hvg.hu/MTI Tech

Létezik a Supermannek erőt adó kristály

A kriptonit - az a kristály, amelyből Superman rendkívüli erejét nyeri - igenis létezik, méghozzá itt a Földön - közölte a Reuters hírügynökség egy brit tudós bejelentése nyomán.

Itthon

Milyen a kísérleti nyúlnak Magyarországon?

Zira, a Majmok bolygója érző szívű csimpánza az Emberkísérleti Intézetben dolgozik magatartáskutatóként. Az utópikus filmben az emberek a kísérleti nyulak. A Charlton Heston alakította emberfőhős kasztrációval kiegészített agyműtétjére készülnek, mire Zira közbelép. Ma a kísérletek élő alanyai jobbára állatok. Ki avatkozik közbe az ő érdekükben? Ma van a kísérleti állatok világnapja.

hvg.hu Tech

Nincs többé reptéri sorbanállás

Amennyiben elege van abból, hogy minden alkalommal minden zsebét ki kell pakolnia a reptéri biztonsági átvizsgálásnál – önnek találták ki a Flycleart.

HVG Hetilap

Interjú a Symantec amerikai elnökével

A világ egyik legbefolyásosabb - egyesek szerint még Bill Gatesnél is jelentősebb - informatikai csúcsvezetője, John W. Thompson, a Symantec vezérigazgatója a Hálónak adott exkluzív interjúban többek között beszélt a Vista biztonságáról, a mobil eszközök jövőbeni veszélyeztetettségéről és a felhasználói bizalom fontosságáról.

MTI Tech

A pornóoldalakat is lenyomja a MySpace?

A MySpace és más közösségi hálózatok népszerűsége a pornóoldalak rovására növekszik Amerikában egy új vizsgálat szerint, de ez még korántsem jelenti a pornóipar hanyatlását - áll az Economist című gazdasági hetilap legfrissebb elemzésében.

MTI Tech

A jáde kő a kőkorszak státuszszimbóluma

A kőkorszaki Európa kereskedelmének legkedveltebb tárgya volt a jádéból készült penge és balta, amelyekre a mai Németországtól Nagy Britanniáig, Dániától Spanyolországig mindenhol rábukkantak a régészek.

MTI Tech

A szegények tömege az IT-penetráció új motorja

Az információs társadalom fejlettsége nagy mértékben meghatározza az adott ország versenyképességét - derül ki a Budapesti Műszaki Egyetem Információs Társadalom- és Trendkutató Központjának (BME) éves jelentéséből.

MTI Tech

Virtuális játékkal toboroz az amerikai hadsereg

Az amerikai hadsereg az internetről letölthető virtuális hadijátékokkal próbál jelentkezőket toborozni a soraiba. Ez a módszer tiltakozást váltott ki a pacifista ifjúsági szervezetek részéről, amelyek szerint megengedhetetlen a játék és a valóság összekeverése.

MTI Tech

Óriási plazmafelhőt fedeztek fel

Amerikai csillagászok egy eddig ismeretlen kozmikus óriást fedeztek fel. Philipp Kronberg és társai, a los alamosi kutatóintézet munkatársai olyan intergalaktikus plazmafelhőre bukkantak a több ezer galaxisból álló a Coma galaxis halmazban, amelynek átmérője eléri a 600 millió fényévet. A felfedezésről a wissenschaft.de német tudományos portál számolt be, hivatkozva az Astrophysical Journal-ban megjelent közleményre.

MTI Világ

Simonyiék földet értek

Földet ért a kijelölt térségben a Szojuz TMA-9 űrhajó visszatérő egysége, amellyel két profi űrhajós társaságában az amerikai-magyar űrturista, Charles Simonyi is hazatért a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) töltött saját kéthetes küldetéséből.

MTI Világ

Simonyi még egyet früstökölt az űrállomáson

„Búcsúreggelivel” köszönt el ma reggel a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) maradó társaitól Charles Simonyi amerikai-magyar űrturista és a vele a Földre visszatérő két hivatásos űrhajós, az orosz Mihail Tyurin és az amerikai Michael Lopez-Alegria.

hvg.hu IT-SZALON

A Canon filmforgatás közben mutatta be nyári kollekcióját

A Canon Hungária filmforgatást rendezett a budapesti Vasúttörténeti Parkban, ahol éles körülmények között lehetett kipróbálni azokat a fényképezőgépeket, videokamerákat és nyomtatókat, amelyek elsősorban a vakációs élmények megörökítésében játszhatnak fontos szerepet az idén nyáron.

MTI Tech

A csernobili madarak kevésbé sugárzó helyeken fészkelnek

A madarak felismerik a sugárfertőzött helyeket. Az ukrajnai Csernobil környékén fészkelő madarak szokásairól készített tanulmány szerint a kormos légykapók és a széncinegék olyan fészkelési helyeket kerestek, amelyeknek csekély volt a sugárterhelése.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával