Infinit Tech

Túlélő és halálra készülő öngyilkosjelöltek beszélnek a neten

Az Internet.ru oldalain írás olvasható a Runeten található öngyilkossággal kapcsolatos szájtokról. A szomorú (néhol pedig kifejezetten morbid) oldalakat három csoportra osztja a szerző: a pszichológiai tanácsadásra szakosodott szájtokra, az öngyilkossági kísérletet túlélt fiatalok (és kevésbé fiatalok) oldalaira, valamint azokra a fórumokra, amelyeken a potenciális öngyilkosok beszélgetnek egymással.

hvg.hu Tech

Egyre gyorsabban szaporodnak a mobilvírusok

Bár a mobileszközökre írt és azonosított vírusok száma még alig érte el a százat, a biztonsági cégek máris figyelmeztetnek, hogy az okos telefonokon és más hordozható eszközökön ugyanolyan védelemre van szükség, mint a számítógépeken, ha lassítani akarjuk a terjedésüket. Ezt ugyanis megakadályozni aligha lehet.

hvg.hu Tech

Európai szőrözés az elektronikus eszközök forrasztásain

Amerikai kutatók felhívták a figyelmet, hogy az Európai Unióban 2006 júliusától érvényes ólomtilalom betartása megoldatlan technológiai problémák elé állítja az elektronikai ipart, s ráadásul megakadályozza az elektronikai termékek behozatalát az Egyesült Államokból.

Infinit Tech

Az internet-használatban lemaradtunk, mint a borravaló

Az Eurostat legutóbbi jelentésében az európai digitális megosztottságot próbálja feltérképezni egy nagyszabású, 2004-es, az Unió minden országára (valamint Norvégiára, Izlandra és három tagjelölt országra) kiterjedő adatfelvétel alapján. A reprezentatív vizsgálat során százezres nagyságrendben kerestek meg állampolgárokat, háztartásokat és 10 főnél több embert alkalmazó vállalkozásokat.

Infinit Tech

Robotzsokékkal a gyermekrabszolgaság ellen

Szegény országokból vásárolt vagy csempészett apró gyermekeket kényszerítettek több sivatagi hercegségben versenytevék hajtására. Katarban nemrég úgy döntöttek, hogy a nyomorult gyerekeknél a robotok ma már sokkal jobban megfelelnek a kor szellemének.

MTI Tech

Az amerikaiak fele nem hisz Darwinnak

Az Egyesült Államokban újult erővel tört ki a vita az élővilág evolúciós fejlődéstörténete és az isteni teremtés szószólói között.

Panoráma Tech

Éneklő jéghegyet találtak az Antartktisznál

Éneklő jéghegyet fedeztek fel a Déli-sarkvidéken. A belőle származó hanghullámok frekvenciája (0,5 hertz) túl alacsony ahhoz, hogy az emberi fül érzékelni tudja, de ha a róluk készült felvételt gyorsítva játsszák le, akkor olyanféle hang hallható, mint egy méhraj zümmögése vagy egy zenekar hangolása.

hvg.hu Tech

Nagyobb profitot várnak a Coldplay vagy Robbie Williams CD-itől is

A zeneipar alaposan megváltozott az utóbbi időben. A korábban jól nyomon követhető trendeket felváltották a regionális és globális kiskereskedők által kiszolgált egyre összetettebb ügyfélkör igen színes vásárlási szokásai. Emiatt még az olyan nagy cégeknek is, amint az EMI gyorsabb információelemzésre és nagyobb rugalmasságra van szükségük az új terméktípusok és üzleti modellek megtalálásához.

Panoráma Tech

Az elviselhetetlen fájdalomnak fekete a színe

A valós eredetű erős fájdalmat érzők általában pirosnak, barnának, a nagyon erőset érzők feketének, a pszichés eredetű fájdalomban szenvedők viszont élénk lila vagy sárga színűnek "látják" szenvedésüket – erről számoltak be kutatók a Pszihologicseszkij Zsurnal című orosz lélektani szakfolyóiratban.

hvg.hu Tech

Az Intel a netre kötötte a Fender gitárját, amely magától játszik

A Fendernek és az Intelnek köszönhetően a leendő rocksztárok hamarosan hatalmas segítséget kaphatnak egy minap bemutatott digitális gitártól, amely alighanem megváltoztatja a zenélésről alkotott eddigi elképzeléseket. Az internetre kötött szuper-gitár azonban egyelőre még csak prototípusként működik.

MTI Gazdaság

A vártnál több mobilt vesznek a világon

A világ mobiltelefonpiacának bővülése jövőre meghaladja az üzleti várakozásokat - közölte a Nokia vezérigazgatója. AZ idén a finn társaság eladásai meghaladják a 780 millió egységet.

Associated Press Tech

Meglelték Beethoven koponyájának darabjait

Egy kaliforniai üzletember a birtokában lévő koponyacsontokról – amelyeket ük-nagybácsikájától örökölt – azt állítja, hogy azok a világhírű német zeneszerző Ludwig van Beethoven földi maradványai.

MTI Gazdaság

Megtámadja a rekordbírságot a T-Mobile

A T-Mobile Magyarország Rt., mint minden esetben, a végződtetési díjak megállapítása kapcsán is jogkövető magatartást tanúsított, így nem fogadja el a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) 150 millió forintos bírságra vonatkozó november 23-i határozatát és bírósághoz fordul.

hvg.hu Gazdaság

Magyar bank a világ legjobbjai között

A német ProfNet Institute for Internet-Marketing által a bankok internetes megjelenését értékelő nemzetközi kutatás első eredményei alapján a világ 2500 banki honlapja között dobogós helyen végzett a Raiffeisen Bank Rt. internetes oldala.

Gazdaság

Év végi internetes ügyfélcsalogató

Ingyenesen kínálja a világháló használatát a legtöbb internetes cég az év végéig vagy 2006. január 31-éig - de csak az új ügyfeleknek. A szolgáltatóváltás annak ellenére sem lett lényegesen könnyebb, hogy ennek érdekében a hírközlési fogyasztói jogok képviselője már augusztusban szót emelt.

hvg.hu Tech

CD-címkézés a meghajtón keresztül

A HP egy újfajta CD- íróval felszerelt notebookokat dobott piacra. A Lightscribe nevű technológiával CD-írók képesek az adathordozó felületére soha el nem kopó grafikus jeleket rögzíteni.

hvg.hu Tech

A nagy üzletért már a BitTorrent is fellép a filmkalózok ellen

A BitTorrent nagysebességű fájlcserélő-rendszer kiötlői és a hollywoodi érdekképviselők közös nevezőt találtak a mozifilmekkel való kalózkodás megfékezésére. Abban is megállapodtak, hogy segítenek a terjesztőknek megérteni, hogy miképpen juttathatják el a filmeket az online közönséghez.


A címlapról ajánljuk