Tech

Új szereplő a magyar mobilpiacon

Jövőre várhatóan négyszereplőssé válik a mobilpiac, az UTMS-tender nyertese ugyanis várhatóan a jelenleg használt frekvenciákból is kap egyet.

Gazdaság

Gyermekgyilkosság miatt vonnak be egy videojátékot

Kalapáccsal verte agyon egy tizenhét éves brit fiú három évvel fiatalabb társát, állítólag úgy, ahogyan egy videojátékban látta. A legnagyobb elektronikai áruházlánc leveszi polcairól az „Embervadászat” című terméket.

Gazdaság

Online játékokat indít a Szerencsejáték Rt.

A jövő év első hónapjaiban hat online szerencsejátékot vezet be a társaság. A cég többféle fizetési módot kínál fel: előre váltott szerencsejáték-kártyával, bankkártyával, átutalással is lehet téteket tenni.

Gazdaság

Már 8,2 millió mobilelőfizető van Magyarországon

Az előfizetések száma júniusban 63 ezerrel emelkedett, ami 0,77 százalékos növekedés az előző hónaphoz képest. A június végi előfizetések száma 12,4 százalékkal haladta meg a tavalyi év hasonló időszakának értékét.

Tech

Idén is lesz ingyenes internet a Szigeten

Már harmadik éve biztosítja Európa egyik legnagyobb fesztiválján, a Sziget Fesztiválon a résztvevőknek a szélessávú internetelérést a GTS-Datanet.

Gazdaság

Feljelentést tesz a NETÉRT az óvodai számítógépek ügyében

A NET-Felhasználók Érdekvédelmi Társasága ismeretlen tettes ellen terjesztett elő feljelentést az Országos Rendőr-Főkapitányságnál az informatikai minisztérium Brunszvik Teréz programjával kapcsolatban. Olvasóink többsége a gépvásárlást pazarlásnak tartja.

Tech

Minden negyedik magyar internetezik

Magyarországon az internetezők száma a 14 évesnél idősebb lakosság körében 2003 végére elérte a 1,8 milliót - hangzott el az Axelero Internet pénteki sajtóbeszélgetésén.

Tech

Erőszakos játékok: ölj a bónuszpontokért

A játékszoftver-fejlesztők fő csapásiránya az újítások terén a kegyetlen véres helyzetek minél valósághűbb imitálása. Ez készteti a jogalkotókat és az aktivistákat a brutális jelenteket használó szoftverek mindinkább követelt szabályozására és néhány esetben már sikerült a játékokat kevésbé valóságossá tenni.

Világ

A dél-koreai túsz lefejezése is felkerült az internetre

A megrázó filmkockákon a bekötött szemű, térdre kényszerített áldozatot állig felfegyverzett és arcukat maszkkal eltakaró férfiak veszik körül. Egyikük felolvassa a halálos ítéletet, majd egy másik egy pallossal levágja a fejét.


A címlapról ajánljuk