hvg.hu Tech

Az Apple 2006-tól Intel processzorokat épít a Mac számítógépekbe

Az évente megrendezett Worldwide Developer Conference (WWDC) szakkiállítás és konferencia megnyitóján az Apple bejelentette, hogy 2006 első felében megkezdi egyes Mac modellek forgalmazását Intel processzorral is és 2007 végére minden újonnan bemutatott Mac számítógép Intel processzort tartalmaz majd.

Infinit Tech

Az olaszok telefonálnak, a dánok imádnak sorban állni

Olaszországban már többen szeretnék, ha a kormányzat a közszolgáltatásokhoz történő hozzáférés modernebb csatornáinak fejlesztésével foglalkozna, mintsem a személyes ügyintézés lehetőségeinek javításával. A telefonos ügyintézés azonban sokkal népszerűbb, mint a webes; csakúgy mint Dániában, ahol meglepően sokan szeretnek sorban állni.

MTI Golden Blog

Kínában bezárják a nem regisztrált honlapokat

Kínában hamarosan bezárják azokat az internetes magán honlapokat és blogokat, amelyeket nem regisztráltattak a hatóságokkal - jelentette a párizsi székhelyű Riporterek Határok Nélkül (RSF) nemzetközi médiajogi szervezet.

hvg.hu Tech

Egy magyar márka az élre tör

Idén év végére – ha tervei valóra válnak – a Szentkirályi Ásványvíz Kft. 150 millió palack ásványvíz forgalmazására lesz képes Magyarországon, ami a hazai 650 millió palackos összes ásványvízfogyasztás majd egynegyede.

hvg.hu Média

Játék és információgyűjtés magyar módra

A vállalati marketingtervezők számára, különösen a gyorsan forgó fogyasztási cikkek (FMCG) piacán, létfontosságú, hogy tudják: a vásárlók mire vágynak. Az új technológiák eddig is sokat segítettek a gyors felmérések elkészítésében, a magyar IKO New Media azonban most valami újat talált ki.

MTI Tech

Emelkedett a magyar internetezők száma

Az internet-előfizetések száma 2005 első negyedévének végére meghaladta a 782 ezret, ami 5 százalékkal volt több az előző negyedév végi és 22 százalékkal több az egy évvel ezelőtti értéknél.

ATV Tech

DNS-vadászattal kutatják az emberiség eredetét

Egy izgalmas kutatás segítségével hamarosan pontos információink lehetnek arról, hogyan mozogtak a különböző népcsoportok a Földön. Valóban létezett-e Ádám és Éva? Hogyan lehetséges, hogy minden emberben kimutathatóak ugyanazok a génsorozatok? Ezekre és még egy sor további kérdésre keresi a választ a világ eddigi legátfogóbb tudományos kísérlete.

hvg.hu Tech

IBM: Robbanás előtt az online játékipar

Az IBM pár napja megrendezte az online játékiparról szóló világméretű webkonferenciát. A szakmai fórumra azért van szükség, mert az elektronikus játékokkal való szórakoztatás az utóbbi időben jelentős iparággá nőtte ki magát.

MTI Tech

Mádl megerősítette tisztségében az MTA elnökét

Mádl Ferenc köztársasági elnök megerősítette tisztségében Vizi E. Szilvesztert, a Magyar Tudományos Akadémia újólag megválasztott elnökét; a budavári Sándor-palotában rendezett csütörtöki ünnepségen Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is köszöntötte az akadémikust.

hvg.hu Tech

Áttörés után vagy korlátozás előtt az online pornóipar

Hamarosan az internetnek saját vöröslámpás negyede lehet, hiszen az év végétől már használni lehet a weboldalak címeiben (URL) az .xxx kiterjesztést. Ezzel a felsőszintű domain nevekért felelős testület, az ICANN fennállása óta talán a politikailag legérzékenyebb döntését hozta meg.

MTI Tech

Új majomfajtát fedeztek fel Afrikában

Egy új majomfaj leírása igazi zoológiai szenzációt jelent. A tudományos bravúrt két kutatócsoport vitte véghez, egymástól függetlenül és két különböző helyszínen.


A címlapról ajánljuk