Bari Máriusz Tech

Orron keresztül támadnak az agyevő amőbák

Idén már hat halálesetet okozott a fürdőzés közben a szervezetbe kerülő naegleria fowleri. Az agyevő amőba kezdetben nyak- és fejfájást, majd lázat, két hét leforgása alatt pedig szinte biztos halált okoz. A CDC járványügyi központ attól tart, a globális felmelegés következtében az elkövetkező években nőni fog az agyhalállal végződő esetek száma.

techline.hu Tech

Svájcibicska MP3-ból

A meglehetősen aprócska készülék leginkább szembetűnő sajátossága az...

MTI Világ

Megtalálták a világ legősibb rizsföldjét

Kína keleti partján már 7700 évvel ezelőtt is termesztettek rizst – mutatták ki brit és kínai kutatók, ezzel felfedezve a világ talán legősibb rizsültetvényeinek nyomait.

MTI Tech

Patkányirtás a Patkány-szigeten

Patkánytalanítanák amerikai biológusok az Aleut-szigetlánchoz tartozó Patkány-szigetet, amelynek madárvilágában mérhetetlen kárt okoznak a szapora rágcsálók.

techline.hu Tech

Gyilkos PC-k?

Ismét meghalt egy ember a számítógépe előtt.

techline.hu Tech

Menthetetlen a Vista?

A Microsoft aktuális operációs rendszere - már persze ha nem nézzük a...

Bari Máriusz Tech

Útvonaltervezővel bővült a Google Maps

Kilépett kísérleti fázisából a Google Maps városi útvonaltervezője, értesült a wired.com. Egyes városokban elég csak rákattintani az indulási és az érkezési pontokra, a Transit Trip Planner pedig tippet ad arra, hogy melyik tömegközlekedési eszközre érdemes felszállni.

Bari Máriusz Tech

Fájdalmat csillapít a csilikoktél

A csilipaprika és a lidokain megfelelő kombinációja a hagyományos érzéstelenítők bénító és kellemetlen mellékhatásait mellőzve növeli meg a fájdalomtűrő képességet, derül ki a Harvard Medical School új tanulmányából.

hvg.hu Tech

„T” apuka elengedte az [origo] kezét

Jó ideje sejthető volt már, hogy a „T” csoportnak csinálnia kell valamit az [origo]-val. Megnőtt a gyerek, kinőtte ez eddigi ruháit. Annak idején a Matáv azért (is) szánta el magát saját tartalomszolgáltató építésére, mert azt remélte, hogy ezzel is serkenti a hazai internetezés terjedését.

Vállalkozás

Internet-marketing, ahogy a profik csinálják

A legtöbben egyáltalán nem veszik komolyan az internet marketinget, és ezzel ezüsttálcán kínálják a lehetőséget versenytársaiknak. Megmutatjuk azt a stratégiát, amelynek segítségével 2008-ban behozhatatlan előnyre tehetünk szert.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával