MTI Plázs

Robotszemekkel segítenének a vakoknak

A légy, a méh vagy a szitakötő összetett szeme szolgál mintául azoknak az európai kutatóknak, akik pehelykönnyű repülő robotok vagy olyan szalagok kifejlesztésén dolgoznak, amelyek képesek jelezni az akadályokat és figyelmeztetni a vakokat a veszélyekre.

hvg.hu Tech

Saját játékportált épít a FarmVille fejlesztője

A FarmVille és a CityVille szimulációs online játékok fejlesztője függetlenedik a Facebooktól.  A kaliforniai cég játékait ezentúl nem csak a közösségi oldalon, egy alkalmazás révén lehet játszani, hanem a Zynga saját platformján keresztül is. A bevételekből azonban továbbra is részesedik a Facebook.  

hvg.hu Tech

2012 a mobilitás, a felhő és az adat éve

Az infokommunikációs iparág nagy horderejű átalakuláson megy keresztül, miután a növekedés alapját immár a mobil, a felhőalapú, a közösségi és a Big Data technológiákra épülő harmadik platform alkotja. Az International Data Corporation szerint az átállás 2012-ben olyan mértékben felgyorsul, hogy az év végére már az is körvonalazódik, mely szállítók alkotják majd az élbolyt 2020-ban, és melyek maradnak le végképp ebben a versenyben.

hvg.hu Tech

Szellemvárossá vált a Google Plusz

Vajon mennyit időznek egy hónap alatt a felhasználók a Facebookon és mennyit a Google Pluszon? A Wall Street Journal meghökkentő adatot közölt a ComScore piacelemző cég méréseire támaszkodva.

A címlapról ajánljuk