MTI Tech

A németek a legintelligensebbek Európában

Újra hallatott magáról Richard Lynn, aki tavaly azzal vonta magára a figyelmet, hogy állította: a férfiak intelligensebbek a nőknél. Ezúttal azt tárta fel, hogy a németek a legintelligensebbek Európában.

hvg.hu Tech

Világtérkép készült a vírusokról

Az F-Secure Corporation, az IT-biztonsági megoldások egyik vezető szállítója bemutatta az F-Secure World Map szolgáltatást, melynek segítségével azonnal áttekinthetővé válik a világ vírushelyzete. Az F-Secure által kutatási célokra kifejlesztett online eszköz négy nyelven angolul, franciául, németül és finnül érhető el a nagyközönség számára.

MTI Tech

Cáfolták a "beteg épület" szindróma létezését

A gyakori munkahelyi megbetegedéseket, a rossz közérzetet elsősorban a főnökség és rossz munkaszervezés miatti stressz okozza, nem pedig a jó ideje ismert és elfogadott "beteg épület" szindróma - állapították meg brit munkaegészségügyi szakértők.

MTI Tech

Nincs tökéletes szoftverhálózat-védelem?

Az európai vállalatok majdnem a fele úgy véli, hogy informatikai infrastruktúrája sohasem élvez 100 százalékos védelmet a szoftver- és a hálózati sérülékenységekkel szemben - derül ki a McAfee felmérésből.

MTI Tech

Az óceánokon gyakoriak a 30 méter magas óriáshullámok

Az óceánokon valószínűleg sokkal gyakoribbak a 30 méteres hullámok, mint eddig vélték a kutatók: ezt a hajózás története során többször leírták, de ezúttal brit kutatók hajójukon és a saját bőrükön tapasztalták meg az óriáshullámokat, amelyeket vizsgálataik szerint az óceáni mozgások és a széláramlatok közötti rezonancia váltott ki.

MTI/hvg.hu Tech

Színváltoztató betont fejlesztettek ki

Három angol művésznövendék kutatásai nyomán megszületett a beton-kaméleon, vagyis olyan számítógép vezérelte építőanyag, amely képes színét és alakját változtatni.

MTI Tech

A szmog rontja a nemzőképességet

A szmog, a szennyezett levegő nem csupán a légzőszerveknek ártalmas, hanem rontja a férfiak nemzőképességét is, mivel a spermiumok számának csökkenését idézi elő - állapították meg kaliforniai kutatók.

MTI Karrier

Névtelen levél a kolléga lábszagáról

Figyelmeztetni lehet névtelenül az interneten azokat a munkahelyi kollégákat, akik izzadtságszagot árasztanak, vagy egyéb módon kellemetlenek: két élelmes dél-afrikai külön e célra új honlapot nyitott.

MTI Világ

A CIA megfigyelés alatt tartotta a francia nukleáris programot

Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) kémműholdakkal, kémrepülőkkel és kémhajókkal, valamint beépített ügynökökkel tartotta megfigyelés alatt Franciaország nukleáris fegyverek kifejlesztését célzó programját és az ahhoz kapcsolódó atomkísérleteket - hozták nyilvánosságra a csütörtöki francia napilapok.

MTI Tech

Új műanyag lehet a szilícium riválisa

Angol és amerikai kutatók olyan műanyagot fejlesztettek ki, amely jó eséllyel veheti fel a versenyt az elektromos készülékekben felhasznált szilíciummal.

hvg.hu Tech

Internetes telefonszolgáltatást indított a Yahoo

A Google első számú riválisa is elindította saját IP-alapú telefonszolgáltatását, amelyet a Yahoo üzenőszoftverjén keresztül érhetnek el a felhasználók, de akár vonalas számokat is hívhatnak vele.

hvg.hu Gazdaság

Három dilibogyó a világ 10 legjobban fogyó gyógyszere között

A Forbes magazin közzétette a gyógyszerekről készített toplistáját, amelyből kiderül, hogy az eladási csúcsokon gyomorégés elleni, koleszterin- és vérnyomáscsökkentő, asztma- és skizofrénia elleni, illetve antidepresszáns szerek találhatók. S ez nem is nagyon meglepő.


A címlapról ajánljuk