhőre bukkantak a több ezer galaxisból álló a Coma galaxis halmazban, amelynek átmérője eléri a 600 millió fényévet. A felfedezésről a wissenschaft.de német tudományos portál számolt be, hivatkozva az Astrophysical Journal-ban megjelent közleményre.

MTI Világ

Simonyiék földet értek

Földet ért a kijelölt térségben a Szojuz TMA-9 űrhajó visszatérő egysége, amellyel két profi űrhajós társaságában az amerikai-magyar űrturista, Charles Simonyi is hazatért a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) töltött saját kéthetes küldetéséből.

MTI Világ

Simonyi még egyet früstökölt az űrállomáson

„Búcsúreggelivel” köszönt el ma reggel a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) maradó társaitól Charles Simonyi amerikai-magyar űrturista és a vele a Földre visszatérő két hivatásos űrhajós, az orosz Mihail Tyurin és az amerikai Michael Lopez-Alegria.

hvg.hu IT-SZALON

A Canon filmforgatás közben mutatta be nyári kollekcióját

A Canon Hungária filmforgatást rendezett a budapesti Vasúttörténeti Parkban, ahol éles körülmények között lehetett kipróbálni azokat a fényképezőgépeket, videokamerákat és nyomtatókat, amelyek elsősorban a vakációs élmények megörökítésében játszhatnak fontos szerepet az idén nyáron.

MTI Tech

A csernobili madarak kevésbé sugárzó helyeken fészkelnek

A madarak felismerik a sugárfertőzött helyeket. Az ukrajnai Csernobil környékén fészkelő madarak szokásairól készített tanulmány szerint a kormos légykapók és a széncinegék olyan fészkelési helyeket kerestek, amelyeknek csekély volt a sugárterhelése.

MTI Gazdaság

Megkétszerezte profitját a Sony Ericsson

A mobiltelefonokat gyártó svéd Sony Ericsson megkétszerezte profitját az idei üzleti év első negyedében, elsősorban azért, mert erőteljesen nőtt a zenelejátszásra, illetve fotózásra alkalmas mobilkészülékek értékesítése.

hvg.hu Tech

Az Oracle kiemelt oktatási partnere lett a Számalk

Új szereplővel bővült a hivatalos Oracle oktatóközpontok sora Magyarországon: a cég és a Számalk Oracle University Education Partner-i megállapodást írtak alá, mely a Számalk számára portfolióbővítést, az Oracle számára a növekvő oktatási igényeknek megfelelő erőforrás-fejlesztést jelent.

MTI Tech

300 kilométeres sebességgel repül az emberi rakéta

Először mutatja be a nagyközönségnek Yves Rossi, a "repülő ember" rakétákkal működő szárnyait, amelyek segítségével mintegy tíz percen át képes 300 kilométeres óránkénti sebességgel repülni.

hvg.hu Tech

A többség csak kukkolni akar

A Hitwise piackutató adatai szerint a különböző tartalommegosztó közösségek honlapjaira látogatók többsége csak „fogyasztani” akar. A YouTube látogatóinak például csak 0,16 százaléka tölt fel maga is anyagot. Valószínű, hogy nem a megosztandó anyag hiánya, vagy a feltöltés bonyolultsága az akadály.

hvg.hu Tech

Intelligens porszemcsékkel fedeznék fel a bolygókat

Brit mérnökök kisméretű, intelligens eszközöket vetnének be további bolygók felfedezésére. A porszem nagyságú készülékeket űrszondákkal juttatnák el az égitestekre, ott pedig a szélre bíznák mozgatásukat.

MTI Tech

Először mérték meg egy fekete lyuk átmérőjét

A méretek gigantikusak, a fekete lyuk átmérője a Föld Naptól való távolságának hétszerese. Egy amerikai-olasz kutatócsoportnak nagy szerencsével sikerült megmérnie egy szupermasszív fekete lyuk méreteit - számolt be róla a Die Welt című német napilap online változata.

hvg.hu Tech

Szinte azonnal eltünteti a visszereket egy új terápiás módszer

Egy új kezelési eljárással az eddig gyógyíthatatlan méretű visszerek is eltüntethetők, átjárhatóvá téve az ereket és radikálisan csökkentve a vér visszaáramlása nyomán fellépő betegségek esélyét – állítja egy német magánklinika.

MTI Gazdaság

Kiábrándítóan szerepelt a Yahoo

Az amerikai Yahoo internetes média társaság eredménye 11 százalékkal 142 millió dollárra romlott az idei első negyedévben, a hír szinte megrázta a Wall Street-et. Annál is inkább, mert a társaság vezetői nem tudtak javulást ígérni az év nagyobb részére.


A címlapról ajánljuk