hvg.hu Tech

Fotók az Xbox One-ról

Miközben a Sony továbbra is rejtegeti a PlayStation 4-et, a Microsoft a héten nem csak bemutatta, hanem fizikailag is megmutatta új konzolját. Íme néhány fotó minden egységéről, több szögből is.

hvg.hu Tech

Itt a színváltó mobil

A volt nokiás szakemberek által alapított Jolla nevű cég Sailfish operációs rendszert futtató első mobilja egyszerűen csak a Jolla nevet kapja. Androidos alkalmazásokat is futtat majd, kezelőfelülete pedig automatikusan igazodik majd a hátlaphoz.

hvg.hu Tech

Nagyon terjed két új számítógépes vírus

Az Autorun vírus még mindig nem tűnt el, most már egy éve vezeti a vírustoplistát, míg a Conficker féreg vesztett a helyezéséből, most már csak a kilencedik helyen áll. Két új károkozó is felkerült a leggyakrabban előfordulók közé, az egyik a nyolcadik helyezett HTML/Phising.LinkedIn trójai, a másik pedig a hatodik helyen szereplő Win32/Bundpill féreg.

hvg.hu Tech

Ezeket a számlákat fizetheti be mobiljával is

A MasterCard Mobile és a Számlázz.hu együttműködésének köszönhetően mára az online számlázó rendszert használó vállalkozások is külön fejlesztés nélkül nyomtathatnak QR kódot számláikra. Összesen hétezer ilyen cég van.

hvg.hu Tech

Xbox One vs. PlayStation 4 vs. Wii U

A Nintendo és a Sony után a Microsoft is leleplezte a következő néhány évre szánt asztali konzolját, érdemes lehet végigmenni a specifikációkon.

hvg.hu Tech

Saját sorsuk rontói a vállalatok

Köztudott, hogy a harmadik féltől származó alkalmazások korlátozása növeli a vállalatok és munkaállomásaik biztonságvédelmi hatékonyságát. A Kaspersky Lab és a B2B International közös felméréséből azonban kiderült, hogy a figyelmeztetések és veszélyek ellenére a vállalatok 57 százaléka nem alkalmaz semmilyen speciális korlátozást, amely a munkavállalók alkalmazásait érintené.

hvg.hu Tech

Betiltották a Nutella napját

A leghíresebb mogyorókrém világnapját 2007 óta tartják, a közösség az interneten szerveződik. A Nutellát gyártó Ferrero idén úgy döntött: jogilag ellehetetleníti a weben a Nutella Day-t.


A címlapról ajánljuk