MTI Itthon

Magyar tanyavilág: mobiltelefon van, internet nincs

A tanyák kevesebb mint három százalékában van internet-hozzáférés - áll abban a felmérésben, amelyet 2005-ben négyezer külterületi ingatlanon végzett a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) kecskeméti intézete.

MTI Világ

Negyedik generációs atomreaktort épít Franciaország

A "negyedik generációs", fúziós atomreaktor idén kezdődő franciaországi megépítését, 2020-ig történő beüzemelését, valamint egy atombiztonsági hatóság létrehozását jelentette be csütörtökön Jacques Chirac államfő, amikor az új év alkalmából köszöntötte a francia munkáltatókat és a szakszervezeteket.

MTI Tech

Sötétben gyalog az Északi-sarkra

Az Északi-sarkra készül két ismert kutató, a dél-afrikai Mike Horn és a norvég Borge Ousland. Az arktikus expedíciók sorában premier lesz a január 12. és 15. között kezdődő út, mert a két férfi először próbál meg eljutni a kitűzött célhoz a sarki éjszaka sötétségében.

hvg.hu Tech

Robbanás történt a Hold felszínén

A NASA kutatói ritkaságszámba menő aktivitást regisztráltak a Föld hűséges kísérőjén. A november 7-ei robbanás vélhetőleg egy kisméretű meteoroid becsapódása miatt következett be.

hvg.hu Tech

Már vezetékes telefonról is elérhető a Skype

A különféle hálózati megoldásairól ismert D-Link az idei Consumer Electronics Show-n egy olyan USB-csatlakozással ellátott telefonos adaptert mutatott be, amelynek segítségével a felhasználók otthoni, vezetékes telefonjaikról is elérhetik a Skype ingyenes hangátviteli szolgáltatásait.

MTI Tech

Új, malária elleni oltóanyag készült gyermekeknek

Új, malária elleni oltóanyagot sikerült létrehoznia egy spanyol orvoscsoportnak. A vakcina a korábbiaknál hosszabb ideig védi meg a gyermekeket a gyakran halálos kimenetelű betegséggel szemben.

hvg.hu Tech

Las Vegasban megnyílik a világ legnagyobb showja

Az idei Consumer Electronic Show (CES) kiállítási csarnokaiban minden eddiginél nagyobb felvonulást tart a szórakoztató- és háztartási elektronikai ipar január 5-e és 8-a között. Több mint 130 ezer kiállítási tárgy és 2500 kiállító mutatkozik be a szórakoztatás fővárosában.

MTI Tech

Új rekord prímszámot fedeztek fel

Két amerikai professzor felfedezte az eddigi legnagyobb prímszámot, amely leírva több mint 9,15 millió számjegyű - jelentette be a Nagy Internet Mersenne Prím Kutatás (GIMPS) projekt a floridai Orlandóban, azt követően, hogy a számot megerősítette egy francia kutatóintézet is.

MTI Test és lélek

Az almaecet megöli a stresszt

Az almaecet nemcsak bizonyos ételekhez kiváló, hanem jótékony hatással van az állatokra is – idézi az egyik szakmai magazin az egyik magyar állatorvos véleményét.

MTI Tech

Az internet iparág tovább nő az idén is

A szélessávú technológia marad 2006-ban is az informatikai iparág egyik húzóereje, ám némi hangsúlyváltás következik be, és várhatóan üzleti konfliktusok jelentkeznek a televíziózás és a telefonálás területén – jósolják elemzők.

hvg.hu Fókusz

Az egészséges életmód elvezet a vagyonosodáshoz

Azok az emberek, akik rendszeres testgyakorlást végeznek, illetve egészségesen étkeznek, kétszer akkora valószínűséggel képesek kontrollálni pénzügyeiket, mint az egészségtelenül élők – áll a TNS piackutató cég novemberben, Angliában készített felmérésében.

MTI Tech

Az öblös poharakba több alkohol kerül

Bár a szilveszteri pezsgőzés már a múlté, a következő óévbúcsúztatóra gondolva sem árt tudni, hogy a pohár alakja befolyásolja az ivóalkalmatosságba töltött alkohol mennyiségét.


A címlapról ajánljuk