Az Apple kérésére kivizsgálják a Foxconn gyárak munkakörülményeit

2012. február 15., szerda, 10:00
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ;

Az Apple bejelentette, hogy a Fair Labor Association a cég kérésére különleges önkéntes vizsgálatot végez az Apple...

Az Apple bejelentette, hogy a Fair Labor Association a cég kérésére különleges önkéntes vizsgálatot végez az Apple termék-összeszerelő partnereinél, köztük Kínában, a Foxconn sencseni és csengtui gyáraiban. A munkajogi szakértőkből álló csoport hétfőn reggel kezdte meg az első vizsgálatot a Foxconn City néven ismert sencseni létesítményben Auret van Heerden FLA-elnök vezetése alatt.

„Hitünk szerint a munkásoknak minden munkakörnyezetben joguk van biztonságos körülmények között, tisztességes feltételek mellett dolgozni, ezért kértük fel az FLA-t, hogy egy független vizsgálat keretében értékelje legnagyobb beszállítóink teljesítményét” – mondta Tim Cook, az Apple vezérigazgatója. „A most megkezdett vizsgálat méreteiben és mélységében egyaránt példátlan az elektronikai iparágban. Köszönettel tartozunk az FLA-nak, amiért esetünkben gyakorlatától eltérően azonosítja a gyárakat jelentéseiben.”

A független értékelések keretében az FLA alkalmazottak ezreit kérdezi meg élet- és munkakörülményeikről, beleértve az egészségügyi és biztonsági kérdéseket, a juttatásokat, a munkaidőt és a kommunikációt a vezetéssel. Az FLA munkatársai a termelési területeket, szálláshelyeket és egyéb létesítményeket is vizsgálják, és a munkaerő-alkalmazás minden szintjén behatóan ellenőrzik a kapcsolódó eljárások dokumentációját.

Az Apple beszállítói teljes együttműködésükről biztosították az FLA-t, és korlátlan hozzáférést biztosítanak munkafolyamataikhoz. Az FLA első értékelésének eredményei és a szervezet ajánlásai márciusban kerülnek fel a szervezet honlapjára, a www.fairlabor.org weboldalra. Tavasszal hasonló ellenőrzéseket végeznek a Quanta és a Pegatron létesítményeiben is, amelyek lezárását követően az FLA vizsgálata lefedi az Apple-termékek 90 százalékát összeszerelő gyárakat.

Az Apple 2006 óta az összeszerelést végző valamennyi gyárat évente ellenőrzi beszállítói hálózatában. Ennek keretében több mint 40 alkalommal folytattak ellenőrzést a Foxconn gyártó és összeszerelő üzemeiben. Az Apple beszállítói felelősségi programjának, köztük több mint 500 olyan gyárellenőrzésnek az eredményei, amelyeket az Apple vezetésével végeztek a beszállítói hálózatban az elmúlt öt évben, az alábbi linkre kattintva tekinthetők meg.

Januárban az Apple lett a Fair Labor Association első technológiai ipari partnere. Az FLA független megfigyelőként és ellenőrző szervként biztosítja a szervezet által meghatározott munkahelyi normák fenntartását mindenütt, ahol az FLA kötelékébe tartozó vállalatok termékeit előállítják.

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Az Apple kérésére kivizsgálják a Foxconn gyárak munkakörülményeit
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X