MTI Tech

A nők háromszor annyit beszélnek, mint a férfiak

A nők csaknem háromszor annyit beszélnek, mint a férfiak - egyebek közt ez áll Louann Brizendine, a San Franciscó-i egyetem neuro-pszichiáterének A női agy (The Female Brain) című könyvében, amely a két nem agyi különbözőségéről szól.

hvg.hu Tech

Abortusztablettával a rák ellen

Amerikai szakértők szerint az abortusztablettaként ismert terhességmegszakító gyógyszer egyik vegyületét hatékonyan tudnák használni a mell-, illetve a méhnyakrák elleni küzdelemben.

hvg.hu Tech

Újabb csaló levél kering a neten

Hamis email üzenetekkel próbálják a Szigetvári Takarékszövetkezet Electra Internet Banking ügyfeleit a saját weboldalukra irányítani azok a csalók, akiknek egyértelmű célja a felhasználói azonosítók megszerzése, majd az így megszerzett információk birtokában a számlák illegális megcsapolása.

MTI Itthon

Magyar bankokat vettek célba számítógépes bűnözők

Nyomozást indított a rendőrség, mert az elmúlt napokban egy feltehetően külföldi számítástechnikai bűnöző csoport a Raiffaisen Bank és a Szigetvári Takarékszövetkezet nevével visszaélve begyűjtötték az ügyfelek adatait és megpróbáltak pénzt leemelni a számlákról – közölte a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője. Horváczy Emese elmondta: az elkövetők nem károsították meg az ügyfeleket.

Itthon

Magyar jövő: trópus vagy sivatag várható?

A következő ötven-százezer évben is várhatóan számítógépes vizuális effektek segítségével kell jégbe borítani New Yorkot, ha a Magyarországon is nagy sikerrel játszott Holnapután című ökokatasztrófa-filmet netán újra akarnák forgatni. Kanadai kutatók szerint ugyanis az eddig százezer évenként beköszöntő jégkorszak a globális felmelegedés következtében talán el is marad. Gyakoribbá válhatnak viszont az extrém meteorológiai jelenségek.

hvg.hu Tech

Egyre több cég vezeti be a SOA-rendszert

A BEA Systems napokban közzétett, a szolgáltatásorientált architektúrák (SOA) költség-haszon oldalát vizsgáló felmérése izgalmas eredményeket hozott. A vállalati döntéshozók körében végzett kutatás megállapítja, hogy a SOA a kísérleti, illetve csak egyes szervezeti egységekre vonatkozó projektekből gyors ütemben válik vállalati szintű kezdeményezéssé - adta hírül az Alerant Zrt., a BEA-termékek magyarországi disztribútora.

MTI Tech

Törvénysértő az e-mail címek áruba bocsátása

Törvénysértő az e-mail címek áruba bocsátása, ehhez ugyanis az érintettek beleegyezése szükséges; az állampolgárok magánélete védendő érték - hívta fel a figyelmet az adatvédelmi biztos pénteki közleményében.

euractiv.hu Plázs

Megszűnhet a tüdőrák Skóciában?

A szakemberek szerint gyakorlatilag megszüntethető a tüdőrák Skóciában, ha a dohányzás korlátozását szolgáló intézkedéseket következetesen végrehajtják. A dohányzás hívei tiltakoznak és a közvélemény félrevezetésével vádolják az egészségvédőket.

MTI Világ

Római kori mártásokat találtak a tengerben

Az időszámítás szerinti 40 körül elsüllyedt hajóra, s rajta 1200, halmártást tartalmazó amforára akadt a spanyolroszági Alicante előtti vizekben két fiatalember 2000-ben: a lelet átvizsgálásáról a minap számoltak be egy nemzetközi konferencián.

MTI Világ

Megfejtették a szenzációs ókori számológép titkát

Megfejtették a tudósok egy több mint kétezer éves szerkezet titkát: feltehetően a világ első számológépe volt az a bonyolult fogaskerékrendszer, amelyet a búvárok 1901-ben emeltek ki egy Kr. e. 80 körül, Antikythéra szigetének egyik öblében elsüllyedt hajó roncsai közül, és amelynek rendeltetéséről mindeddig csak találgatások voltak.

hvg.hu Vállalkozás

Karácsonyi slágertermék lehet az MP3- és az MP4-lejátszó

A napi fogyasztási cikkek éves forgalmának több mint tizede decemberre jut. A karácsonyi bevásárlás miatt 24 százalékkal költenek többet a vásrlók az ünnepi fogásokhoz szükséges hozzávalókra és a kereskedők akciós újságjaiban hirdetett potenciális ajándékokra. Idén karácsonykor az MP3 és MP4 lejátszó lehet az egyik slágerajándék, legalábbis a Gfk előrejelzései szerint. .


A címlapról ajánljuk