300 ezer magyar munkakereső szenzitív adatai váltak elérhetővé a neten
Tech

300 ezer magyar munkakereső szenzitív adatai váltak elérhetővé a neten

Mennyit érne, hogy megtudja, a beosztottjai, munkatársai, ismerősei, esetleg a főnöke nem elégedett a munkahelyével, és már javában másik állást keres? És ha a fizetési igényüket is megismerhetné? Nos, van egy jó – valójában borzasztóan rossz – hírünk: talán egy gondatlanságot kihasználva mindezt egyszerűen és ingyen megszerezheti.

hvg.hu Tech

A Microsoft Magyarországon is bemutatta a Vistát

A Windows Vista, a 2007-es Microsoft Office rendszer és az Exchange Server 2007 a Mikulás puttonyában érkezett meg Magyarországra. A Microsoft új, már egy következő generációt képviselő operációs rendszeréhez és a hozzá kapcsolódva piacra lépő több termékhez ugyanis hivatalosan Miklós naptól lehet hozzájutni.

MTI Tech

Megtalálták a láncdohányzás génjét

Japán kutatók megtalálták azt a gént, amely a nikotinfüggőséggel áll szoros kapcsolatban, így hatékonyabb módszerek dolgozhatók ki a leszokásra - olvasható egy japán napilap szerdai számában.

MTI Tech

Áttörés az őssejtkutatásban

Heves viták után az ausztrál parlament alsó háza szerdán megszavazta az embrionális őssejtek klónozását kutatási célra, ezzel felülkerekedve a John Howard konzervatív miniszterelnök által képviselt tiltó állásponton.

hvg.hu Tech

Üzenjen műholdképen szeretteinek

A Google térképszolgáltatását felhasználó új, slágergyanús weboldalt hoztak létre. Az ügyes kis mashup segítségével a Föld felszínéről kikeresett, betűket formázó épületek fotóiból kirakott üzeneteket küldhetnek a felhasználók.

MTI Tech

A tartós diéta használ az immunrendszernek

A tartós diéta segít a majmoknak, hogy egészségesek maradjanak idős korukban és meghosszabbíthatja életüket - tárták fel amerikai kutatók, akik eredményeiket az Egyesült Államok Tudományos Akadémiájának közleményeiben (PNAS) adták közre.

MTI Tech

Tovább nőtt a szélessávú internet-előfizetők tábora

Az idén a harmadik negyedévben tovább erősödött a szélessávú internet-előfizetők tábora, ezzel szemben felére esett vissza a betárcsázós (dial-up) szegmens - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.

hvg.hu Tech

Bevásárlóroham előtt a neten

Az interneten egyszerű, gyors és kényelmes vásárolni. A kétségtelenül meglévő biztonsági kockázatok miatt azonban sokan nem mernek online vásárlásokba belevágni. Az alábbi tanácsok azonban segítenek a csapdák kikerülésében.

hvg.hu Tech

Kannibálok lehettek a neandervölgyiek

Spanyolország északi részén 43 000 évvel ezelőtt élő neandervölgyi populáció tagjai minden valószínűség szerint néha egymás húsára fanyalodtak a túlélés érdekében.

MTI Tech

Az ESA csatlakozna a NASA Holdbázis-projektjéhez

Az Európai Űrügynökség (ESA) reméli, hogy csatlakozhat majd ahhoz az amerikai programhoz, amelynek célja nemzetközi kutatóállomás építése a Holdon - közölte kedden az ESA egyik illetékese.

MTI Tech

Húsz éven belül kutatóállomást épít a Holdon a NASA

Az Egyesült Államok a húszas években nemzetközi kutatóállomást fog építeni a Holdon - jelentette be hétfőn a floridai Cape Canaveral-i Kennedy Űrközpontban Scott Horowitz, az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA főigazgatójának tudományos kutatásokért felelős helyettese.

BBC Tech

Napi egymillió mobiltöltőt felejtünk a konnektorban

A mobiltelefon az egyik legkisebb elektronikai eszköz, mely az emberek keze ügyében megtalálható, a leselejtezett kézi beszélők után hátramaradó hulladékmennyiség ártalmatlanítása és kezelése azonban annál méretesebb problémát jelent.

hvg.hu Tech

Trippert guminőtől, bombát Tellertől

Különös emberek a tudósok. Olykor bogarasak, máskor infantilisek. Ez a két tulajdonság hívta életre 1991-ben az Ig®Nobel-díjat, amit azok a tudósok kapnak, akiknek találmányát vagy kísérletét nem lehet, illetve nem érdemes megismételni. A Marc Abrahams által alapított díj átadási ceremóniája egyre nagyobb esemény.

hvg.hu Tech

Eladó egy blogszolgáltató a Vatera.hu-n

Már nemcsak karácsonyi ajándékokat vaterázhatunk, hanem akár blogszolgáltatót is. A Vatera.hu aukciók között néhány napja jelent meg a blogol.hu blogszolgáltató. Sajnos az eladó nem volt olyan merész, hogy 1 Ft-ról indítsa az árverést.

MTI Tech

Hasishoz hasonló anyagokat tartalmaz a csoki?

A csokoládé, pontosabban a benne lévő kakaó hasonló anyagokat tartalmaz, mint a hasis. Egy San Diego - i kutatócsoport szerint az anyagok nem alkalmasak a "valódi" kábulat előidézésére, de sokan tudják, hogy átmeneti közérzetjavulást igenis képesek előidézni.

MTI Tech

A nők háromszor annyit beszélnek, mint a férfiak

A nők csaknem háromszor annyit beszélnek, mint a férfiak - egyebek közt ez áll Louann Brizendine, a San Franciscó-i egyetem neuro-pszichiáterének A női agy (The Female Brain) című könyvében, amely a két nem agyi különbözőségéről szól.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával