Panoráma Tech

Cápabőrt utánzó felület a hajók védelmére

A cápák bőrét tanulmányozva kísérleteztek ki német és amerikai kutatók olyan burkolatokat, amelyek csaknem lehetetlenné teszik, hogy algák és különféle puhatestűek a hajók külsejére telepedjenek.

MTI Tech

A kormoránok a sarki éjszakában is búvárkodnak

A kormoránok a többi tengeri madárral ellentétben a sarki tél sötétjében is ugyanannyit merülnek zsákmányért, mint nyáron, de nem tudni, hogyan érzékelik a zsákmányt a sötétségben.

ATV Tech

Így alakult a WWW az elmúlt 10 évben

A Netscape böngésző megjelenésével indult el az a befektetési láz, amely az új évezred hajnalán az egyik leglátványosabb gazdasági kudarcba, a dotkom- lufi kidurranásába torkollott.

Infinit Golden Blog

Oroszországot is megérintette a blogok szelleme

Oroszországot eddig elkerülte a nagyvárosi blogláz. Voltak kezdeményezések, de a városi blognak induló felületek vagy átalakultak közönséges híroldallá, vagy egyszerűen megszűntek létezni. Szentpéterváron most megpróbálnak változtatni a helyzeten.

Infinit Tech

Tartu, az m-kormányzat városa

Észtországban sikeres e-kormányzati projektekkel nemcsak Tallinn dicsekedhet: Tartu városa például legutóbb mobil kormányzati projektek sorával rukkolt ki.

Infinit Tech

Sokmillió kínai harcol egymással az interneten

Az egyre inkább megnyíló kínai játékpiac minden nyugati és ázsiai fejlesztő és befektető álma, mindenki igyekszik minél nagyobb szeletet kihasítani a hatalmas tortából. A tömegesen és online játszott MMO játékok piacán különösen erősödik ez a tendencia.

hvg.hu Tech

Hegyet mászik a Mars-kutató robot

A NASA Spirit nevet viselő felfedező-egysége közel egy éve halad felfelé egy magaslatra, ahonnan a vörös bolygó soha nem látott panorámája tárul majd elé.

MTI Tech

Megtalálták Európa legrégebbi festményét

Az olaszországi Fumanéban, Veronától 15 kilométerre felfedeztek egy barlangot, amelyben már 32 ezer évvel ezelőtt is éltek és festményeken ábrázolták életüket az emberek.

hvg.hu Tech

Sci-fi-be illő flottát fejleszt az amerikai haditengerészet

Az Egyesült Államokban sikeresen befejezték a mindezidáig talán legfuturisztikusabb fegyver, a DD(X) romboló kompozitanyagokból épülő fedélzeti építményeinek tesztjeit. A 100 milliárd dolláros költségvetésű projekt során 2020-ig soha nem látott csapáserőt hordozó romboló- és cirkálóflotta épül.

MTI Itthon

Magyarországon 3 évig tárolják a mobilhívások adatait

Magyarországon a törvényi előírás szerint 36 hónapig tárolják a mobiltelefonos hívások adatait, magukat a beszélgetéseket azonban nem rögzítik - közölte Tóth András, a polgári nemzetbiztonsági szervezeteket felügyelő politikai államtitkár pénteken egy reggeli televíziós műsorban.

hvg.hu Tech

Új vírus támadja a Windows 2000-et

Több mint 100 amerikai cég érintett egy újfajta víruscsalád támadásaiban, amelyek a Windows 2000 egy nemrégiben felfedezett biztonsági hibáját használják ki.

Itthon

Vita az informatikai minisztériumról

Még soha nem kapott olyan kemény kritikát miniszter és minisztérium az Állami Számvevőszéktől, mint a minap az informatikai tárca és annak első embere. A bírálat a minisztérium sorsát is megpecsételheti.

MTI Tech

Újabb feltételezések Atlantiszról

"Atlantisz csodálatos birodalom volt, amely egy egész szigetet és a kontinens más részét is magába foglalta. Aztán jöttek a rettenetes földrengések és áradások és egyetlen nap, egyetlen éjszaka alatt minden harcost elnyelt a föld és Atlantisz szigete eltűnt a tengerben." Ezeket a mondatokat Platón írta le, és egy francia geológus most tudományos hitelt akar adni a nagy ókori görög filozófus szavainak.


A címlapról ajánljuk