hvg.hu Tech

27 millióért vesz szoftvert a MÁV

Közel 27 millió forintot szán a magyar vasúttársaság a legfrissebb Autodesk szoftverek beszerzésére - írja az IT Business.

hvg.hu Tech

Szeretik a befektetők a magyar IT cégeket

Vonzónak számítanak a magyar technológiai vállalkozások a befektetők számára. Magyarországon a vállalati fúziók és felvásárlások piacán a szektorban történt tranzakciók aránya duplája volt a régiós átlagnak az összes tranzakció tekintetében – derül ki az Ernst & Young legfrissebb iparági elemzéséből.

MTI Tech

Ősz közepétől mindenki csak digitális rendszerben tévézhet

Október végéig két ütemben valósul meg a digitális átállás Magyarországon, ezután az időpont után mindenki kizárólag a korszerűbb digitális rendszerben televíziózhat – jelentette be Aranyosné Börcs Janka, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) főigazgatója sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten.

hvg.hu Tech

Nem lesz Firefox iPhone-ra

A Mozilla nem fejleszti a Firefox böngészőt az Apple iOS platformjára, amíg Tim Cookék nem lazítják a harmadik fél által kiadott böngészőkre vonatkozó szabályokat - mondta a Jay Sullivan, a Mozilla Alapítvány alelnöke.

hvg.hu Tech

Ellenőrzés: a személyi igazolványunkat kéri a Facebook

A Facebook és a tulajdonában lévő Instagram is személyazonosságuk igazolására köteleznek néhány, szúrópróbaszerűen kiválasztott felhasználót. Amíg nem igazolja magát az illető, nem léphet be saját fiókjába.

hvg.hu Tech

Érkezik az egyik legkedveltebb app a BB10-re

Nem könnyű a BlackBerryk helyzete az iPhone-okkal és androidos telefonokkal zsúfolt mobilpiacon. Mindent meg kell tenniük a jó eredményért, például szélesíteni kell az appok kínálatát.

hvg.hu Tech

Érkezik a bivalyerős táblagép

Az asztali gépek és a legjobb laptopok szintjére hozott táblagép, játékosoknak, fizikai vezérlőkkel - ezt kínálja a Razer Edge. A kifejezetten erős windowsos táblagép Amerikában már előrendelhető, hamarosan Európába is jöhet, de sajnos kifejezetten drága.

hvg.hu Tech

Betilthatják a Google Maps-et

A müncheni bíróság szerint a Google térképes szolgáltatása sértheti a Microsoft egyik szabadalmát - írja a TechCorner. Egy, a Microsoft számára kedvező német döntés után mindenhol nekimehetnek a Google-nek.

Balogh Csaba Tech

Hogyan lesz egy (jó) ötletből (jó) játék?

Egy betört utcai szellőző látványa adta az alapötletet a Sprinkfield nevű játékhoz, amelyből a szellőzős sztori után néhány hónappal már App Store-ból letölthető logikai játék lett. A Webstar Csoportból kihasított, mobilos appok fejlesztésére létrehozott pécsi csapat mindössze három fős, első játékuk példája jól mutatja, hogyan lehet eljutni az ötletektől a kész játékig.


A címlapról ajánljuk