Gazdaság

Feljelentést tesz a NETÉRT az óvodai számítógépek ügyében

A NET-Felhasználók Érdekvédelmi Társasága ismeretlen tettes ellen terjesztett elő feljelentést az Országos Rendőr-Főkapitányságnál az informatikai minisztérium Brunszvik Teréz programjával kapcsolatban. Olvasóink többsége a gépvásárlást pazarlásnak tartja.

Tech

Minden negyedik magyar internetezik

Magyarországon az internetezők száma a 14 évesnél idősebb lakosság körében 2003 végére elérte a 1,8 milliót - hangzott el az Axelero Internet pénteki sajtóbeszélgetésén.

Tech

Erőszakos játékok: ölj a bónuszpontokért

A játékszoftver-fejlesztők fő csapásiránya az újítások terén a kegyetlen véres helyzetek minél valósághűbb imitálása. Ez készteti a jogalkotókat és az aktivistákat a brutális jelenteket használó szoftverek mindinkább követelt szabályozására és néhány esetben már sikerült a játékokat kevésbé valóságossá tenni.

Világ

A dél-koreai túsz lefejezése is felkerült az internetre

A megrázó filmkockákon a bekötött szemű, térdre kényszerített áldozatot állig felfegyverzett és arcukat maszkkal eltakaró férfiak veszik körül. Egyikük felolvassa a halálos ítéletet, majd egy másik egy pallossal levágja a fejét.

Tech

Moszad: toborzás az interneten keresztül

Az izraeli titkosszolgálat az interneten keresztül toboroz új munkatársakat; az online kampány első hetében csaknem 2500-an ajánlották fel szolgálataikat. Magyarországon egyelőre csak a hagyományos jelentkezési utak járhatóak, az interneten legfeljebb érdeklődni lehet.

Világ

Kutatás indult az interneten bemutatott amerikai túsz után

A szaúdi biztonsági erők csütörtökre virradóra a főváros, Rijád több negyedét is átfésülték a feltehetően az al-Kaida terrorhálózat által elrabolt amerikai állampolgár nyomait kutatva. A túszejtők határideje pénteken jár le, de a szaúdi hatóságok "terroristákkal nem tárgyalnak".

Világ

Újabb amerikai túsz videója tűnt fel az interneten

Az al-Kaida szombaton közölte, hogy a fogságában van a 49 éves Paul Marsall Johnson amerikai mérnök. Az al-Kaidának tulajdonított üzenet szerint a terrorszervezet kivégzi a túszt, ha 72 órán belül nem engedik szabadon a Szaúd-Arábiában fogva tartott fegyvereseit. Szaúd-Arábia elutasította az ultimátumot.

Gazdaság

Jönnek a fapados mobilszolgáltatók

A mobiltelefon-piacon is megindult a légiközlekedésből már ismert árharc az előfizetőkért Európában: ezen a piacon is jelentkeznek a "semmi extra" diszkont társaságok, mélyen a többiek árai alatt kínálva a mobilszolgáltatást.

Tech

Olimpiai aranyat interneten toborzott csapattal?

Az olimpiai rendezés elnyerését követően a görög ölbe más lehetőségek mellett egy ötkarikás baseball-tornán való részvételt biztosító kvóta is hullott. A sportágat addig csak hallomásból ismerő görögök köszönték a lehetőséget, majd importáltak egy csapatot. Sokak szerint aranyat érő beruházás volt.

Gazdaság

Internetes licitelők kedvence lett a Gmail tesztverziója

Egyenként akár több tízezer forintot is megadnának a netezők azokért az e-mailcímekért, amelyeket a Google 1 gigabájtnyi tárhelyet kínáló, Gmail elnevezésű e-mail-szolgáltatásának jelenlegi tesztelése során bocsátottak ki.


A címlapról ajánljuk