hvg.hu Tech

Képregényzsaru óvja a kínai világhálót

A shenzeni internet felügyelet büszke, hogy vezető szerepe volt a Jingjing és Chacha névre keresztelt animált internet rendőrök megalkotásában és bevezetésében, melyek az illegális tartalmak elleni kínai küzdelem legújabb szimbólumaivá váltak rövid idő alatt.

hvg.hu Tech

Mutáns alga mentheti meg a világot

Berkeley-ben a Kaliforniai Egyetemen kutatók egy olyan algafajtát nemesítettek ki, amely fotoszintézis útján képes lehet ipari méretekben is a hidrogéntermelésre, s mindemellett más ipari alapanyagok sokaságát adhatja még.

MTI Tech

A szőke nő csak 11 ezer éves

A szőke, kék szemű nő Észak-Európában alakult ki a jégkorszak végén, evolúciós anomáliaként, amelynek célja a feltűnéskeltés volt a ritka férfinépességért folytatott versenyben – legalábbis ez a végkövetkeztetése annak a géntudományi kutatásnak, amelynek eredménye a héten jelenik meg Nagy-Britanniában.

hvg.hu Tech

LCD televíziót dob piacra az Albacomp

Az Albacomp Rt. bemutatta HD kompatibilis LCD televízióját, amelyet Albacomp Activa márkanéven értékesít majd. A székesfehérvári vállalat 2006-ban 500 millió forint forgalmat vár LCD televíziók értékesítéséből. Az Albacomp közzétette a 2005. évre vonatkozó üzleti eredményeit is, melyek szerint az Albacomp Csoport 17 milliárd forintos, az Albacomp Rt. pedig 14,5 milliárd forintos árbevételt ért el.

hvg.hu Tech

A Yahoo! áldását adta Allahra

A keresőportál visszavonta korábbi tiltását, melynek értelmében a felhasználók nem regisztrálhatták magukat Allah néven a különböző szolgáltatásokra.

hvg.hu Tech

Hány bőrt húzhatnak le a fiatalodást ígérők rólunk?

Rövid időn belül 20 milliárd dolláros üzletté válhat a plasztikai sebészet nélküli fiatalság-megőrzés. A szikét nem igénylő szépségkezelések ráadásul kevésbé veszélyesek és nagyságrendekkel kevesebbe kerülnek.

MTI Karrier

Amerikában növekszik a kereslet az IT-szakmunkások iránt

Az amerikai számítógépgyártók szövetsége szerint az információtechnológiai szakemberek iránti igény az Egyesült Államokban gyorsabban növekszik, mint amilyen ütemben ezeket az állásokat az amerikai cégek olcsóbb bérű, elsősorban fejlődő országokba helyezik ki.

Panoráma Tech

A Plútó két új holdját azonosították amerikai csillagászok

Megerősítették a Plútó további két holdjának létezését amerikai kutatók. A picike, nagyon távoli és fagyott Plútó létezéséről a kutatók csak 1930-ban szereztek tudomást. A legrejtélyesebb, kilencedik égitest, 4569 milliárd mérföldre van a Naptól, és az egyetlen, amelyhez még nem jutott el ember alkotta űrhajó.

MTI Tech

Ingyenes a vezeték nélküli internetezés Pécs belvárosában

Ingyenessé vált a vezeték nélküli internetezés Pécs belvárosában. A vezeték nélküli szabad internetezés programjába ma már a világ minden olyan városa belefog, amely lépést akar tartani a modernizációval. Ilyen Pécs is – hangoztatta Kovács Kálmán informatikai miniszter a Széchenyi téren tartott sajtótájékoztatóján.

Tech

Elektronikus betörési technikák

A párthonlapfeltöréssel, úgy tűnik, a politika világát is elérte a digitális bozótharc. Szakértők szerint a számítógépes jelszólopási technikák nem vegytiszta digitális trükkök, a siker érdekében a legtöbb esetben a hagyományos bűnözői arzenált is bevetik.

hvg.hu Tech

A cégek évi 17 százalékkal többet költenek adataik biztonságára

A magyarországi cégek és intézmények is egyre inkább felismerik, hogy a zavartalan működéshez létfontosság meghatározni, hogy ki mikor és hogyan férhet hozzá a kritikus fontosságú üzleti adatokhoz, a bizalmas üzleti levelezéshez. Ezt igazolja az IDC legfrissebb felmérése, amely szerint évente 35 százalékkal nőtt a személyazonosság-kezelési piac mérete hazánkban.

Panoráma Tech

A ragadozók hajszolták értelmi fejlődésbe az őseinket

Amerikai antropológusok egyetértenek abban, hogy az ősembert a többi főemlős közül az együttműködési készség, az együttműködést jutalmazó, a különállóságot büntető agyműködés emelte ki, de szükség volt egy erősen szelektáló külső evolúciós hatásra is, s nincs erősebb szelektáló hatás, mint amikor az alkalmazkodásra képtelen egyedeket helyben megeszik.

Panoráma Tech

A gyermek nemének megválasztását a legtöbben elutasítják

A legtöbb ember nem tartja fontosnak, hogy megválassza születendő gyereke nemét, derül ki egy amerikai felmérésből. Ugyanakkor az Egyesült Államokban már dolgoznak a nemválasztást megkönnyítő módszeren, amelyet már a Food and Drug Administration, az amerikai élelmiszer és gyógyszerhatóság is vizsgál.

MTI Tech

II. Ramszesz ismét elmosolyodott

Szerdán virradatkor turisták ezrei tolongtak a Dél-Egyiptomi Abu Szimbel templomnál, hogy meglessék II Ramszesz „sugárzó" mosolyát.

hvg.hu Tech

Sószemnél kisebb chipeket mutatott be a Hitachi

A japán cég weboldalán megjelentette a világ jelenlegi legkisebb mikrochipjéről szóló közleményt. AZ RFID-technológiát használó nyomtatott áramkörök kisebbek egy szem sónál.

MTI Tech

A DNS elárulhatja a vezetéknevet?

A bűncselekmény helyszínén talált DNS-minták brit tudósok szerint - bizonyos határok között - támpontot nyújthatnak a gyanúsított vezetéknevének kiderítéséhez.


A címlapról ajánljuk