MTI Karrier

Új ügyvezető a Cisco Magyarország élén

Budafoki Róbert, a Cisco Systems Magyarország ügyvezető igazgatója a vállalat 17 országért felelős közép-kelet-európai regionális vezetőségének tagjaként folytatja munkáját, míg a magyarországi cég új ügyvezetője Papp István lesz.

hvg.hu Tech

Együttműködési szerződést kötött az IBM és a Szent István Egyetem

Az IBM magyarországi vállalata oktatási-kutatási és a hallgatók elhelyezkedését segítő karrier-együttműködési megállapodást kötött a gödöllői Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karával. Az egyezség eredményeképpen az elkövetkező években több száz hallgató vehet részt az IBM gyakorlati képzésein és gyakornoki programokban, így később a piacon is hasznosíthatják az IBM segítségével megszerzett tudást és tapasztalatot.

hvg.hu Karrier

A britek töltik le a legtöbb pornót a munkahelyen

A Nielsen intézet felmérése szerint a szigetország minden szempontból világelső a pornográf tartalmak letöltése terén, nem meglepő tehát, hogy a britek az irodában is élen járnak a felnőtteknek szánt anyagok nézegetését illetően.

MTI Tech

Már 100 ezer autópálya-belépőt vásároltak mobilon

A Pannon és a T-Mobile előfizetői március 17-e óta SMS-ben is vásárolhatnak 4 napos (D-1 jelű) „autópálya-matricát”. S nem egészen három hónap alatt 100 ezer belépőt adtak el, ami megalapozta, hogy az SMS-ben kapható matricák körét az Állami Autópályakezelő Zrt. (ÁAK) kibővítse.

MTI Tech

Megtalálták Dobó sírját?

Lehetséges, hogy a szlovákiai Dobóruszkán megtalálták az egri várkapitány, Dobó István földi maradványait – jelentette a Pozsonyban megjelenő Új Szó.

MTI Itthon

Parázs vita Kóka és Vizi E. között

Szabó Csaba, akinek a Semmelweis egyetem májusban elutasította egyetemi tanári pályázatát, s aki éles kritikát fogalmazott meg a magyarországi tudományos életben uralkodó állapotokkal szemben, bejelentette: két hét múlva visszautazik az Egyesült Államokba.

MTI Tech

Kétezer éves obszervatóriumot találtak Amazóniában

A brazíliai Amapá államban, Amazóniában találtak a régészek egy legalább 2000 éves obszervatóriumot. Az építmény 127 nagy gránit blokkból áll, amelyek szabályos távolságokra vannak egymástól elhelyezkedve.

MTI Tech

Őssejteket fedeztek fel a szívben

Amerikai őssejt kutatók megtalálták, hogy hol "laknak" a szívben az őssejtek. A felfedezés arra utal, hogy valószínűleg a szív is képes kijavítani önmagát - bár egyelőre nem tudni, milyen feltételek esetén, és kérdés, sikerül-e egyszer a szívhez tartozó őssejteket úgy befolyásolni, hogy meggyógyítsák a halálozási statisztikákat vezető szívbetegségeket is.

euractiv.hu Világ

Biometrikus vízumot vezetne be az EB

Új, biztonságos vízumrendszer bevezetéséről határozott az Európai Bizottság. A szabályozás az unión kívüli államokból érkezőkre terjed majd ki, és az adatvédelmi testületek bírálatai ellenére már jövőre alkalmazzák.

hvg.hu Tech

Változnak az internet veszélyei. Nézzük a védekezés fortélyait!

Az internet egyre veszélyesebb hellyé válik azok számára, akik nem védekeznek a legkülönfélébb támadásokkal szemben. Legutóbbi cikkünkben már felhívtuk a figyelmet, hogy több mint 150 ezer féle kártevő ostromolja az internetre kötött számítógépeket, nem is beszélve a hálózati bűnözőkről. Teljes biztonság természetesen nincs, de néhány alapvető óvintézkedés megtétele után mégis viszonylag nyugodt életet élhet a netpolgár.

Infinit Tech

Az EU lemarad az infokommunikációban, mint a borravaló

A kontinens versenyképességének tartós csökkenésére hívja fel a figyelmet az Európai Unió új információs társadalom stratégiájához kapcsolódó éves jelentése. Ezzel összhangban kevesli az IKT kutatás és fejlesztés ösztönzésének területén megtett lépéseket.

MTI/hvg.hu Tech

Nyerő egyed, amely hátrányos tulajdonságai ellenére életben van

Nem párzás előtt versenyeztetik a hímeket, hanem azok tulajdonságaihoz igazodva a legéletképesebb utódokat eredményező méretű ikrát „tojnak” az optimális utódgeneráció létrehozása érdekében az Appeninek hegyi patakjaiban élő Austropotamobius italicus rákok – erre figyeltek fel olasz tudósok.

MTI Tech

Miért tévednek el a nők?

A legtöbb férfi könnyebben kiigazodik a térképen és az utakon is, mint a nők, s tudósok kimutatták, hogy ennek oka a követett stratégiák közötti eltérésben van – írta honlapján a Der Spiegel című német hetilap.

MTI Itthon

Madárvész: a WHO bizonytalan a magyar vakcinát illetően

Az angliai székhelyű GlaxoSmithKline oltóanyagot fejlesztett ki a H5N1 madárinfluenza-vírus különböző variánsai ellen, a vállalat az embereken való tesztelésre a napokban kapott engedélyt - jelentette a Die Welt berlini hetilap.

MTI Tech

Kína 2020-ra az Egyesült Államok világhatalmi társa lesz

Az Egyesült Államok az elkövetkező másfél évtizedben el fogja veszíteni vitathatatlan vezető szerepét a világon, Kína válik jelentős versenytársává - derül ki a német Bertelsmann Alapítvány legújabb tanulmányából.

MTI Tech

Több tízezer génbanki mintát dobhatnak ki

A világ génbankjaiban őrzött 250 000 kukoricafajta fele nem csíraképes a helytelen tárolás miatt - kongatták meg a világ egyik legelterjedtebb mezőgazdasági növénye felett a vészharangot nem sokkal azután, hogy a banánt kihalással fenyegető világjárvánnyal foglalkozott a sajtó.

hvg.hu Világ

Nyomkövetővel látná el a vendégmunkásokat egy cégvezető

Scott Silverman, a nyomkövetőket gyártó VeriChip Corporation igazgatótanácsának elnöke RFID-azonosító chipeket ültetne az USÁ-ba érkező bevándorlókba és vendégmunkásokba. A cégvezető egy tévéműsorban nyilatkozva fejtette ki a véleményét.


A címlapról ajánljuk