Végre az androidosok is megkapják az iPhone-ok egyik legszerethetőbb funkcióját
Tech

Végre az androidosok is megkapják az iPhone-ok egyik legszerethetőbb funkcióját

Számtalan megoldással kísérleteztek, de hosszú évek alatt sem sikerült orvosolni az Androidon való üzenetküldés problémáit. A Google-nél most úgy döntöttek: új alkalmazás helyett a funkció mögötti technológia teljes újjáépítésére helyezik a hangsúlyt. Jön a Chat, és vele az iMessage-hez hasonló, modern üzengetés, avagy SMS-küldés SMS-díjak nélkül, számos más előnnyel.

Gazdaság

Magyarországon sok a mobil, kevés az internethozzáférés

Hazánk internetes infrastruktúrája és az internet mindennapi alkalmazásának elterjedtsége Észtország és Csehország mögött a harmadik helyen áll a térségben, amelyet a szélessávú adatátvitel fejletlensége és a mobiltelefónia átlagon felüli fejlettsége jellemez - írja az Economist Intelligence Unit (EIU).

Gazdaság

A Lukoil felzárkózik az ExxonMobilhoz

A Lukoil olaj- és gáztartalékai tavaly négy százalékkal 20,056 milliárd hordó olajegyenértékre nőttek az egy évvel korábbi 19,3 milliárdról. Ezzel közelebb került a legnagyobb tartalékokkal bíró amerikai ExxonMobilhoz.

Gazdaság

Internetes keresőt indít az Amazon

Az A9 névre keresztelt új szolgáltatás megjeleníti az ágazat első számú tagjának, a Google-nak a keresési eredményeit, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kutakodjanak az Amazon kiadott könyvek tartalmát őrző adatbázisában.

Karrier

Egyre többen kapnak cégautót és mobiltelefont

A magyarországi munkavállalók kompenzációs csomagjaiban is egyre fontosabb szerepet töltenek be a Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban már széleskörűen alkalmazott juttatások. A hazai vállalatoknak azonban sok esetben nincsenek megbízható információik a különféle ösztönző eszközök eredményességét és a hozzájuk kapcsolódó munkavállalói preferenciákat illetően.

Karrier

A feledékeny mobilos a legutáltabb munkatárs

A bekapcsolt, és rendre megszólaló mobiltelefonjukat rendszeresen íróasztalukon felejtő kollégákat gyűlölik a legjobban az irodai munkahelyeken Nagy-Britanniában - ez derült ki egy most közzétett felmérésből.

Gazdaság

Gondokkal küzd az Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Az EMTE eddigi kétmilliárd forintnyi támogatását 362 millió forinttal kurtította meg a magyar kormány. A hőskor után eljött a szakszerű működésre való áttérés ideje, pénzügyi fegyelmet és intézményi reformot kell bevezetni – mondta a napokban Dávid László rektorhelyettes.

Világ

Humanoid internetes keresők kora

Európai akadémikusok azon munkálkodnak, hogy az internetes keresőprogramok működésükben jobban hasonlítsanak az emberi gondolkodásra - irja a BBC.

Gazdaság

Egyre bonyolultabb vírusok támadnak az interneten

Az informatikai rendszereket az interneten keresztül egyre bonyolultabb vírusok támadják, s mind kevesebb idő telik el a sérülékenység felfedezése és az azt kihasználó rosszindulatú kód megjelenése között.

Gazdaság

Informatikai érdekvédő iroda indul májustól

Infomediátor néven az informatikai eszközöket használók jogait és érdekeit védő irodát működtet május 1-jétől az Informatikai Érdekegyeztető Fórum (Inforum). A tanácsadás ingyenes lesz.

Itthon

Eldőlt a mobilcsata: a Cingularé az AT&T

Az amerikai Cingular Wireless nyerte a harmadik legnagyobb amerikai mobilcég, az AT&T Wireless-ért folytatott háborút, miután 41 milliárd dolláros ajánlatával kiütötte riválisát, a brit Vodafone mobilszolgáltatót - írja a Financial Times.

Gazdaság

Stagnáló informatikai piacon növekedne a KFKI

Visszafogott állami megrendelésekre és a hazai informatikai piac a GDP emelkedésével megegyező mértékű növekedésére számít idén a legnagyobb többségi magyar tulajdonú IT-vállalkozás, a KFKI Számítástechnikai Rt. A tavalyi költségcsökkentés után a csoport mégis akvizíciókat tervez, és megduplázná profitját.


A címlapról ajánljuk
Orbán és Soros együtt bontják le a civilkedést

Orbán és Soros együtt bontják le a civilkedést

Április 8-ig volt a duma, most jönnek a döntések. Orbán Viktor jól halad a saját magával folytatott tárgyalásokkal, Soros György is meghányja-veti, meddig marad egy illiberális állam fővárosában. A hét legfontosabb kérdése azonban az lett, hol tölti következő éveit Gyárfás Tamás. Ez heti belpolitikai összefoglalónk.