MTI Tech

Új majomfajtát fedeztek fel Afrikában

Egy új majomfaj leírása igazi zoológiai szenzációt jelent. A tudományos bravúrt két kutatócsoport vitte véghez, egymástól függetlenül és két különböző helyszínen.

Panoráma Tech

Jön a férfi antibébi tabletta

Néhány éven belül már kaphatók lesznek a férfiak számára kifejlesztett antibébi tabletták. Mivel a nők pirulái már több mint ötven éve forgalomban vannak, a gyártók nem kapkodták el a másik – mellesleg állandóan a nemzés elkerüléséért aggódó – nemnek szánt fogamzásgátlók kifejlesztését.

Jobline

Bill Gates levele a jövőről

A Microsoft menedzsmentje vezetői levelek formájában igyekszik betekintést nyújtani a cég stratégiai szintű elképzeléseibe. Ezek az üzenetek az iparág legfontosabb problémáinak leküzdésével kapcsolatosak, és ismertetik a Microsoft állásfoglalását, valamint a vállalat főbb stratégiai lépéseit az adott területen. Bill Gates a társaság elnöke és technológiai vezetője a következő évtized várható változásait elemzi.

MTI Gazdaság

Távközlésben vezetünk az új tagállamok között

Magyarország az Európai Unióban második helyen áll az úgynevezett piacelemzési folyamat, azaz a távközlési piac liberalizációs folyamatának megvalósítása terén, és első helyen az új tagállamok között.

hvg.hu Tech

A közszférában is ki kell számítani a megtérülést

Az SAP szoftvercég új projektet kezdeményezett annak érdekében, hogy a kormányok segítséget kapjanak az IT-beruházások gazdasági, társadalmi és politikai értékének méréséhez. Az elköltött pénz megtérülésével ugyanis eddig nem nagyon lehetett elszámolni.

hvg.hu Tech

Sasszem figyeli a Ricoh eszközeit

Adatvédelmi szoftverek akadályozzák az „adatszivárgást” a Ricoh Hungary irodatechnikai eszközeiben. A SaveAs Kft-vel kötött együttműködési megállapodás értelmében az idei CeBIT-díjas EagleEye adatvédelmi szoftvert telepítik a gépekre, és ellátják az ügyfelek szoftverkövetési és hibaelhárítási feladatait is.

Panoráma Tech

100 éves az első magyar autó

Száz éve, 1905. május 31-én indult próbaútjára az első magyar tervezésű autó, melyet Csonka János gépészmérnök készített a Magyar Posta számára.

hvg.hu Tech

A Grepton üzemelteti az EMIR szervereit

A Grepton Informatikai Rt. közbeszerzési pályázat nyerteseként ez év májusától átvette a Nemzeti Fejlesztési Hivatal (NFH) gondozásában lévő Egységes Monitoring Információs Rendszer (EMIR) üzemetetési feladatait.

Tech

Az USA Kereskedelmi Bizottsága lekapcsolná a zombi gépeket

A gépek problémáinak megoldásáig fel kellene függeszteni azon otthoni számítógép-használók internet-hozzáférését, akik tudtukon kívül kéretlen e-maileket (spam) terjesztenek – közölte a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC).

Világ

Ember az állatban?

Elképzelhető-e, hogy az emberi sejtekkel emberi tulajdonságok kerüljenek az állatokba? Ezt a kérdést egyelőre csak etikai megközelítésből teszik fel, ám senki sem tudhatja, nem kell-e egy szép napon gyakorlati választ is adni rá.

hvg.hu IT-SZALON

Hamarosan épül a hálózat, már jönnek a 3G-telefonok

A Samsung az év második felében Magyarországon is picra dobja három új harmadik generációs (3G) telefonját. Az SGH-Z130, az SGH-Z300 és az SGH-Z500 rendkívül fejlett multimédiás szolgáltatásokat kínál a hamarosan nálunk is kiépülő 3G-mobilhálózathoz.

Infinit Világ

Észtországban már interneten is lehet szavazni a választásokon

Annak ellenére, hogy korábban egyáltalán nem tűnt biztosnak, hogy átmegy a javaslat, az észt törvényhozás végül elfogadta az elektronikus szavazás megrendezéséhez szükséges módosítást, és ezzel megteremtette a jogi feltételeit, hogy a fővárosban októberben tartandó helyi választásokon az interneten is lehessen szavazni.

Associated Press Monitor

Megjelent a videojáték-konzolok új generációja

A Microsoft és a Sony a múlt héten csaknem egyszerre mutatta be legújabb videojáték-konzolját. Ezeknél már kötelező a széles sávú internetkapcsolat, a minél élethűbb grafikáról pedig a hét-nyolc évvel ezelőtti szuperszámítógépekével vetekedő műveleti sebesség gondoskodik.

Szellem

Háromdimenziós tervezés számítógéppel

Nagy számítógépes cégeket lekörözve, olcsóbb és egyes részleteiben eredeti megoldást talált egy magyar diák a háromdimenziós számítógépes tervezéshez. Rátai Dániel ezzel díjakat nyert egy amerikai diákversenyen.

Infinit Tech

Az otthoni internet terjedésében a gyermekeké a kulcsszerep

Az angol PanLogic piackutató-cég egyik legújabb vizsgálatában a 35-45 évesek internethez való viszonyát próbálta feltérképezni, és arra a megállapításra jutott, hogy azt alapvetően befolyásolják a családban lévő gyermekek.

BBC Tech

Jégbe fagyott ősállapot

Folytatják az antarktiszi Vosztok-tó fúrását orosz tudósok, hogy megtudják mit rejt a többmillió éve fagyott vizek mélye.


A címlapról ajánljuk