hvg.hu Tech

Kovács Zoltánt beválasztották az EICTA elnökségébe

Londonban tartotta közgyűlését az Európai Digitális Technológiaipari Szövetség (EICTA) közgyűlésére, ahol Kovács Zoltánt, az Informatikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) elnökét két évre beválasztották az új elnökségbe.

MTI Gazdaság

A Google 4 milliárd dollárt szerzett részvényeladásból

Csütörtökön jelentette be a világ egyik legismertebb internetes keresőprogramját üzemeltető amerikai vállalkozás, hogy sikerrel értékesítette 14,16 millió részvényét 295 dolláros árfolyamon, összesen 4,17 milliárd dollárért.

hvg.hu Tech

Új Microsoft technológiák közelednek

Bill Gates a Microsoft fejlesztők számára rendezett Professional Developers Conference (PDC) című szakmai rendezvényen bemutatta a közeljövőben megjelenő Windows Office „12” legújabb fejlesztéseit.

Monitor

Néma üzemmód

Az orosz hatóságok az utóbbi hetekben 360 tonnányi csempészett mobiltelefont foglaltak le. A számítógépeket és más műszaki cikkeket forgalmazó hálózatok attól tartanak, hogy az ő forrásaikra is lecsapnak a vámosok.

HVG Monitor

Lapos csúcsok

Új tévékorszak kezdődik Európában: hamarosan több helyütt elérhető lesz a nagy felbontóképességű, moziélményt ígérő HDTV. A hozzá való készülékek voltak a szórakoztatóelektronikai ipar idei berlini találkozójának slágerei.

Tech

Évi 150-180 milliárd forint az időjárás okozta károkra

Magyarország óvatos becslések szerint is a GDP közel 1 százalékát, évi 150-180 milliárd forintot fordít az időjárás okozta károk helyreállítására, illetve védelemre, s ez az összeg a következő években jelentősen megemelkedhet - jelentette ki Láng István akadémikus a klímaváltozás hatásairól tartott csütörtöki budapesti tanácskozás sajtótájékoztatóján.

hvg.hu Gazdaság

Vastagon fogott a T-Mobile ceruzája?

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) Tanácsa felügyeleti vizsgálatot indít a T-Mobile Magyarország Rt.-nél, mivel a rendelkezésére álló adatok szerint a társaság nem megfelelően érvényesíti nagykereskedelmi összekapcsolási áraiban a Tanács júliusi határozatában megállapított átlagárat.

Panoráma Tech

A homeopátia nem több a placebónál

A homeopátiás gyógymódok haszna a gyakorlatban annyit ér, mint a placebóval végzett kezeléseké. Erre a következtetésre jutottak brit és svájci kutatók több mint 200 tanulmány értékelése során.

hvg.hu Tech

A jövő otthonai már ma

Bár a számítástechnika terén a drótnélküli megoldások egyre elterjedtebbek, egy kis barkácsolással bárki az otthonából is ultramodern élőhelyet varázsolhat. A jövő új vívmányai pedig egyre nagyobb teret engednek majd a digitális technikának a lakásban.

MTI Gazdaság

Kinek kell itthon a 3G?

A mobilszolgáltatók számára a harmadik generációs mobilhálózat (3G) beindítása akkor lehet sikeres, ha olyan megfizethető alkalmazásokat kínálnak rajta, amelyekkel ügyfeleket csábíthatnak át a szolgáltatók versenytársaktól - fejtette ki Hidasi István, a Nemzeti Hírközlési Hivatal Tanácsának tagja egy szakmai konferencián.

MTI Gazdaság

Több száz hazai kisvállalkozásnál vizitálna a BSA

A Business Software Alliance (Üzleti Szoftver Szövetség-BSA) szeptember végén indítja NagyvizIT elnevezésű programját a legális szoftverhasználat további népszerűsítésére, amelynek keretében 600 kis- és középvállalkozást keresnek fel személyesen - mondta Simonkovics Sándor, a BSA Magyarország elnöke.

MTI Itthon

Öt év alatt tizedére esett Magyarország HCFC-kibocsátása

A magaslégköri ózonréteget lebontó anyagokról szóló uniós rendelet végrehajtásának köszönhetően Magyarországon részben megszűnt, részben jelentősen visszaszorult az ózonréteget károsító anyagok felhasználása - hangzott el a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KVVM) szemináriumán.

MTI Tech

Az etruszkok rokonai lehetünk egy olasz professzor szerint

A közelmúltban nagy visszhangot kapott dr. Mario Alinei olasz nyelvészprofesszor elmélete, miszerint az időszámításunk előtti harmadik évezredben élt etruszk nép nem tűnt el a történelem színpadáról, leszármazottaik a Kárpát-medencében, a mai Magyarország területén élnek és az etruszk nyelv kései változatát beszélik.

MTI Világ

Több mint 300 millióért készült el az EP új honlapja

Olyan új internetes honlapot igyekezett kialakítani az Európai Parlament, amelyre lépve az érdeklődők otthon érezhetik magukat az Európai Unió választott képviselőtestületének világában - jelezte a honlapot hivatalosan felavatva kedden Brüsszelben Josep Borrel Fontelles, az EP spanyol elnöke.

Infinit Tech

A németek már e-petíciókkal is bombázhatják a honatyákat

Az skót képviselőház által másfél éve elindított e-petíciós rendszer elismerést váltott ki külföldön, többek között a Bundestag is méltatta, sőt mára odáig jutott a tetszés, hogy a német törvényhozás is kipróbálja.

Infinit Tech

Taktikát változtatnak a vírusírók

A Kaspersky Kutatóközpont a vírusírók viselkedésében változást állapított meg.A globális méretű támadások tavalyi évhez képest történt mérséklődése azt mutatja, hogy a vírusírók a tömeges attakokkal szemben a helyi támadásokat részesítik előnyben.


A címlapról ajánljuk