MTI Tech

Gyorsan bővül a szélenergia kapacitás az EU-ban

Jelentősen növekszik a szélenergia előállítása az Európai Unióban: az európai szélenergia szövetség számításai szerint 2020-ben Európa villamos-energia felhasználásának 12-15 százalékát a szélenergia fogja adni. Ez ötszöröse a jelenleginek.

MTI Tech

Több mint 1500 állatfajnál mutatták ki a homoszexualitást

A tudomány eddig szemérmesen hallgatott róla, pedig több mint 1500 állatfajnál mutatták már ki a homoszexualitás jelenlétét - most mindenki mindent megtudhat a leszbikus, meleg és biszexuális állatokról egy oslói kiállításon.

hvg.hu Tech

Programot indít a Microsoft a frissdiplomások elhelyezkedéséért

A Microsoft Magyarország Nagyvállalati Szolgáltatások Üzletága (Microsoft Enterprise Services) idén először öthónapos képzési programot indított útjára [email protected] néven, végzős vagy két évnél nem régebben végzett informatikus, programozó matematikus, tanári és villamosmérnöki végzettségű frissdiplomások számára, akik testközelben ismerhetik meg a konzulensi munkát, illetve a cég technológiáit. A magyar program egészére a Microsoft közel 70 millió forintot biztosít.

BBC Tech

Olcsó hitel, könnyen, gyorsan az interneten keresztül

A világháló távoli szegmenseibe fektetni megtakarított pénzünket őrült ötletnek tűnhet, ennek ellenére egyre több ilyen ajánlat bukkan fel a weben, melyek nem csak korrektek, de kedvezőbbek is a bankok ajánlatainál.

hvg.hu Tech

Az amerikaiak közel fele távol marad a modern technikától

A Pew Internet & American Life Project felmérése szerint az Egyesült Államok lakosságának közel fele „távoli, vagy egyáltalán nem létező kapcsolatot ápol a modern információs technológiákkal”. Emellett a lakosság 15 százaléka egyáltalán nem használ mobiltelefont, vagy az internetet.

MTI Tech

Pedofilok vadászterületévé vált a Skype

Mágnesként vonzza a pedofilokat és egyéb "szexuális ragadozókat" a Skype nevű internetes kapcsolati hálózat, amelyen sok más világhálós csevegő fórumtól eltérően moderátori ellenőrzés nélkül lehet közvetlen egyéni kommunikációt folytatni - írta saját vizsgálatának eredményeit ismertetve a The Sunday Times.

MTI Tech

Microsoft nem akarja megvenni a Yahoo-t

Befejeződtek a tárgyalások arról, hogy az amerikai Microsoft megvenné a Yahoo ugyancsak amerikai internetes vállalkozást - a hét végén a Wall Street Journal című amerikai üzleti lap ezt egy az állítólagos tárgyalásokhoz igen közeli forrásra hivatkozva közölte.

MTI Itthon

Új tagokat választ az MTA

Új akadémikusokat választ hétfőn, zárt ülésen a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) közgyűlése; az elnökség 41 rendes, 28 levelező, 23 külső és 31 tiszteleti tag megválasztását javasolja .

hvg.hu Tech

Agyba köthető látcsövet fejleszt az amerikai hadsereg

Az Egyesült Államok különleges alakulatainak eszközállománya egy furcsa, de rendkívül hatékony készülékkel gazdagodik a közeljövőben: az új típusú távcsővel az eddigi készülékeknél tízszer messzebb látnak a katonák, hála a frontális lebenyre kötött érzékelőknek, melyek a katona tudatalattija által felfedezett rejtett veszélyekre is figyelnek.

MTI Tech

A sörfőzés melléktermékéből fejleszt áramot egy új akkumulátor

Ausztráliában a legnagyobb sörgyár egyetemi kutatókkal közösen fejleszt egy akkumulátort, amit sörfőzésnél használt vízzel akarnak működtetni. A "sörakkumulátor" egy magán háztartás számára elegendő áramot termel - állítják a szakértők. A Die Welt című német napilap internetes változata szerint a teszt akkumulátort a Foster's sörgyár Brisbane közelében lévő üzeménél készítik el.

MTI Tech

Online lázadás a Digg-en

Lázadáshoz vezetett egy szerzői jogi vita a Digg.com nevű, rendkívül népszerű amerikai közösségi hírcsatornán, és az üzemeltetők egy nehéz éjszaka után végül behódoltak a közösségi akarat előtt.

MTI Itthon

Internetes csalót fogott a rendőrség

Mintegy kétmillió forintot csalt ki országszerte közel 150 embertől az a bajai férfi, aki egy internetes aukciókkal foglalkozó portálon kínált megvételre memóriakártyákat, majd - miután a vételárakat átutalták a bankszámlájára - nem küldte el a termékeket.

hvg.hu Tech

Otthonában épített atomreaktort egy 15 éves fiú - videó

Közel két évre volt szüksége egy michigani tinédzsernek, hogy pusztán tudományos érdeklődésből, jobbára autodidakta módon megépítsen házuk garázsában egy kisméretű atomreaktort. Ezt eddig kevesebb mint 20 ember vitte véghez világszerte.

MTI Tech

Elolvad az Északi-sarki jég 2020-ra?

Az Arktisz jege a vártnál gyorsabban olvad, és már 2020 nyarán eltűnhet a sarki vizekről a tengeri jég. Ezt állítja több amerikai kutató, akik összevetették a régi adatokat a mostani számítógépes modellekkel, és hibákat fedeztek föl a számítógép által adott prognózisokban.

MTI Tech

Viagra helyett pókcsípés

A brazil vándorpók nemcsak fájdalmas marásáról ismert, amely sürgős kórházi kezelést tesz szükségessé, hanem arról is, hogy egyórás kényszerű merevedést okoz. Nemrég derítették ki, hogy mely vegyület váltja ki ezt a hatást.


A címlapról ajánljuk