techline.hu Tech

Isten algoritmusa

Ha egy külföldit megkérdeznek Magyarország nevezetességeiről, nagy...

MTI Világ

Hackerek betörtek a Pentagon szerverére

Ismeretlen hackerek valóban behatoltak a Pentagon szerverére és hetekre lebénították Robert Gates amerikai védelmi miniszter levelező rendszerét - közölte egy brit lapértesülésre reagálva kedden a washingtoni minisztérium.

MTI Itthon

Konzorcium a bükkábrányi mocsárciprusok kutatására

A bükkábrányi mocsárciprusok őslénytani-földtani vizsgálatára az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) és a Magyar Természettudományi Múzeum részvételével konzorcium alakult, amely pályázatot nyújtott be az Országos Tudományos Kutatási Alaphoz.

Bari Máriusz Tech

Szerencsés véletlenek

Olyan technológiát fejlesztettek ki a Cambridge-i Egyetem csillagászai, amely a földről is képes a Hubble teleszkópnál élesebb képeket készíteni. Az ún. adaptív optika (AO) nemcsak az infravörös, hanem a látható színtartományban is igen nagy felbontású, a csillagászok kutatásait jelentősen megkönnyítő képeket eredményez.

hvg.hu Tech

30 ezer mozifilm egy iPod méretű készüléken

Az IBM kutatói közelebb kerültek a címben olvasható adattárolást lehetővé tévő technológia kifejlesztéséhez, miután rájöttek, hogyan irányíthatnak egyes atomokat. Ezek segítségével minden eddiginél kisebb méretű háttértárolókat hozhatnak létre.

techline.hu Tech

MacOSX az iPod-on?

A múlt héten lezajlott The Steve Jobs Show (San Francisco's Moscone Center) nevű Apple...

MTI Tech

Száz év után vonatra áldoz Nagy-Britannia

Mindössze 2 óra 15 perc alatt teszi meg a 490 kilométeres távot az Eurostar expresszvonat London és Párizs között az új vonalon, amelyen kedden ment végig az első szerelvény.

MTI Plázs

Kevésbé vagyunk hasonlóak

Az ember génkészlete csak 95 százalékban azonos a csimpánzokéval, vagyis 4 százalékkal kisebb az azonosság, mint korábban gondolták - mutatták amerikai kutatók.

hvg.hu Tech

Magyarít a Google

Már magyarul is hozzáférhető a Google irodai programcsomagja, a Google Alkalmazások. A cég emellett a magyar nyelvű internetezőket is segíti az anyanyelvükön is elérhető Bloggerrel, az elérhető szolgáltatások pedig többféle csomagban is elérhetőek.

techline.hu Tech

Virtuális divattervező

A honlapra azok a fotók kerülnek, amelyeket az emberek készítenek magukról, kedvenc...

techline.hu Tech

Dávid Góliát ellen

„Jó adag bátorság kellett ahhoz, hogy felvegyük a harcot, és az...

techline.hu Tech

Tanuljon gyorsolvasni!

A mind nagyobb mennyiségű információ befogadásához a megszokott olvasási...

techline.hu Tech

A nagy hangú

A főleg billentyűzeteiről és egereiről ismert Logitech az iPod-kiegészítők piacán sem...

techline.hu Tech

Repüljön a Google gépein!

Természetesen nem arról van szó, hogy egy Google Flight Simulator díszeleg a boltok...

hvg.hu Itthon

Gárdahatás: már az idősebbek szerint is rosszabbul mennek a dolgok

A júliusi emelkedést követően augusztus végére jelentősen, 5 ponttal csökkent a hvg.hu NetHangulat index értéke – derül ki az NRC Piackutató legutóbbi felméréséből. Érdekes, hogy miközben az ország helyzetének megítélése nem romlott jelentősen, az internetezők közel háromnegyede mégis úgy gondolja, hogy Magyarországon rossz irányba mennek a dolgok.

hvg.hu Tech

Amerikai hadititokról rántotta le a leplet a Microsoft Virtual Earth

Egy szemfüles felhasználó egy óvatlanul a szabadban szervízelt amerikai atomtengeralattjárót fedezett fel a redmondi cég online műholdas térképének segítségével. A haditengerészeti bázison, ahol a hírek szerint nukleáris fegyvereket is tárolnak, nem fedték le a jármű speciális hajócsavarjait, amelyek csendes működését biztosítják.

Bari Máriusz Tech

Játékot bújtat a Google

Rejtett repülőszimulátort találtak a Google Earth-ben. Ha nem lenne elég, hogy a földfelszín után már az eget és a csillagokat is lehet vizsgálni az ingyenes térképprogramban, a vállalkozó kedvűek akár célba is vehetik őket.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával