hvg.hu Tech

Videó: letartóztatás Google-szemüveggel

Akciófilmbe illő jelenetre nem kell számítani. A Google Glasst viselő újságíró videóján pontosan az látszik a letartóztatásból, amit egy bámészkodó láthat. De pont ez lenne a lényeg.

hvg.hu Tech

Ezt tudja a legjobb repülős Business Class

A “Világ legjobb business osztálya” és a “Világ legjobb business váróterme” elismerést is a Qatar Airways hozta el a Paris Air Show-n tartott Skytrax 2013 World Airline Awards díjkiosztóról. A Business Class tele van hi-tech felszereléssel.

hvg.hu Tech

Bűnös az Apple, jól reagált az Amazon

Történetében először átlépte a 300 dollárt az Amazon-részvények árfolyama. Az erősödés mögött az Apple ellen hozott e-könyves ítélet áll.

hvg.hu Tech

Hivatalos a 41 megapixeles Nokia csúcsmobil

A Nokia Lumia 1020-as mobillal kapcsolatban az elmúlt napokban és hetekben már minden kiszivárgott, úgyhogy a hivatalos bejelentésben csak annyi a jó hír, hogy a pletykák legtöbbje igaznak bizonyult.

hvg.hu Tech

A Lenovo a legnépszerűbb számítógépmárka

A Gartner és az IDC szerint is 11 százalék körüli ütemben csökkentek a pc-eladások a második negyedévben, ha 2012 azonos időszakával vetjük össze a számokat - írja a HWSW. A Lenovo mindkét mérésben átvette a vezetést.

Balogh Csaba Tech

Kényszerleszállás Budapesten: vészhelyzet a levegőben, kulcs a földön

Letört gépfarok, lángoló szárnyak, pilótaként egy izzadó Denzel Washington, utasként pedig egy vérző fejű Bruce Willis a fedélzeten. A témát feldolgozó filmek alapján nagyjából így képzeljük el a mostanában a Dreamliner repülők kapcsán emlegetett kényszerleszállásokat, amik a való életben ennél szerencsére jóval vér- és akciómentesebben zajlanak. A rendkívüli leszállás kulcsa pedig nem csak a pilóta kezében van – az legalább ugyanilyen fontos, hogy mi történik a földön. Ezt, a filmekben ritkán mutatott, higgadtságot és profizmust igénylő folyamatot néztük meg a magyar légiforgalmi irányítóknál.

MTI Világ

Visszatér az írógépekhez az orosz titkosszolgálat

Az orosz titkosszolgálatok a titkos információk védelme érdekében fokozottan előnyben részesítik a hagyományos írógépeket, tekintettel a számítógépes kémkedésre – írta csütörtökön az Izvesztyija.

hvg.hu Tech

Nem támogatott az iPhone Oroszországban

Nem változtat az MTS, Oroszország legnagyobb mobilcége a korábbi stratégián, így az iPhone-ok továbbra is kegyvesztettnek számítanak a szolgáltatónál - írja az investor.hu. A mobilszolgáltató az Apple helyett a Nokiát favirozálja.

hvg.hu Tech

Így védekeznek az árvíz ellen a hollandok

Elindult a Digital Delta program, ami a Big Data hatékonyabb elemzéssel járul hozzá az árvízvédelem fejlesztéséhez és a holland vízgazdálkodási rendszer optimalizálásához. A kezdeményezés célja a katasztrófák és a környezetkárosodás megakadályozása, de a rendszer 15 százalékkal csökkentheti a vízügyi feladatok költségeit is.


A címlapról ajánljuk