850 ezer felhasználó adatait lopták el

2012. január 01., vasárnap, 17:00
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ; ;

December 25-én hackerek feltörték a Stratfor (Strategic Forecasting) szervereit.

December 25-én hackerek feltörték a Stratfor (Strategic Forecasting) szervereit. A behatolás során szinte az összes felhasználó adatait ellopták: jelszavak, e-mail címek, lakcímek és hitelkártya adatok.

A behatolók pár napig ültek az adatokon, majd év végén elkezdték kiszivárogtatni azokat. Legutóbb 75.000 felhasználónév és jelszó került ki a pastebin-re, mellette egy kis figyelmeztetéssel, miszerint nemsokára még több, „érzékenyebb” adat közlése következik (valószínűleg a hitelkártya számokra céloznak az érzékeny jelzővel). Bár hivatalosan egyik hacker csoport sem vállalta az akciót, a nyilvánosságra hozott adatok a Lulzsec (Anonymous csoport) neve alatt jelentek meg.

Véleménye van? Ossza meg velünk!


850 ezer felhasználó adatait lopták el
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X