Ha ilyen lesz a világ 20 múlva, aggódhatunk – teszteltük a Detroit: Become Humant
Tech

Ha ilyen lesz a világ 20 múlva, aggódhatunk – teszteltük a Detroit: Become Humant

A mesterséges intelligencia rohamléptékű fejlődésének előnyei már most is látszódnak, pedig ha úgy nézzük, továbbra is csak a felszín egy részét kapargatjuk. Elképzelésekből persze rengeteg van, ezek egyike az embert segíteni hivatott robotok kifejlesztése, melyek a rájuk bízott feladatok révén könnyebbé tehetik majd életünket. De mi van, ha a rendszer úgy dönt, önálló életre vágyik, céljai eléréséhez pedig semmitől nem riad vissza? Erről szól a Detroit: Become Human, az elmúlt évek talán legtöbb mondanivalóval rendelkező videojátéka, mely épp a feldolgozott téma miatt annyira hihető. És ami miatt maga Stephen Hawking is óva intette az emberiséget.

MTI Tech

Vérnyomást mér egy új fejlesztésű tévékészülék

A jövő televíziója - összekötve az internettel - továbbítja az idős betegek vérnyomását, pulzusát és vércukorszintjéről szóló jelentést a beteg orvosához, aki ugyancsak interneten küldi majd el a receptet, illetve közli a teendőket - adta hírül az egyik svéd napilap.

MTI Tech

Újabb űrsétát hajtanak végre az ISS-en

Hatórásra tervezett űrsétát kezdett csütörtökön, közép-európai idő szerint a déli órákban a Nemzetközi Űrállomás (ISS) háromtagú legénységének két tagja - jelentette a Moszkva melletti Koroljovban működő repülésirányítási központ.

BBC Tech

Megosztja az iPhone nevet a két óriás

Megállapodott a korábban nagy vihart kavart iPhone márkanév használatáról az Apple és a Cisco Systems. A jövőben mindketten használhatják termékeik elnevezéseként.

euractiv.hu Tech

Globális tudományos portált indít az USA és Nagy-Britannia

Nagy-Britannia és az Amerikai Egyesült Államok globális internetes portált hoz létre Science.world néven. A portál szerepe az lesz, hogy egyedülálló kaput biztosítson a különböző országból származó tudományos információk megismeréséhez.

MTI Plázs

A gének okozhatják az anorexiát

A táplálkozási zavar okait igyekszik feltárni egy nemzetközi kutatási program, és egyelőre úgy tűnik, hogy újfent a génekben találják meg a baj gyökerét.

MTI Tech

A matematika állítólag Afrikából származik

A matematika bölcsője Afrikában volt: ezt bizonyítja az a felfedezés, amelyről az Eos Sciences című tudományos lap számol be március-áprilisi számában, s amelyet most szerdán hoztak nyilvánosságra Brüsszelben.

hvg.hu Tech

Ausztrália búcsút mond a villanykörtéknek

Fénycsövekre cserélik a szigetország hagyományos villanykörtéit egy környezetvédelmi rendelet értelmében, amelynek célja a klímaváltozást elősegítő gázok kibocsátásának csökkentése.

euractiv.hu Világ

Az EU 20 százalékkal csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását

Az EU környezetvédelmi miniszterei brüsszeli találkozójukon elvileg egyetértettek abban, hogy 2020-ig 20 százalékkal szükséges csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsátását az unióban. A miniszterek világszinten 30 százalékos csökkentéssel is megpróbálkoznának, ehhez azonban más fejlett államoknak is csatlakozniuk kellene az elhatározáshoz.

MTI Világ

Tananyag lesz a Katrina és a cunami

Az ázsiai cunami és a Katrina hurrikán tananyag lesz az angol iskolákban. A brit oktatási minisztérium ugyanis elhatározta, hogy megreformálja a földrajz-oktatási programokat: a jövőben a klímaváltozás is téma lesz. Al Gore volt amerikai alelnök környezetvédelemmel foglalkozó filmjét, A kényelmetlen valóságot is megkapja minden szigetországi közép- és felsőfokú iskola.

MTI Tech

Bemutatták a magyar nyelvű Vistát

A Microsoft új szoftverei a hatékonyabb munka és a költségcsökkentés mellett lehetővé teszik azt is, hogy a felhasználók kommunikációja az internetben rejlő lehetőségek kihasználásával személyesebbé váljon - mondta Vityi Péter, a társaság ügyvezető igazgatója a Vista magyar nyelvű verziójának bemutatóján.

MTI Tech

A futás segíthet a potenciaproblémákon

A férfiaknak nem feltétlenül potencianövelő pirulákra van szükségük ahhoz, hogy megőrizzék férfiasságukat, esetenként egy kis mozgás hasonló hatással lehet.

hvg.hu Tech

2036-ban érkezik a Föld számára végzetes aszteroida?

Nem egészen 30 év múlva április 13-án megeshet, hogy a Föld lakói egy nagyon gyászos napra ébrednek fel. Bár csupán 1:45 000 az esély, hogy a becsapódás bekövetkezzen, a tudósok szerint az ENSZ-nek érdemes lenne megfontolni, milyen lépéseket tesz egy esetleges katasztrófa elhárítására.

euractiv.hu Világ

Elektronikusan szavazhatnak majd az EU-részvényesek

Az EU tagállamainak részvényesei nemsokára elektronikus úton szavazhatnak a cég közgyűlésén szavazásra feltett kérdésekre. Az Európai Tanács januári jóváhagyó döntése után a napokban az Európai Parlament is megszavazta az elektronikus szavazást lehetővé tevő direktívát.


A címlapról ajánljuk