Ebben a játékban csak hazudni kell, hogy nyerjen – aztán meg szörnyülködhet
Tech

Ebben a játékban csak hazudni kell, hogy nyerjen – aztán meg szörnyülködhet

A net lassan minden részét behálózó álhírek ellen kívánnak fellépni saját gyártású játékukkal Cambridge-i Egyetem kutatói, nem is akárhogy: először nekünk is hazugságokat terjesztő propagandistáknak kell váljunk, hogy megtapasztaljuk, miként reagál a világ, ha akár egyetlen fals állítást is igazságként próbálunk elterjeszteni. Tanulságos lecke, nem mellesleg ingyen.

hvg.hu Tech

Máris feltörték a Windows Vistát

Hackereknek sikerült máris feltörni a Windows Vista operációs rendszer aktiválásának egyik módját. A Kulcs Menedzsment Szolgáltatás (KMS) esetében a cégek saját szerverükön futtatnak a Vista aktiválásához szükséges kódot generáló alkalmazást, s így nem kell a Microsoft szervereihez csatlakozniuk.

MTI Tech

Beindul a gondolatrendőrség Londonban?

Számítógépes programot hív segítségül a londoni Scotland Yard, amely összeállítja azoknak a listáját, akikből nagy valószínűséggel válhatnak gyilkosok.

MTI Tech

Nem sérült a Discovery űrsikló hőpajzsa

Az előzetes vizsgálatok alapján nem sérült meg a Discovery amerikai űrrepülőgép hővédő pajzsa, de a fedélzeten tartózkodó személyzet legfőbb feladata lesz, hogy ezt teljes bizonyossággal megállapítsa.

MTI Tech

Éjjel lőtték fel a Discovery űrsiklót

Fellőtték a Discovery űrsiklót hét űrhajóssal a fedélzetén közép-európai idő szerint vasárnap hajnalban a Florida állambeli Kennedy űrközpontból. Ez volt az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA első éjjeli indítása a Columbia űrsikló 2003-as katasztrófája óta.

HVG Tech

Élet- vagy halálközeli élmények?

Az altatás vagy újjáélesztés során tapasztalt úgynevezett halálközeli élményeket amerikai kutatók újabban az álommal hozzák összefüggésbe, orosz tudósok meg a gyógyításban alkalmaznák.

MTI Tech

Milyen lesz a világ 50 év múlva?

Alapítása 50. évfordulója alkalmából a New Scientist tudományos folyóirat megkérdezte a világ számos kiváló tudósát: milyen lesz a világ 50 év múlva?

MTI Tech

A HVG Online főszerkesztője az év informatikai újságírója

Az idén Hirschler Richard a HVG Háló főszerkesztője, Kovács Olivér a Klubrádió műsorvezető-szerkesztője, illetve Simon S. András a Figyelő külsős munkatársa kapta az Atigris Informatika Zrt. által alapított, Az év informatikai újságírója elnevezésű díjat.

MTI Világ

Szabadon hozzáférhető az interneten a polónium 210

Az Alekszandr Litvinyenko volt orosz kém halálát okozó anyag, a polónium 210-es izotópja az Egyesült Államokban szabadon hozzáférhető az internetes kereskedelemben - állítja egy független francia kutatóintézet.

Tech

Mekkora kárt okoz a filmkalózkodás?

A hollywoodi filmstúdióknak 6,1 milliárd dollár bevételkiesést okoztak tavaly a másolt dvd-k eladásai, az illegális internetes filmletöltések, illetve az otthoni, saját használatra történő másolások.

MTI Tech

Épül a világ legnagyobb rádióteleszkópja

Az Astron csillagászati kutató szervezet és az IBM a világ legnagyobb csillagászati rádióteleszkópját építi közösen: egyelőre a prototípus több ezer antennájához együtt fejleszti ki a chipeket.

hvg.hu Gazdaság

Az Arsenal 60 ezer fős pénztermelő szuperdoboza

Az Arsenal FC ugyan a sport révén szerzett hírnevet, de ma már legalább annyira globális üzleti vállalkozás a maga több mint 170 millió eurós árbevételével, mint futball klub. Az ágyúsok kilencven év után ebben az idényben már egy új helyszínen, a hipermodern Emirates Stadionban játszák hazai mérkőzéseiket. A klub bevételeihez az új sportlétesítmény intelligens megoldásai révén jelentékenyen hozzájárul.

BBC Tech

Megmarad a .com címeket osztó cég monopóliuma

Erősen vitatott döntést hozott a .com domain nevek jövőjének kérdésében az azok felügyeletéért és bejegyzéséért felelős szervezet, mely újabb hatévnyi monopóliumra bólintott rá.

MTI Tech

Meddig ér a világ leghosszabb nyelve?

A világ leghosszabb nyelvével - legalábbis testhosszához viszonyítva - nem a kaméleon bír, hanem egy ritka dél-amerikai nektárszívó denevér, amely a saját testhosszának másfélszeresére ki tudja nyújtani a nyelvét.


A címlapról ajánljuk
Akikről Putyinék inkább hallgatnának

Akikről Putyinék inkább hallgatnának

Orbán Viktor még mindig nem meri szóba hozni Vlagyimir Putyin előtt, hogy 200 ezer magyar ma is jeltelen oroszországi sírban nyugszik. A kommunizmus áldozatainak emléknapja előtt Stark Tamás történész beszélt a HVG-nek erről.