99 százalékos csökkenés az adatátviteli forgalomban

2012. június 01., péntek, 11:00
Szerző:


Címkék: ; ; ; ;

Az eszközök és a terminálok egyre kompaktabbá váltak az utóbbi években, miközben a kommunikációs technológia is...

Az eszközök és a terminálok egyre kompaktabbá váltak az utóbbi években, miközben a kommunikációs technológia is tovább fejlődött. Megjelentek olyan felhőszolgáltatások, amelyek többféle, hálózatra csatlakozó gép és érzékelő segítségével gyűjtik és hasznosítják az adattömeget, a „big data”-t. A valós környezetben keletkező óriási adattömeget a felhőben összegyűjtve korábban elképzelhetetlen információkhoz lehet hozzájutni, és ezek új értékként juttathatók vissza a társadalmi közegbe.

Mindeközben óriási kihívást jelent az adatgyűjtés során továbbított rendkívüli adattömeg kezelése. Erre a problémára reagálva a Fujitsu Laboratories kidolgozott egy olyan algoritmust, amely először egy átjárón keresztül optimalizált módon rendszerezi a felhőben feldolgozandó adatokat. Ezzel a technológiával az átjáróban már feldolgozott adatok kerülnek a felhőbe, így 99%-os csökkenés érhető el az adatátviteli forgalomban. Ily módon nagy tömegű valós adatot lehet feldolgozni a felhőben, kisebb adatforgalmi költség mellett.

Véleménye van? Ossza meg velünk!


99 százalékos csökkenés az adatátviteli forgalomban
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X