A jövő felhasználói felülete: helyet cserél a képernyő és a billentyűzet [videóval]

2012. március 04., vasárnap, 09:50
Szerző:


Címkék: ; ; ; ;

Ma még megszokott, hogy a megjelenítő a billentyűzet mögött helyezkedik el, a jövőben azonban ez könnyen megváltozhat.

Ma még megszokott, hogy a megjelenítő a billentyűzet mögött helyezkedik el, a jövőben azonban ez könnyen megváltozhat. Legalábbis erre utal a Microsoft Applied Sciences Group Kinect-vezérelt újdonsága, amely egy átlátszó (amúgy Samsung gyártmányú) OLED display mögé teszi a billentyűzetet, és a felhasználó a képernyő mögé nyúlva manipulálhatja a különféle objektumokat. Mondhatnánk azt is, hogy olyan az egész, mint az érintőképernyő 3D-s változata.

Az újdonság nemcsak a játékok világába visz majd új színt, hanem – ha beválik – a mérnökök, építészek, kutatók is a mainál egyszerűbben és hatékonyabban dolgozhatnak 3D-s objektumokkal.

Az újfajta felhasználói felület alapját már mi is bemutattuk, most viszont itt egy újabb videó. Érdemes megismerkedni a kezelési móddal, hiszen lehet, hogy pár év múlva már nekünk is ilyenen kell dolgoznunk.

3 HOZZÁSZÓLÁS
2012. március 5., 05:22 dynamis

Szerintem átlátszó display ide, átlátszó gisplay oda, szeruntem az érintőképernyő, vagy annal vaéamilyen újabb vűétozata fog győzedelmesledn, akár úgy is, hogy az átlétszó képernyő mindkét oldalán mást-mást vezérlő árintőfelület lesz...

2012. március 4., 13:55 Tóth Jani

Mivel a Microsoft a Windows 8-al már elmozdult a billentyűzetet nélküli gépek irányában, ezért szinte biztos hogy valami hasonlót ránk fognak erőltetni.
Ez már csak azért is biztos mert a hardver gyártok csak kínlódnak az elmúlt 1-2 évben, és kell valami újdonság amit el lehet adni és elkerülhetik a felszámolást.

2012. március 4., 12:19 rantotta

Háááát nem ez lesz a jövő az biztos!!!
Szerintem nem felhasználóbarát mostani egér bill megoldás egyszerűbb és jó.Linux is rendelkezik egy csomó asztal megoldással és látványos kütyüvel de ez csak látvány és használhatóság teljesen más

Véleménye van? Ossza meg velünk!


A jövő felhasználói felülete: helyet cserél a képernyő és a billentyűzet [videóval]
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X