MTI Tech

Karácsonyra érkezik a monitoros fogkefe

A világ egyik legnagyobb amerikai fogkefegyártója olyan termékkel rukkolt elő, amely fogmosás közben monitoron mutatja, hogyan, és hol kell tisztítani a fogat - számolt be az újdonságról a Daily Mail angol napilap.

Bari Máriusz Tech

Megvásárolhatóak a repülő csészealjak

Hamarosan kereskedelmi forgalomba kerül a világ első repülő csészealja. A kaliforniai Moller International által fejlesztett M 200G-ből akár évente 250 is készülhet annak kedvező fogadtatása esetén. A gyártók szerint a modell nemcsak kényelmes, hanem könnyű vezetni, valamint kétszemélyes túrákra is ideális.

Bari Máriusz Tech

Több tűzvészt jósol Amerika

A NASA klímakutatói új megállapításra jutottak annak vizsgláata során, hogy a globális felmelegedés milyen hatással van a viharokra. A jó hír: a némileg melegebb, szén-dioxidban gazdagabb atmoszféra kevesebb olyan vihart eredményez, amely tornádót és tűzvészet eredményezne. A rossz hír: ezek a viharok várhatóan sokkal nagyobbak lesznek.

hvg.hu Tech

Az iWiW és az egyéb közösségi oldalak veszélyei a gyerekekre nézve

Az iWiW egy vezető közösségi hálózat webhelye, melynek 2007. augusztusi adatok szerint 2,6 millió tagja van, akik közül sokan kamaszok. A kapcsolatok száma pedig elérte a 220 milliót. A feliratkozáskor a felhasználók nevüket, szeretem-nemszeretem dolgaikat és képüket tartalmazó, személyes profilt hoznak létre. Ez a profil a webhely összes látogatója számára nyitva áll. A felhasználók képeket és videókat is feltölthetnek, az üzenőfalon keresztül pedig a baráti listájukon szereplőkkel gondolataikat is megoszthatják.

MTI Tech

Szuper-röntgen a föld alatt

Csaknem három és fél kilométeres, 25 méteres mélységig is lenyúló alagútban épül a világ leghatékonyabb röntgen-berendezése a németországi Hamburg közelében. Elemi részecskék minden eddiginél hatékonyabb vizsgálatát teszi majd lehetővé 2013-tól, a tervezett átadás időpontjától.

techline.hu Tech

Kártyáról CD-re

A Dispy elegáns formatervezésű készüléke különös ötleten alapszik.

techline.hu Tech

Térkép, minden jóval

Hogy a térképekben sok pénz van, arra nem a Google jött rá először.

techline.hu Tech

Nyomtasd ki Puccát!

A japánokat szinte lehetetlen felülmúlni, ha fantáziáról (vagy...

techline.hu Tech

Bakelitlemez szkennelés

Egy kisérletező kedvű izraeli diák úgy döntött, hogy beszkenneli a...

hvg.hu Tech

Óriási űr az űrben

Amerikai rádiócsillagászok gigantikus méretű hideg, sötét, üres lyukat fedeztek fel a kozmoszban: nincsenek benne galaxisok, még gázok sem, csupán – a feltételezések szerint – némi „sötét energia”.

hvg.hu Tech

Hogyan legyünk etikus hackerek?

Magyarországon egyedüálló, de világviszonylatban is ritkaságszámba menő tanfolyamot indít a NetAcademia Oktatóközpont. A kurzus keretén belül a számítógépes bűnözők eszköztárát és gondolkodásmódját ismerhetik meg a résztvevők, akik így sokkal hatékonyabban védhetik meg rendszereiket.

hvg.hu Tech

Elektronikus osztálynapló Vas megyében

Nyolc Vas megyei középiskolában kezdődik meg ebben a félévben az elektronikus osztálynapló tesztelése. A naplóba a neten keresztül a szülők bármikor betekinthetnek, sőt SMS-t is kérhetnek csemetéjük jegyeiről - írja a Vas Népe.

MTI Világ

Két óra alatt végezne az erdőtűzzel

Egyetlen bevetéssel tíz hektáron tudná kioltani a lángokat a tűzoltóbomba, "a fegyver" azonban nincs hadrendben. Az APSZ-500 típusú bombát a Bazalt orosz állami cég mérnökei alkották meg: a békés lövedék tűzoltó vegyszerekből tartalmaz közel fél tonnát, és bármilyen tüzet ki tud oltani jó ezer négyzetméteres területen. A nyolcvanas években feltalált "fegyvert" a mai napig nem "állították hadrendbe".

MTI Tech

Mi a bőséges gyermekáldás titka?

A férfiaknak hat évvel fiatalabb, a nőknek négy évvel idősebb partnert kell találniuk, ha sok gyereket akarnak - erre a következtetésre jutottak osztrák tudósok.


A címlapról ajánljuk