MTI Tech

Újra akcióban a BSA

A Business Software Alliance Magyarország (BSA) új kampányba kezd annak érdekében, hogy a vállalatok minél nagyobb arányban használjanak jogtiszta szoftvereket - jelentette be Sebők Erzsébet, a szervezet szóvivője.

hvg.hu Média

Négymillió internetező játszik egy magyar cég szoftvereivel

Az április 16-án elkezdett és május 2-ig tartó Snooker Világbajnokság első napjai alatt 4 millióra nőtt azoknak a külföldi – elsősorban amerikai, angol és brazil – internetezőknek a száma, akik egy magyar szoftverfejlesztő cég, a Solware által üzemeltetett flyordie.com weboldalon a cég online játékaival játszanak.

hvg.hu Tech

Szélessávú internetezés az Északi-sarkon

Az Intel moszkvai irodájának két munkatársa nemrégiben egy északi-sarki expedíción vett részt, ahol felállították az északi sarkköri régió első hotspotját (802.11b/g nyilvános vezeték nélküli csatlakozási pont). A hotspot a Barneo sarkköri tábor területén található, amely hozzávetőlegesen 80 km-re fekszik a Föld legészakibb pontjától.

hvg.hu Tech

Egymilliárd ember csatlakozhat az internetre az új technológiával

Az Intel Corporation bejelentette, hogy elérhetővé vált az első olyan, egész városokat is lefedni képes vezeték nélküli szélessávú adatkommunikációt szolgáló WiMAX terméke, amely az üzemkész megoldások gyártóinak lehetővé teszi a szélessávú internetezés elterjesztését az egész világon.

hvg.hu Tech

A termékazonosító rádiós chipek adatfelhőbe burkolják az áruházakat

Az IDC piackutató cég nemrégiben közzétett jelentése szerint a rádiófrekvenciás azonosításon alapuló (RFID) kereskedelmi rendszerek tömeges üzembe helyezése jelentős hatással lesz az informatikai hálózatokra. Az egyes termékekről a csomagolásba épített, rádiójeleket kibocsátó chipek segítségével információkat gyűjtő és feldolgozó technológia sikerénél fontos szempont, hogy egy adott hálózat képes-e intelligens és biztonságos módon kezelni az RFID-adatokat.

MTI Gazdaság

Adobe-Macromedia fúzió

Az Adobe Systems részvénycsere keretében 3,4 milliárd dollár (2,6 milliárd euró) értékben átveszi konkurensét a Macromedia szoftverfejlesztő céget.

eurohirek.hu Média

Kizárólag digitális tévéadás 2007-től

Március elseje óta összesen 597 ezer finn háztartásban van digitális televíziós dekóder, vagyis a finn háztartások 25 százalékában, s a tervek szerint 2007-től megszűnik az analóg sugárzás az országban.

MTI Világ

Űrporszívót szeretnének

Az egyre égetőbb probléma megoldására 250 szakembert hívtak össze Darmstadtban, akik megoldást keresnek az elmúlt negyven év során az űrbe kikerült mintegy százezer űrszemét objektum jelentette fenyegetésre.

Panoráma Tech

A pesszimisták előbb elbutulnak

A pesszimista, idegeskedő és depresszióra hajlamos embereket hamarabb éri utol szellemi képességeik maradandó hanyatlása, az elbutulás – állapították meg amerikai kutatók.

Panoráma Tech

Ismét zátonyra futott James Cook hajója

Késve érkezik a sydneyi kikötőben tiszteletére tartandó ünnepségekre az Endeavour, az ausztrál földrészt a 18. százban meghódító James Cook kapitány ugyanilyen nevű hajójának pontos mása, a jármű ugyanis a part közelében megfeneklett egy korallzátonyon, szinte látótávolságban attól a helytől, ahol kétszáz évvel ezelőtt Cook hajója is zátonyra futott.

Infinit Világ

Ne szavazz senkire!

Anglia választásokra készül. Májusig azonban még sok víz lefolyik a Temzén, és a brit internetezők is bőven válogathatnak a webes források közül, amelyeken arról olvashatnak, hogy kire szavazzanak és miért, kire ne szavazzanak és miért ne. Sőt: egy új szájton amellett érvelnek egyre többen, hogy miért nem érdemes (nem szabad, nem kell, stb.) voksolni senkire sem.

Infinit Média

Jön a mobil-képregény: Andersen tovább mesélhet

A mobilipar nagy erőkkel keresi a nagy hálózati forgalmat és bevételeket generáló tartalmakat és szolgáltatásokat, amelyek egyike sem nélkülözi a képi kommunikáció valamilyen formáját.

MTI Tech

Sikeresen dokkolt a Szojuz

Sikeresen kikötött közép-európai idő szerint vasárnap hajnalban a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) a TMA-6 jelzésű orosz űrhajó.

MTI Itthon

Nanotechnológiai kutatóközpont létesül Miskolcon

Az orosz együttműködéssel épülő intézmény várhatóan még ebben az évben elkészül. A négy-ötmillió dolláros kezdeti beruházással gazdálkodó központ a későbbiekben nanotechnikai gyártási eszközök fejlesztésével is foglalkozik majd.

BBC Tech

SMS-ben segítik az AIDS-es betegeket

SMS-ben segítik a dél-afrikai HIV fertőzötteket, a mostantól széles körben hozzáférhető antiretroviális gyógyszerek alkalmazásában való eligazodásban a Cape Town-i Egyetem kezdeményezésének köszönhetően.

hvg.hu Gazdaság

Nagyot zuhant a Sony Ericsson profitja

A japán-svéd Sony Ericsson mobiltelefon-gyártó vegyesvállalat adózott eredménye az első negyedévben 32 millió euróra csökkent az egy évvel korábbi 82 millió euróhoz képest.

A címlapról ajánljuk