300 ezer magyar munkakereső szenzitív adatai váltak elérhetővé a neten
Tech

300 ezer magyar munkakereső szenzitív adatai váltak elérhetővé a neten

Mennyit érne, hogy megtudja, a beosztottjai, munkatársai, ismerősei, esetleg a főnöke nem elégedett a munkahelyével, és már javában másik állást keres? És ha a fizetési igényüket is megismerhetné? Nos, van egy jó – valójában borzasztóan rossz – hírünk: talán egy gondatlanságot kihasználva mindezt egyszerűen és ingyen megszerezheti.

hvg.hu Gazdaság

Régimódi felfogással közelítenek az e-commerce felé a cégek

Az alacsony árakkal kecsegtető internetes boltoknak rá kell jönniük, hogy az árverseny használhatatlan fegyver az online kereskedelemben, – mindig van ugyanis egy jobb ajánlat – illetve, hogy leragadtak a nyomtatott sajtóban megjelenő hirdetések esetében bevált trükkök alkalmazásánál.

MTI Tech

Növényi génbankot hoz létre Norvégia

Globális katasztrófák esetére óriásmagtár, egyfajta növényi génbank építését fontolgatja Norvégia a Spitzbergák szigetcsoport hegyei közt egy barlangban, ahol a világ összes ma létező növényének egy-egy magvát elhelyeznék.

MTI Tech

Kitűnő állapotban jött meg Stardust

Sikeresen és kitűnő állapotban ért földet ejtőernyővel vasárnap, az amerikai Utah állam sivatagos területén az az űrporral teli kapszula, amelyet a Stardust (Csillagpor) elnevezésű amerikai űrszonda aznap reggel útnak indított útnak a Wild-2 üstökösről gyűjtött űranyagmintákkal.

MTI Tech

Lebukott egy csaló tudós

Teljes egészében hamis adatokon alapuló vizsgálatról közölt beszámolót egy tekintélyes nemzetközi szakfolyóiratban egy norvég rákkutató - közölte az orvos, Jon Sudbo munkaadója, az oslói Radium kórház illetékese.

MTI Tech

Megérkezett a Stardust űrszonda által küldött űrpor a Földre

Sikeresen földet ért ejtőernyővel vasárnap délelőtt a tervezett időpontban, közép-európai idő szerint 11 óra 12 perckor az amerikai Utah állam sivatagos területén a Stardust (Csillagpor) elnevezésű amerikai űrszonda által aznap reggel útnak indított kapszula, amely a Wild-2 üstökösről gyűjtött, rendkívül értékes űranyagmintát hozott a kutatóknak.

MTI Tech

A Stardust űrszonda hazatér

Hétéves küldetését befejezve vasárnap eljuttatja a Földre rakományát a Stardust (azaz Csillagpor névre keresztelt) amerikai űrszonda.

MTI Tech

Honnan származik Kolumbusz Kristóf?

DNS-minták segítségével remélik a tudósok eldönteni Itália és Hispánia között régóta zajló vitát arról, hogy mely ország vallhatja magáénak az amerikai földrészt felfedező nagy hajóst.

MTI Tech

Apophis elpusztíthatja a Földet

A Földhöz várhatóan 30 év múlva veszélyes közelségbe kerülő Apophis kisbolygó viselkedésének megismerése életbe vágó, de a világűrben ezrével lehetnek olyan objektumok, amelyek útjuk során keresztezhetik a Föld pályáját. Egy új csillagászati projekt e veszélyeket igyekszik feltárni.

MTI/hvg.hu Tech

Tetten érték a Plútó holdját

A Plútó Charon nevű holdjának átmérőjét és fajsúlyát próbálta meghatározni egy Észak-Amerikai és egy francia csillagászcsoport, s az utóbbi jutott a pontosabb eredményhez.

MTI Tech

Kutatás-fejlesztésben az USA és Japán lekörözi Európát

Az Európai Unió nem közeledik az Egyesült Államokhoz a kutatás-fejlesztés terén, miközben Japán helyzete tovább erősödött - olvasható az Európai Bizottság csütörtökön közzétett jelentésében. A 25 EU-tagország rangsorában Magyarország a 15. helyen áll.

hvg.hu Tech

2040-re több mint fél milliárd kínai nyugdíjas lesz

Alig négy éven belül Kína a világ harmadik legnagyobb piaca lehet a gyógyászati termékek területén. Ez a piac azonban nagyban eltér a világcégek által megszokottaktól, melyek gyakran zavarba esnek a zűrzavaros helyzet láttán.

hvg.hu Tech

Intel chippel szerelt Mac és iPod-farmer a MacWorld-ön

Steve Jobs bemutatta az első Intel-processzorral szerelt iMac-et. A tervezettnél hat hónappal korábban bemutatott, egyetlen sík képernyőből álló gép mellett az Apple új hordozható számítógépével, a MacBookkal is megismerkedhetett a közönség.

MTI Tech

Világító disznókat tenyésztettek ki

Világító disznókat tenyésztettek ki génmanipulációval Tajvanon. A malacok fénye nem kifejezetten erős, inkább csak fluoreszkálnak, de határozottan látható, hogy zöld színben dereng testük. A tajvani világító disznók ráadásul kívül-belül zöldek, belső szerveik is hasonlóan derengenek.

MTI Világ

Megfosztották kitüntetéseitől a „klónozás úttörőjét"

A dél-koreai Hvang Vu Szuk tavaly kapta meg az öt éven át folyósítandó, évi 3 millió dolláros juttatással járó „a legfőbb tudós” címet, majd kiderült róla, hogy tudományos eredményei hamisítványok. A kutató elveszti valamennyi, munkásságáért neki ítélt címét.

hvg.hu Doku export

Nanodrótokkal huzaloznák az embereket

A nanoméretű vezetékekkel a legkisebb hajszálerekbe is be tudnának hatolni, ezzel pedig akár a legeldugottabb agyi területet is stimulálhatnák. Egy amerikai tudományos blogger beszámolójából az is kiderül, hogyan lehet megtudni, hogy mit látnak a macskák.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával