hvg.hu Tech

Közelebb vagyunk az IP-telefonálás és okos mobilok kockázatai

Az internetes telefonálás (VoIP) a hagyományos hívásoknál, különösen a külföldi beszélgetéseknél sokkal olcsóbb. Az anyagi előny mellett azonban ott az érem másik oldala is: technikai szempontból a weben zajló beszélgetések egészen könnyen lehallgathatók.

MTI Tech

KSH: előretör a mobil távközlés és a szélessávú internet

A távközlési és az internet szolgáltatások körében a második negyedévben folytatódott a mobiltelefonok előretörése a vezetékessel szemben, valamint a szélessávú internet terjedése a betárcsázós szegmens visszaszorulása mellett - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) jelentéséből.

hvg.hu Plázs

Azonosították a rák szétterjedéséért felelős fehérjét

A Newsmax.com híre szerint edinburghi tudósok nyakon csípték azt a speciális sejtfehérjét, amely a rákos daganatok növekedését okozza. Az Edinburgh-i Rákkutató Központ sejtközi jeltovábbításokkal foglalkozó egysége ezzel a felfedezéssel megtalálta az utat ahhoz a fehérjéhez, amely az egészséges sejteket rákossá teszi.

hvg.hu Tech

Jön a négymagos Intel processzor

Épphogy terjedni kezd a Core 2 Duo chipkészlet család a piacon, az Intel máris a négymagos processzorok érkezésének hírével kürtöli tele a világhálót.

hvg.hu Tech

A Samsung teljes HD felbontású LCD tévéket dob piacra

A Samsung bejelentette a nagy teljesítményű LED Backlight technológiával ellátott 101 cm-es LCD TV megjelentetését, amelynek kiváló tulajdonságaiért – többek között a LED-es fényforrásért, a 146 százalékos színtérért és az iparágban elsőnek számító 10000:1 kontrasztarányért – az EISA (Európai Kép és Hang Szövetség) odaítélte a tekintélyes európai „Innovációs Díjat”.

MTI Tech

Öregít a mérgelődés

A mérgelődés, az agresszivitás felgyorsítja a szervezet öregedését, s különösen kártékonyan hat a tüdőre - állítják amerikai kutatók.

MTI Világ

Illegálisan exportált csúcstechnológiát egy japán cég?

Csúcstechnológiájú mérőeszközök illegális amerikai exportjával gyanúsítanak egy japán céget, tartva attól, hogy a szóban forgó termékek esetleg mégsem az Egyesült Államokba kerültek, és atomfegyver fejlesztéséhez használták őket - jelentette név nélkül nyilatkozó rendőrségi forrásokra hivatkozva a Szankei című újság.

hvg.hu Tech

A génterápia hatásos lehet a bőrrák ellen

Két bőrrákban szenvedő embert mentettek meg a haláltól, saját immunsejtjeik genetikai módosításával. Az új eljárás kecsegtető, de még távol van attól, hogy kiforrott legyen.

MTI Tech

Hordozható beszélőgépet fejlesztettek ki némáknak

Saját néma kislányának megsegítésére tízéves munkával hordozható beszélőgépet fejlesztett ki Fabrice Leblat francia feltaláló. A szerkezet nagy feltűnést keltett a kelet-franciaországi Strasbourgban rendezett találmányi kiállításon.

MTI Tech

Végre útnak indult az Atlantis űrsikló

Elindult a Nemzetközi Űrállomásra hatfős legénységgel a fedélzetén az Atlantis űrsikló a floridai Cape Canavaral-i Kennedy űrrepülőtérről szombaton közép-európai idő szerint 17 óra 15 perckor.

MTI Plázs

Kómában is működik az öntudat egy része?

Az öntudat bizonyos jeleit mutatta egy csaknem egy éve vegetatív állapotban, azaz gyakorlatilag kómában lévő fiatal nő, akinek agyműködését speciális röntgenkészülékkel vizsgáltak orvosai - derült ki a Science című tekintélyes amerikai tudományos folyóiratban megjelent írásból, amely egy hónapokkal ezelőtti kísérlet eredményét, és az azzal kapcsolatos szakmai vitákat ismertette.

MTI Tech

Pénteken végre fellövik az Atlantist

Elfogadhatónak ítélte a technikai hiba kockázatát és engedélyezte az amerikai űrkutatási hivatal (NASA), hogy pénteken felbocsássák az Atlantis amerikai űrrepülőgépet.


A címlapról ajánljuk