Infinit Tech

Demonstráció a karosszékből

Tiltakozz a fotelból! Ezt ajánlják a Médiaaktivista elnevezésű orosz szájt ötletgazdái mindazoknak, akik elégedetlenek, de mégsem az utcai demonstráció hívei.

Infinit Tech

Microsoft: Legyen biztonságosabb cybervilág!

A Microsoft 2003 januárjában indította el a kormányzati biztonságtechnikai változásokat célzó programját (Government Security Program), amely a Linux és egyéb nyílt forráskódú rendszerek vitorlájából igyekezett kifogni a szelet. A program lényege, hogy a Microsoft kormányzati és nemzetközi szervezetek részére – a forráskód megváltoztatásának tilalmával – a Windows operációs rendszer forráskódjához való hozzáférésre, így valamennyi állam és intézmény számára saját (nemzet)biztonságához illeszkedő rendszerek kialakítására ad lehetőséget.

Infinit Golden Blog

A vállalatok tudatosan használják fel a blogok üzleti lehetőségeit

Egyre több vásárló használja fel a céges blogokat információforrásként a vásárlás megalapozására. A Hostway felmérése szerint a látogatók 94 százalékának a céges honlapon lévő blog segített vásárlási döntésében, s mintegy 25 százalék pedig teljesen a blogon nyert információkra alapozta döntését.

Nemzetközi gazdaság

Casino enter

Az online pókerezés népszerűségének hullámán az "internetgazdaság" leggyorsabban növekvő üzletágává vált a szerencsejáték. A virtuális kaszinókat üzemeltető cégek zömmel offshore státusúak, a tevékenység szabályozása ugyanis egyelőre ellentmondásos.

hvg.hu Tech

Megtalálták az elveszett marsjárót

Közel hat évvel a Mars Polar Lander balul elsült landolása után a NASA szakemberei úgy vélik, sikerült azonosítaniuk a roncsot a vörös bolygó felszínén.

hvg.hu Tech

"Nobel-díj" a forradalmi felfedezéseknek

A Kavli-díjakat először 2008-ban osztják majd ki. Az egymillió dolláros pénzjutalommal járó dicsőségért az ősrobbanás kutatásától az agy feltérképezéséig bármilyen tudományos munkával lehet versenyezni.

MTI Tech

Napóleon nadrágja bizonyítja halálos gyomorrákját

Napóleon gyomorrákban halt meg - erre a következtetésre jutott egy bázeli tanulmány, amely a száműzött uralkodó nadrágjaiból következtetett testsúlya alakulására, s amely ezzel az elmélettel ellentmond az eddigi feltevésnek, amely szerint Napóleont megmérgezték.

hvg.hu Tech

Lézert használ a bakelit lemezjátszó

Bár a hagyományos fekete korongokat manapság leginkább csak a vájtfülű gyűjtők és a DJ-k használják, egy új találmány feltámaszthatja a lemezjátszók kultuszát.

hvg.hu IT-SZALON

RFID: a felforgatás technológiája

A rádiófrekvenciás azonosítás (RFID) alighanem gyökerestől felforgatja az életünket. Olyannyira, hogy van ahol már az ettől való félelemben (például Kaliforniában) korlátozni kívánják a technológia felhasználási területeit. Az üzleti világban azonban valóságos infrastrukturális robbanásra számítanak, ami mellesleg a kommunikáció új, szinte utópisztikus korszakába is elvezet bennünket.

MTI/hvg.hu Tech

Vizi E. Szilveszter az MTA régi-új elnöke

Vizi E. Szilvesztert választotta újabb három évre a Magyar Tudományos Akadémia elnökévé a tudományos köztestület a keddi tisztújító közgyűlésen.

hvg.hu Tech

Bolygót találtak a naprendszeren kívül

Európai és amerikai tudósok azt állítják, először sikerült megörökíteniük egy a naprendszeren kívül található bolygót közvetlen fényképen.

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Samsung támogatásával