MTI Világ

Új doppingszerek kerülhetnek hamarosan piacra

Egy német szakember szerint jelenleg mintegy hetven különféle doppingszer, illetve doppingolási eljárás kikísérletezése van folyamatban a világban, és ezek egy részét vélhetően már a pekingi nyári játékokon is alkalmazni fogják.

MTI Tech

Áthajózhatóvá vált az Északi-sark vidéke a felmelegedés miatt

A Jeges-tengert borító jég olvadása miatt teljesen feltárult az északi sarkvidék Északnyugati Átjárója, megnyitva az évszázadok óta keresett, de mindeddig járhatatlan hajózási utat Európa és Ázsia között - jelentette be az Európai Űrügynökség, az ESA.

techline.hu Tech

Ne higgyünk a szemünknek!

Az informatikai szakzsargon egyik legújabb (bár már így is több éves) kifejezése, az angol „fake” szó.

MTI Tech

A Google 30 milliót ajánl a Holdra szállásért

Húszmillió dollárt (közel 3,7 milliárd forintot) ajánl fel annak a magáncégnek a Google Inc. vállalat, amely elsőként juttat pilóta nélküli, adatokat a Földre továbbító űrjárművet a Holdra; további tízmilliót (1,8 milliárd forintot) pedig a második helyezett és a külön díjazottak kapnak - jelentette be csütörtökön az internetes cég vezetője.

Világ

Google-fejesek landolnak a NASA-nál

Larry Page és Sergey Brin, a Google két alapítója Kaliforniában az irodája közelében parkolja le repülőgépeit a NASA tulajdonában lévő területen: az űrkutatási hivatal 1,3 millió dollár éves díj fejében bocsátja a rendelkezésükre a kifutópályát.

MTI Plázs

Hogyan szűrhető ki a fertőzött vér?

A más személyektől kapott vérre, illetve az iparilag előállított vérkészítményekre szoruló betegek fontos érdeke, hogy a véradás biztonságos legyen. Az esetleges fertőzések (Hepatitisz B, illetve C és a HIV) kiküszöböléséhez elengedhetetlenül szükséges, hogy a véradóktól levett vért, megfelelő módszerekkel teszteljék.

techline.hu Tech

Powerpoint a Youtube-ra!

Készítettünk egy jópofa slideshow-t és fel akarjuk tenni a Youtube-ra?

techline.hu Tech

Apple üzlet a WestEndben

Az Apple magyarországi képviseletének statisztikái alapján az elmúlt...

MTI Tech

Vakok számára is elérhető az új diabétesz-portál

Magyarországon egyedülálló technológia segíti, hogy egy internetes oldal a vakok és gyengénlátók számára is elérhető, hangos oldal legyen. A Magyar Cukorbetegek Országos Szövetsége által szerkesztett – az érintettek és az érdeklődők tájékoztatását szolgáló – weboldal, megújult külsővel és tartalommal várja a látogatókat - mégpedig hangosan.

techline.hu Tech

IBC 2007

Közel 130 országból, több mint 1300 cég állított ki a 87.

techline.hu Tech

Jézus szociális hálója

Ha a legkorszerűbb adatelemző eszközöket szeretnénk ingyen használni, vagy társadalmi...


A címlapról ajánljuk