MTI Plázs

Az Atkins-diétát tartó nők nagyobb eséllyel kapnak szívrohamot

Az úgynevezett Atkins-diétán lévő nőknél, akik rendszeresen nagy mennyiségű fehérjét esznek, de nagyon kevés szénhidrátot, több mint 25 százalékkal nagyobb a szívroham és a szélütés kockázata - állapították meg több mint 40 ezer nő bevonásával készült tanulmányukban svéd és görög kutatók.

hvg.hu Tech

Betiltották a Samsung táblagépét az USA-ban

Az amerikai bíróság egy előzetes határozatban megtiltotta a Samsung Galaxy Tab 10.1 forgalmazását arra az időre, amíg megvizsgálják az Apple előzetesen megalapozottnak ítélt szabadalomsértési felvetéseit, amelyek szerint a dél-koreai táblagép túlságosan hasonlít az iPadre.

MTI Tech

A kis területen élő állatok halnak ki leginkább

Cseh és amerikai természettudósok kidolgoztak egy univerzális képletet, amely azt írja le, hogy egy adott területen miként változik a gerinces fajok száma, ennek révén pedig segíti annak előrejelzését, hogy élőhelyük lerombolása következtében hány faj halhat ki - közölte Alena Jecminkova, a Károly Egyetem kutatója.

hvg.hu Tech

Döntött az EU törvényszéke, fizethet a Microsoft

Az Európai Unió Törvényszéke szerdán megerősítette az Európai Bizottság határozatát, amelyben azért bírságolták meg a Microsoftot, mert nem engedélyezte ésszerű feltételek mellett a versenytársai számára az interoperabilitásra vonatkozó információkhoz való hozzáférést. A törvényszék viszont a bírság összegét 899 millió euróról 860 millió euróra csökkentette.

hvg.hu Tech

Ízelítő videón a Windows Phone 7.8

A Microsoft a félig-meddig frissítés egyik újdonságának videós bemutásával szeretné megnyugtatni a jelenlegi Windows Phone-használók kedélyeit.

MTI Tech

A CIA-nak dolgozhatott a dalai láma tanítója

A CIA-nak dolgozott az 1950-es években a hegymászó Heinrich Harrer, aki ebben az időszakban a dalai láma tanítója volt Tibetben - állítja egy most megjelent új osztrák könyv.

Nagy Gábor Tech

Az Apple Steve Jobs nélkül - Tim Cook igazi próbája

Saját, nyugodtabb egyéniségéhez igazította az Apple arculatát a néhai alapító, a legendás Steve Jobs helyére lépett Tim Cook, s a cég Kína meghódításával és egy okostévével tovább folytathatja példátlan piaci hódítását.

hvg.hu Tech

17 milliárdot loptak el a pénzünkből

Legalább 60 millió euró, azaz több mint 17 milliárd forint értékben loptak el eddig idén kiberbűnözők a bankban tartott pénzünkből - derül ki a McAfee biztonsági cég és a Guardian Analytics közös jelentéséből. Az esetek többsége Európában történik.

hvg.hu Tech

Hatalmas felháborodás a Facebook legutóbbi lépése miatt

Kifejezetten felháborodással fogadták a Facebook-felhasználók és az online szakértők a közösségi oldal legutóbbi lépését. A hivatalos indoklás szerint a facebookozók megkérdezése nélküli átírás igazából lehetőség.

A címlapról ajánljuk