MTI Tech

Újabb meglepő felfedezés a Titán légköréről

A pasadenai irányítóközpont hét eleji bejelentése szerint a Cassini űrszonda április 16-án ismét megközelítette - ezúttal 1027 kilométerre - az óriásholdat, hogy vizsgálja annak légköri összetevőit.

Háló

Versenyhátrányban

Magához tért Európa informatikai és távközlési üzletága, de Amerikához képest még mindig nagy a lemaradása. Szűkebb régiónkban Magyarország jól áll az egy főre jutó informatikai költés tekintetében, de a távközlési szektor dinamikája mintha kifulladt volna.

Háló

Biliárd egész nap

Már 4 millióra nőtt azoknak a külföldi - elsősorban amerikai, angol és brazil - internetezőknek a száma, akik egy magyar szoftverfejlesztő cég, a Solware által üzemeltetett flyordie.com weboldalon a cég online játékaival játszanak.

ATV Tech

Láthatóvá teszi a láthatatlant az új technológia

A hadviselés, az orvostudomány, az építészet, az idegenforgalom és még egy sor további területen jelenthet előrelépést egy új technológia, amely kombinálja a valóságot a digitális grafikai megjelenítéssel.

hvg.hu Tech

215 millió szélessávú elérés az év végére

A tavalyi év második felében bekötött 26,5 millió eléréssel mostanra 150,5 millióra nőtt a szélessávú kapcsolatok száma világszerte. Ez a szám év végére több mint 215 millióra rúghat – derül ki a Point-Topic brit piackutató cég jelentéséből.

Associated Press Tech

Gates 2006 decemberére ígéri a "biztonságos" Longhornt

A Microsoft ambíciózus tervei a Longhorn munkanév alatt fejlesztett legújabb Windows verzió adatbiztonságának növelésére jelentősen kitolhatják a megjelenés időpontját, miközben a leglátványosabb fejlesztések a grafikus megjelenítések terén a legfrissebb Apple operációsrendszer újításait tükrözik vissza.

hvg.hu Tech

Felmérték, hogy miért hackelnek a hackerek

A hacker támadások száma tavaly 36 százalékkal emelkedett, s elérte a 400 ezret – állapította meg a Zone-H internetes elemezésekre szakosodott cég. A többség megúszta azzal, hogy a támadók a meghackelt szájton elhelyeztek egy feliratot, amely az ottjártukat tanúsította.

MTI Tech

Az AMD meg kívánja törni az Intel egyeduralmát

Az Intel után a világ harmadik legnagyobb mikroprocesszor gyártója, az Advanced Micro Devices (AMD) célba vette nagy konkurense vezető pozícióját a szerver számítógépek számára gyártott mikroprocesszorok piacán.

hvg.hu Tech

Szilikon implantátumot kapnak a zsaruk

Egyelőre csak amerikai főrendőrökbe ültetik be azt a szilikon (magyarul természetesen szilícium) alapú chipet, amely minden fontos adatukat tartalmazza. Mell- vagy más testrész szolgálati nagyobbításáról azonban egyelőre szó sincs.

Infinit Tech

Videojátékkal segíthetsz a világ szegényein

Az ENSZ Világélelmezési Programja a számítógépes játékok segítségével kívánja mind több olyan tehetősebb emberhez eljuttatni üzenetét, akik tehetnek valamit nyomorult helyzetben lévő embertársaikért.

eurohirek.hu Tech

A legtöbben sex.eu doménnevet akarnak

A jövő év elején indul a .eu doménnevek hivatalos regisztrációja, s egyes cégek már most kínálják előfoglalási szolgáltatásukat.

hvg.hu Tech

Amerika a Holdra és a Marsra készül, az új űrsikló pedig késik

A NASA felgyorsítja egy új, ember szállítására is alkalmas űrhajó fejlesztési munkálatait, amely a fő űrszállítóeszköz lesz azután, hogy nyugdíjba küldik a jelenleg szolgálatban lévő űrsikló flottát. A politikusok közben az amerikai űrdominancia elvesztése miatt aggódnak.

MTI Világ

30 évig tartható a Föld jelenlegi állapota

Amennyiben továbbra sem mozdul el a világ a fenntarthatóság irányába, akkor 30 év van hátra egy környezeti-szociális krízis kialakulásáig – véli Dennis L. Meadows, a Massachusetts-i Technológiai Intézet professzora, aki pénteken a Föld napja alkalmából tartott ünnepségen tartott előadást Budapesten.

Associated Press Tech

Személyes keresésinapló-szolgáltatást indított a Google

A Google internetes kereső olyan személyre szabott szolgáltatással bővíti palettáját, mellyel a felhasználó minden eddigi keresését visszanézheti. Az új ötlet amilyen hasznos, olyan zavarba ejtő is lehet.

hvg.hu Tech

Jöhetnek a Raptorok

Az USA védelmi minisztériuma hozzájárult, hogy a Lockheed Martin teljes kapacitással hozzákezdjen az F/A-22 Raptor lopakodó harcirepülők gyártásának.


A címlapról ajánljuk