hvg.hu Gazdaság

Az internetezők 2012-re várják az eurót

Az NRC Piackutató Kft. decemberben az euró bevezetésével kapcsolatban kérte ki az internetezők véleményét. A netpolgárok döntő többsége úgy gondolja, hogy a forintot csak akkor szabad felcserélnünk az euróval, ha arra a gazdaság és a társadalom teljes mértékben felkészült.

MTI/hvg.hu Tech

Kergemarha-kór: emberi maradványokat daráltak a marhatápba

Nem kizárt, hogy a főként Angliában óriási károkat okozó, úgynevezett szivacsos agysorvadás (BSE) az emberekről terjedt át az állatokra úgy, hogy a takarmányokba az állati maradványok mellett emberi csontok is kerülhettek – erre a hátborzongató feltételezésre jutottak brit tudósok.

MTI Táplálkozás

A táplálkozási szokásaink már az anyaméhben eldőlhetnek

Egy olasz orvos csoport a táplálkozási zavarok és a születéskori rendellenességek között talált párhuzamot: egy lehetséges magyarázat szerint az anya táplálkozása a terhesség alatt kihat a magzat agyának fejlődésére, s a terhesség alatti, illetve születés utáni táplálkozási rend egész életre beprogramozza az étvágy helyes vagy helytelen működését.

MTI Tech

Agyő fogkő! Jön az áfonya

Bizonyítékot találtak rá, hogy az áfonyában olyan anyag található, amely a fogszuvasodást akadályozza. A napvilágra került tervek szerint az anyagot fogkrémekhez, illetve szájvizekhez fogják adagolni.

MTI Tech

IHM: minden oktatási intézményben van szélessávú internet

A közlekedési hálózat fejlesztése mellett a legtöbbet az informatika fejlesztésére költötte a kormány az elmúlt négy évben, s az ország valamennyi oktatási intézményében van már szélessávú internet-csatlakozási lehetőség - közölte pénteken Székesfehérváron az informatikai és hírközlési miniszter.

MTI Tech

A BDA bejelentette az első Blu-ray termékek megjelenését

A Blu-ray Disc Association új korszakot nyit meg a szórakoztató elektronikában. Több mint húsz vállalat mutatja be új Blu-ray Disc technológiát alkalmazó termékeit, beleértve lejátszókat, rekordereket, nagy tárkapacitású számítógép merevlemez meghajtókat, menthető média- és számítógép alkalmazásokat, valamint több mint száz filmet és zeneszámot.

hvg.hu Tech

Cannabis-alapú fájdalomcsillapítót tesztelnek

Egy cannabis-alapú, a rákos betegek fájdalmainak csillapítására alkalmas szer kerülhet forgalomba az Egyesült Államokban. A világ legnagyobb gyógyszeriparába bekerülő gyártó cég örül a lehetőségnek.

MTI Tech

A bálnák nem egy nyelvet beszélnek

A bálnák "különböző nyelveken beszélnek", így a csendes-óceáni tengeri emlősök aligha értik meg az Atlanti-óceánban élő fajtársaikat, s a Chile partjainál tanyázó cetek nehezen juthatnak közös nevezőre a Déli-sark közelében lévőkkel.

MTI Itthon

Magyar tanyavilág: mobiltelefon van, internet nincs

A tanyák kevesebb mint három százalékában van internet-hozzáférés - áll abban a felmérésben, amelyet 2005-ben négyezer külterületi ingatlanon végzett a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) kecskeméti intézete.

MTI Világ

Negyedik generációs atomreaktort épít Franciaország

A "negyedik generációs", fúziós atomreaktor idén kezdődő franciaországi megépítését, 2020-ig történő beüzemelését, valamint egy atombiztonsági hatóság létrehozását jelentette be csütörtökön Jacques Chirac államfő, amikor az új év alkalmából köszöntötte a francia munkáltatókat és a szakszervezeteket.

MTI Tech

Sötétben gyalog az Északi-sarkra

Az Északi-sarkra készül két ismert kutató, a dél-afrikai Mike Horn és a norvég Borge Ousland. Az arktikus expedíciók sorában premier lesz a január 12. és 15. között kezdődő út, mert a két férfi először próbál meg eljutni a kitűzött célhoz a sarki éjszaka sötétségében.

hvg.hu Tech

Robbanás történt a Hold felszínén

A NASA kutatói ritkaságszámba menő aktivitást regisztráltak a Föld hűséges kísérőjén. A november 7-ei robbanás vélhetőleg egy kisméretű meteoroid becsapódása miatt következett be.

hvg.hu Tech

Már vezetékes telefonról is elérhető a Skype

A különféle hálózati megoldásairól ismert D-Link az idei Consumer Electronics Show-n egy olyan USB-csatlakozással ellátott telefonos adaptert mutatott be, amelynek segítségével a felhasználók otthoni, vezetékes telefonjaikról is elérhetik a Skype ingyenes hangátviteli szolgáltatásait.


A címlapról ajánljuk