Karrier

Egyre többen kapnak cégautót és mobiltelefont

A magyarországi munkavállalók kompenzációs csomagjaiban is egyre fontosabb szerepet töltenek be a Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban már széleskörűen alkalmazott juttatások. A hazai vállalatoknak azonban sok esetben nincsenek megbízható információik a különféle ösztönző eszközök eredményességét és a hozzájuk kapcsolódó munkavállalói preferenciákat illetően.

Karrier

A feledékeny mobilos a legutáltabb munkatárs

A bekapcsolt, és rendre megszólaló mobiltelefonjukat rendszeresen íróasztalukon felejtő kollégákat gyűlölik a legjobban az irodai munkahelyeken Nagy-Britanniában - ez derült ki egy most közzétett felmérésből.

Gazdaság

Gondokkal küzd az Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Az EMTE eddigi kétmilliárd forintnyi támogatását 362 millió forinttal kurtította meg a magyar kormány. A hőskor után eljött a szakszerű működésre való áttérés ideje, pénzügyi fegyelmet és intézményi reformot kell bevezetni – mondta a napokban Dávid László rektorhelyettes.

Világ

Humanoid internetes keresők kora

Európai akadémikusok azon munkálkodnak, hogy az internetes keresőprogramok működésükben jobban hasonlítsanak az emberi gondolkodásra - irja a BBC.

Gazdaság

Egyre bonyolultabb vírusok támadnak az interneten

Az informatikai rendszereket az interneten keresztül egyre bonyolultabb vírusok támadják, s mind kevesebb idő telik el a sérülékenység felfedezése és az azt kihasználó rosszindulatú kód megjelenése között.

Gazdaság

Informatikai érdekvédő iroda indul májustól

Infomediátor néven az informatikai eszközöket használók jogait és érdekeit védő irodát működtet május 1-jétől az Informatikai Érdekegyeztető Fórum (Inforum). A tanácsadás ingyenes lesz.

Itthon

Eldőlt a mobilcsata: a Cingularé az AT&T

Az amerikai Cingular Wireless nyerte a harmadik legnagyobb amerikai mobilcég, az AT&T Wireless-ért folytatott háborút, miután 41 milliárd dolláros ajánlatával kiütötte riválisát, a brit Vodafone mobilszolgáltatót - írja a Financial Times.

Gazdaság

Stagnáló informatikai piacon növekedne a KFKI

Visszafogott állami megrendelésekre és a hazai informatikai piac a GDP emelkedésével megegyező mértékű növekedésére számít idén a legnagyobb többségi magyar tulajdonú IT-vállalkozás, a KFKI Számítástechnikai Rt. A tavalyi költségcsökkentés után a csoport mégis akvizíciókat tervez, és megduplázná profitját.

Gazdaság

A munkahely az internetes szexszörfölés melegágya

Munkahelyi számítógépével majdnem minden negyedik amerikai alkalmazott vagy pornográf weboldalakra kattint, vagy csetszobákban szexuális tartalmú üzeneteket vált - állapította meg egy nemrég készült felmérés.

Világ

Szupertitkos izraeli dokumentumok az interneten

Szigorúan bizalmas katonai dokumentumok kerültek fel az internetre Izrael néhány "különleges" fegyveréről - állította vasárnap este egy magánkézben lévő izraeli televíziós csatorna.


A címlapról ajánljuk