Monitor

Térfigyelő kamerák a bűnüldözésben

Látványosan jól vizsgáztak a Nagy-Britanniát behálózó térfigyelő rendszerek a terroristák utáni hajszában. A megfigyelés eme módszere iránt most világszerte megélénkült az érdeklődés.

MTI Tech

Sikeresen befejezték a Discovery szerelését

Minden nehézség nélkül befejezte történelmi jelentőségű külső űrszerelési munkáját szerdán a Discovery amerikai űrsikló legénységének két tagja, eddig ugyanis még nem fordult elő az űrhajózás történetében, hogy űrrepülőgép külső burkán javítást végezzenek, amikor az a Föld körül kering.

hvg.hu Tech

237 millió netes támadás fél év alatt

Az internetes banditák és másfajta lókötők mindinkább a különféle szervezetek weboldalait, rendszereit támadják – közölte az IBM egy nemrégiben lezárult kutatására hivatkozva.

hvg.hu Tech

Japánban bemutatták az elektronikus papírt

A japán Fujitsu konszern több cége is közreműködött annak a színes elektronikus papírnak a kifejlesztésében, amely úgy képes megtartani a digitális úton felvitt képeket, szöveget, ábrákat, hogy ehhez nincs szüksége külön energiára. A hajlékony, könnyen kezelhető, s a papírhoz hasonlóan könnyű anyag valóságos forradalmat indíthat el a médiában és a képi megjelenítésben.

Panoráma Tech

Ezüst nanorészecskékkel a kórházi fertőzések ellen

Az orvosi műszerek, tűk, katéterek felületére ezüst nanorészecskéket juttatva csökkenteni lehetne – csak az Amerikai Egyesült Államokban évi 2 millióra becsült – kórházi fertőzések számát, amelyek közül minden huszadik halállal végződik.

hvg.hu Tech

Virtuális barátnő lesz Bódi Sylvi

A bájos modell lesz az arca annak a hamarosan induló szolgáltatásnak, amely hazánkon kívül egyelőre csak Hong Kongban elérhető.

MTI Tech

Mengindulhat a nanocsövek sorozatgyártása

Az eddigi növesztéses technológia helyett amerikai pennsylvaniai egyetem fizikusai kész nanocsöveket tudnak szilícium áramköri morzsákra ragasztani megadott minta szerint.

hvg.hu Tech

Visszatér az űrhajókhoz a NASA

Az űrsikló programot nem sikerült az elvárásoknak megfelelő hatékonysággal újraindítani, ezért az amerikai űrügynökség azt fontolgatja, hogy a jövőben modernizált rakétákra szerelt kapszulákkal oldanák meg az asztronauták és a felszerelések feljuttatását a világűrbe.

hvg.hu Tech

Júniusban tovább csökkent a vezetékes vonalak száma

2005 júniusában a bekapcsolt vezetékes fővonalak száma közel 14 ezerrel, 3 479 294-re csökkent. Június végén a 100 lakosra jutó vezetékes fővonalszám 34,50 volt a május végi 34,63 után, közölte a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH).

MTI Tech

A Discovery űrbeli javításáról döntött a NASA

Az amerikai űrügynökség, a NASA úgy döntött helyi idő szerint hétfőn, hogy a világűrben javítják meg a Discovery űrrepülőgép hővédő burkolatát - közölte egy amerikai űrrepülési illetékes. Az űrrepülőgépek történetében - 1981 óta - erre még nem volt példa.

MTI Tech

A Discovery két űrhajósa már szereli az űrállomás új giroszkópját

Megkezdte 48 órán belül második külső űrszerelési munkáját a nyílt világűrben a Nemzetközi Űrállomáson a múlt héten kikötött Discovery amerikai űrrepülőgép hétfős legénysége közül két asztronauta – jelentette a houstoni amerikai és a koroljovi orosz irányítóközpont.

hvg.hu Tech

Processzorok szegényeknek és gazdagodóknak

Az Intel négy platform-definíciós központot alapított a helyileg releváns számítástechnikai megoldások kidolgozásáért. E központok azonosítják azokat a környezeti szempontokat és piaci követelményeket, amelyek az adott földrajzi régióban fontosak. Ezek közé tartozhatnak a zord időjárási tényezők, a szakaszos energiaellátás, illetve az egyéni vagy a kisebb üzleti felhasználók különféle speciális igényei.

Panoráma Tech

Közelítik az abszolút nullát

Amerikai fizikusok az abszolút nulla hőmérséklet közelében működő mikroszkópikus hűtőeszközt fejlesztettek ki, amely az eddigieknél sokkal érzékenyebb detektorok, érzékelő eszközök készítését teszi lehetővé.

Tech

Egy nappal tovább marad a Discovery

A Discovery űrrepülőgép a tervezettnél egy nappal tovább marad a Nemzetközi Űrállomáson (ISS), hogy a legénység több munkát végezhessen az űrállomáson - közölte helyi idő szerint szombaton a NASA amerikai űrügynökség egyik illetékese.

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Samsung támogatásával