MTI Gazdaság

Magyar találmány a Nokiától

Zenei tartalom, videók és játékok egyaránt cserélhetőek lehetnek mobiltelefonon egy olyan Nokia-fejlesztés eredményeként, amelyet a finn cég budapesti kutatóközpontjában állítottak elő.

Itthon

Vádat emeltek a volt informatikai kormánybiztos ellen

Magánokirat-hamisítás vétsége miatt vádat emeltek az Orbán-kormány volt informatikai kormánybiztosa, Sík Zoltán, valamint egy ügyvéd ellen – tudta meg a TV2. Korábban Sík reálisnak nevezte a különböző ügyvédi irodáknak jogi háttérmunkák címén kifizetett több száz millió forintos díjat.

Gazdaság

Újabb közbeszerzési zűrök az informatikai tárcánál?

A legdrágább ajánlatot tevő Teledatacast Kft. (TDC) nyerte az informatikai és az oktatási tárca közös, középiskolai műholdas adatszórási programjának kivitelezésére kiírt pályázatot. A céget nem sokkal a közbeszerzés meghirdetése előtt adta el az Antenna Hungária Rt. a TDC menedzsmentjének és Homonnay Géza üzletembernek.

Tech

Életfogytiglan internetes pornó készítéséért

Kína új rendelkezésekkel igyekszik elejét venni az interneten és mobilokon terjedő pornóhullámnak. Kirívó esetben a pornókészítők életfogytiglant is kaphatnak. Több tízezer „internet-rendőr” figyeli a webszájtokat, és igyekszik megakadályozni a nem kívánatos anyagok terjedését.

Karrier

Egyre szélesebb körben keresnek magas pozíciókra jelölteket az interneten

Mind több vállalat nyúl internetes eszközökhöz, hogy megtalálja magas beosztású vezetőit – derül ki egy brit intézet által készített vizsgálatból. Ma már a cégek 45 százaléka használja saját internetes oldalait a megfelelő vezetők megtalálására, míg 25 százalékuk állásközvetítő weblapokat is igénybe vesz.

Gazdaság

Kevesebben fizetnek elő az internetre

Az internet-előfizetések száma 2,4 százalékkal csökkent a második negyedévben az előző negyedévhez képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Gazdaság

Kiírták a harmadik generációs mobiltendert

A Nemzeti Hírközlési Hatóság szerint a 3G mobilkommunikációs szolgáltatásokat várhatóan 2006-tól vehetik majd igénybe a felhasználók. A győztesek nem feltétlenül a három hazai mobilszolgáltató közül kerülnek ki.

Gazdaság

Az internet és a fapadosok megeszik az utazási piacot

Nem biztos, hogy az Eurotours volt az utolsó utazási iroda, amely bezár az utazási irodák között dúló egyre keményebb árharc miatt – véli Aszódi Eszter, a TUI Magyarország Kft. értékesítési igazgatója. Az irodák Európa-szerte komoly visszaesést élnek meg a fapados légitársaságok és az internetes rendelések előretörése miatt.

Marketing|PR

Egyre több sörgyártó hirdet az interneten

Idén Magyarországon 40-50 százalékkal is emelkedhet az online reklámköltés, és akár a 3 milliárd forintot is meghaladhatja. A bővülés első számú haszonélvezői a nagy portálok lesznek - írja a Világgazdaság.

Tech

Az olimpiai játékok idegközpontja 4 milliárd embert szolgált ki

Az athéni olimpián az egyik legnagyobb teljesítmény már megszületett: az Atos Origin cég felállította a 4 milliárd civil érdeklődő, 200 ezer sportoló, edző, sportvezető, újságíró, tisztviselő, kiszolgáló szakember és önkéntes tájékoztatását szolgáló informatikai rendszert. A hálózatot 3400 szakember építette és üzemelteti.

Tech

Müezzin mobilra

A hithű muzulmánok számára újabb rendkívüli szolgáltatás jelent meg a piacon. A mecsetektől távol levő hívő ezentúl mobiltelefonján is napjában ötször hallhatja a müezzin imára hívó szavát.

Tech

Mobil templomok

Kamionra szerelhető templomot rendelt meg a volgográdi Kamaz teherautógyártól az elszigetelt kis falvakban élő hívei...

Tech

Internetfüggő nem zupálhat be

A finn hadsereg leszereli az internetfüggőket. A katonaorvosok szerint a számítógépükbe szerelmes fiatalok alkalmatlanok arra, hogy helyt álljanak a féléves kiképzésben.


A címlapról ajánljuk