MTI Tech

Háromdimenziós képeket készítettek a Napról

Három dimenzióban mutatják a Nap felszínét egy különleges űrszonda felvételei, amelyeket most hozott nyilvánosságra a NASA, az amerikai űrkutatási hivatal. A páratlan felvételek segítségével a földi kommunikációs rendszerek működését, és az energiaellátást megzavaró napkitöréseket is pontosabb lehet előre jelezni.

BBC Tech

Wifivel borították be Londont

Tömeges internet elérést biztosító vezeték nélküli hálózatot építettek ki London belvárosában a főpolgármesteri hivatal támogatásával. A rendszeren keresztül több szolgáltatótól lehet hozzáférést vásárolni.

MTI Tech

Szingapúr holland gátakkal védi magát

Holland gátakkal akarja megóvni Szingapúr vezetése a városállamot, mert a klímaváltozás miatt várható tengerszint-emelkedés, valamint az egyre több és erősebb vihar komolyan veszélyezteti a tengerszinten lévő települést.

hvg.hu/MTI Tech

Létezik a Supermannek erőt adó kristály

A kriptonit - az a kristály, amelyből Superman rendkívüli erejét nyeri - igenis létezik, méghozzá itt a Földön - közölte a Reuters hírügynökség egy brit tudós bejelentése nyomán.

Itthon

Milyen a kísérleti nyúlnak Magyarországon?

Zira, a Majmok bolygója érző szívű csimpánza az Emberkísérleti Intézetben dolgozik magatartáskutatóként. Az utópikus filmben az emberek a kísérleti nyulak. A Charlton Heston alakította emberfőhős kasztrációval kiegészített agyműtétjére készülnek, mire Zira közbelép. Ma a kísérletek élő alanyai jobbára állatok. Ki avatkozik közbe az ő érdekükben? Ma van a kísérleti állatok világnapja.

hvg.hu Tech

Nincs többé reptéri sorbanállás

Amennyiben elege van abból, hogy minden alkalommal minden zsebét ki kell pakolnia a reptéri biztonsági átvizsgálásnál – önnek találták ki a Flycleart.

HVG Hetilap

Interjú a Symantec amerikai elnökével

A világ egyik legbefolyásosabb - egyesek szerint még Bill Gatesnél is jelentősebb - informatikai csúcsvezetője, John W. Thompson, a Symantec vezérigazgatója a Hálónak adott exkluzív interjúban többek között beszélt a Vista biztonságáról, a mobil eszközök jövőbeni veszélyeztetettségéről és a felhasználói bizalom fontosságáról.

MTI Tech

A pornóoldalakat is lenyomja a MySpace?

A MySpace és más közösségi hálózatok népszerűsége a pornóoldalak rovására növekszik Amerikában egy új vizsgálat szerint, de ez még korántsem jelenti a pornóipar hanyatlását - áll az Economist című gazdasági hetilap legfrissebb elemzésében.

MTI Tech

A jáde kő a kőkorszak státuszszimbóluma

A kőkorszaki Európa kereskedelmének legkedveltebb tárgya volt a jádéból készült penge és balta, amelyekre a mai Németországtól Nagy Britanniáig, Dániától Spanyolországig mindenhol rábukkantak a régészek.

MTI Tech

A szegények tömege az IT-penetráció új motorja

Az információs társadalom fejlettsége nagy mértékben meghatározza az adott ország versenyképességét - derül ki a Budapesti Műszaki Egyetem Információs Társadalom- és Trendkutató Központjának (BME) éves jelentéséből.

MTI Tech

Virtuális játékkal toboroz az amerikai hadsereg

Az amerikai hadsereg az internetről letölthető virtuális hadijátékokkal próbál jelentkezőket toborozni a soraiba. Ez a módszer tiltakozást váltott ki a pacifista ifjúsági szervezetek részéről, amelyek szerint megengedhetetlen a játék és a valóság összekeverése.

MTI Tech

Óriási plazmafelhőt fedeztek fel

Amerikai csillagászok egy eddig ismeretlen kozmikus óriást fedeztek fel. Philipp Kronberg és társai, a los alamosi kutatóintézet munkatársai olyan intergalaktikus plazmafelhőre bukkantak a több ezer galaxisból álló a Coma galaxis halmazban, amelynek átmérője eléri a 600 millió fényévet. A felfedezésről a wissenschaft.de német tudományos portál számolt be, hivatkozva az Astrophysical Journal-ban megjelent közleményre.

MTI Világ

Simonyiék földet értek

Földet ért a kijelölt térségben a Szojuz TMA-9 űrhajó visszatérő egysége, amellyel két profi űrhajós társaságában az amerikai-magyar űrturista, Charles Simonyi is hazatért a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) töltött saját kéthetes küldetéséből.

MTI Világ

Simonyi még egyet früstökölt az űrállomáson

„Búcsúreggelivel” köszönt el ma reggel a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) maradó társaitól Charles Simonyi amerikai-magyar űrturista és a vele a Földre visszatérő két hivatásos űrhajós, az orosz Mihail Tyurin és az amerikai Michael Lopez-Alegria.

hvg.hu IT-SZALON

A Canon filmforgatás közben mutatta be nyári kollekcióját

A Canon Hungária filmforgatást rendezett a budapesti Vasúttörténeti Parkban, ahol éles körülmények között lehetett kipróbálni azokat a fényképezőgépeket, videokamerákat és nyomtatókat, amelyek elsősorban a vakációs élmények megörökítésében játszhatnak fontos szerepet az idén nyáron.


A címlapról ajánljuk