MTI Tech

Belát a fekete lyukak mélyére a NASA új műholdja

Fekete lyukakra vadászik majd és a rejtélyes kozmikus objektumok eredetét kutatja az amerikai űrkutatási ügynökség (NASA) új csillagászati műholdja, a NuSTAR (Nuclear Spectroscopic Telescope Array/ Nukleáris Spektroszkóp-távcsőrács), amelyet többszöri halasztás után június 13-án bocsátanak fel.

hvg.hu Tech

2012 az SSD-k éve

A nem várt környezeti hatások és a technológiai fejlődés idén végül meghozhatják az SSD-k áttörését.

techline.hu Tech

Mai háttérkép: Fujiyama

Egyre divatosabbak az un. minimalista háttérképek, így mára mi is egy ilyet választottunk.

hvg.hu Tech

Génjeinkből olvassa ki a betegséget a magyar szoftver

Dolgozni csak pontosan, szépen - ez lehetne a mottója annak a magyar szoftvermegoldásnak, amely nagyobb precizitással képes megmondani mit rejtenek a vizsgált emberi gének. Az Omixon Biocomputing Kft. most 400 millió forintot kapott az Euroventures kockázati tőkebefektetőtől és két magánbefektetőtől a gének szekvenálásban használt szoftver fejlesztésére és globális piacra vitelére.

hvg.hu Tech

Letartóztatták a hackerkedő polgármestert

Az FBI őrizetbe vette egy amerikai város polgármesterét, miután fiával együtt feltörték a munkásságát kritizáló és magánügyeit nyilvánosságra hozó oldalt.

MTI Természet

Leírták a Heinz 1706 paradicsom genomját

Sikerrel fejezte be a háziasított paradicsom és vad elődje teljes genetikai állományának feltérképezését egy nemzetközi kutatócsoport, az eredmény segítheti az ízletesebb és tápanyagokban gazdagabb változatokhoz szükséges gének azonosítását.

A címlapról ajánljuk