szerző:
techline.hu

Hamarosan eljön a nap, amikor a gépeinken használt szoftvereket és játékokat már nem birtokoljuk többé.

Hamarosan eljön a nap, amikor a gépeinken használt szoftvereket és játékokat már nem birtokoljuk többé. Nem is vesszük majd meg őket – csak béreljük. A legtöbb felhasználó borzonkodik ettől a megoldástól (pedig a felhők érkeznek, megállíthatatlanul) de többnyire csak addig, amíg ki nem próbálja például az Onlive-ot és ráébred, hogy nincs ezzel semmi gond.

Az előfizetéses rendszer most megjelent az Apple virtuális boltjában is, a legnagyobb „causal” (azaz egyszerű, könnyen kezelhető) játékokat forgalmazó hálózat, a Bigfish felpakolta legnépszerűbb játékait (nem is keveset), melyeket nem vehetünk meg. Viszont havi hét dollár fejében annyit játszhatunk velük, amennyit akarunk. Kétségtelen, hogy ár-érték arányban sokkal jobban járunk, mint pár darab 2-3 dolláros játékkal. Hogy az iPad és iPhone felhasználók megszeretik-e ezt a megoldást az hamarosan kiderül.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!