Itt a lista: ezek Facebook-oldalak verik át; hiába lájkol, senki nem nyer semmit
Tech

Itt a lista: ezek Facebook-oldalak verik át; hiába lájkol, senki nem nyer semmit

Egy "gyönyörű szép 0 km-es" autót lehet nyerni a Facebookon? Vagy egy nagyképernyős tévét? Esetleg egy komplett ülőgarnitúrát? Csak egy lájkolást és/vagy egy megosztást kérnek érte? Ha felmerül önben a gyanú, hogy kamu nyereményjátékról van szó, vessen egy pillantást listánkra. Igyekszünk minél teljesebbé tenni, frissen tartani, hogy minél kevesebb embert vezethessenek meg a facebookos csalók.

MTI Itthon

Magyarországon 3 évig tárolják a mobilhívások adatait

Magyarországon a törvényi előírás szerint 36 hónapig tárolják a mobiltelefonos hívások adatait, magukat a beszélgetéseket azonban nem rögzítik - közölte Tóth András, a polgári nemzetbiztonsági szervezeteket felügyelő politikai államtitkár pénteken egy reggeli televíziós műsorban.

hvg.hu Tech

Új vírus támadja a Windows 2000-et

Több mint 100 amerikai cég érintett egy újfajta víruscsalád támadásaiban, amelyek a Windows 2000 egy nemrégiben felfedezett biztonsági hibáját használják ki.

Itthon

Vita az informatikai minisztériumról

Még soha nem kapott olyan kemény kritikát miniszter és minisztérium az Állami Számvevőszéktől, mint a minap az informatikai tárca és annak első embere. A bírálat a minisztérium sorsát is megpecsételheti.

MTI Tech

Újabb feltételezések Atlantiszról

"Atlantisz csodálatos birodalom volt, amely egy egész szigetet és a kontinens más részét is magába foglalta. Aztán jöttek a rettenetes földrengések és áradások és egyetlen nap, egyetlen éjszaka alatt minden harcost elnyelt a föld és Atlantisz szigete eltűnt a tengerben." Ezeket a mondatokat Platón írta le, és egy francia geológus most tudományos hitelt akar adni a nagy ókori görög filozófus szavainak.

Tech

A NASA szeptemberben nem indít újabb űrrepülőt

Az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) közölte: szeptemberben valószínűleg nem indítanak újabb űrsiklót, mert nem tudnak gyors, egyszerű megoldást találni a szigetelőhab-problémára.

MTI Média

Versenyhivatalhoz fordult a T-Com reklámja miatt a TELE2

A TELE2 a Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH) és a Hírközlési Fogyasztói Jogok Képviselőjéhez fordult a T-Com Favorit díjcsomag televíziós reklámjai miatt, mivel álláspontja szerint az az ügyfelek megtévesztésére alkalmas lehet - közölte a társaság.

Panoráma Tech

A globális felmelegedés és a trópusi viharok

Az elmúlt 30 év alatt a trópusi viharok pusztító képessége kétszeresére nőtt, miközben a tengervíz átlaghőmérséklete csak alig fél fokkal emelkedett, és a két dolog között van összefüggés – állítja Kerry A. Emanuel, az amerikai MIT egyetem atmoszféra-kutatója, aki elméletét a Nature című brit tudományos folyóiratban ismertette.

Panoráma Tech

A krokodilvér megöli a HIV-vírust

A krokodilvér megöli a HIV vírust – erre az eredményre jutottak Ausztrália északi, tropikus részén a Darwin Krokodil Park kutatói a hüllő vérét vizsgálva. A felfedezéssel lehetővé válhat új antibiotikum kifejlesztése.

Panoráma Tech

Európa és Amerika szétválásáról mesélő dínóleletek

Portugál paleontológusok az Allosaurus fragilis tucatnyi kövületét találták meg Andresben. Korábban Észak-Amerikában bukkantak rá ugyanerre a fajra, így a leletek pontosabb magyarázatot adhatnak arra, hogyan és mikor alakult ki az óceán, amely elválasztja Európát és Amerikát.

hvg.hu Tech

EA - Nesta Futurelab közös kutatás oktatójátékok fejlesztésére

Az Electronic Arts (EA), az egyik multinacionális, interaktív szórakoztatóipari szoftvereket gyártó cég és a Nesta Futurelab – az oktatási célokra használható új technológiák kutatásával, fejlesztésével és kiértékelésével foglalkozó szervezet – közös kutatást indít annak kiderítésére, hogy milyen módon használhatók fel a számítógépes játékok az iskolai oktatásban.

hvg.hu Tech

Tíz dollár jár a Microsoftnak minden iPod után?

Megtörténhet, hogy az Apple-nek minden eladott zenelejátszó után fizetnie kell a redmondi óriásnak, amely birtokolja az iPodban használt technológia egyik részének szabadalmait.

hvg.hu IT-SZALON

Kamerás mobil lett az év telefonja

A Nokia ma bejelentette, hogy a szaklapok szerkesztőségeit tömörítő legnagyobb európai szervezet, az Európai Kép-, és Hangszövetség (EISA) a Nokia képkezelő telefonját, az N90-t választotta a 2005-2006 év Európai Médiatelefonjának. A díjjal a készülék funkciókészletét ismerték el.

MTI Tech

Az űrállomáson dolgozik a világűrben tartózkodás csúcstartója

Az orosz Szergej Krikaljov keddtől a kozmoszban tartózkodás világcsúcstartója, miután a Nemzetközi Űrállomáson dolgozó kozmonauta közép-európai idő szerint 8 óra 42 perckor adta át a múltnak honfitársa, Szergej Avgyejev 747 napos és 14 órás rekordját.


A címlapról ajánljuk