Az USA-ban 48 embert hívnak úgy hogy LOL - érdekes tények az internet világából

2012. május 07., hétfő, 20:00
Szerző:


Címkék: ; ; ; ;

Bár sok mindent tudunk és hallunk nap mint nap az internettel és az IT világgal kapcsolatban, vannak apróságok, melyek...

Bár sok mindent tudunk és hallunk nap mint nap az internettel és az IT világgal kapcsolatban, vannak apróságok, melyek elkerülik figyelmünket, vagy meglepetésként érnek amikor szembesülünk velük. Nincsen ezzel másként a Techline stábja sem: összegyűjtöttük kedvenc „nem gondoltam volna!” apróságainkat az internettel és az IT-val kapcsolatban. A kevésbé érdekeseket kiszűrtük, a végére maradt a zanzásított „nem hittem volna” toplista, melynek néhány eleme még a sok mindent látott Techline-szerzőket is képes volt meglepni… Lássuk!

Június 28-a a nemzetközi Caps-Lock nap!

Az internet három leggyakoribb hazugsága: Igen, elolvastam a „term of  use” oldalt, és egyetértek. Igen elmúltam 18 éves. Státuszom: offline. A három „netes hazugság” becslések szerint naponta kb. 170 millió alkalommal történik meg a világhálón.

Az emberi agy kapacitása 1-10 terabájt.

A Microsoft első operációs rendszere nem az MS-DOS. Az első MS operációs rendszer a XENIX volt (UNIX alapú).

A híres „dude” (kb. „fickó) netes megfelelője a „dudine” (és nem a „dudette”). További netes-szleng tanfolyam ebben az összeállításunkban.

Egy átlagos fiatal az internet-generációból (értsd. 1995 körül vagy utána született) mire az általános iskola első osztályába lép, már nagyjából 200 különböző cég logóját képes felismerni, megnevezni és lerajzolni. A 2000-ben vagy után született fiatalok esetében ebből a 200-ból átlagosan 10% már internetes vagy IT cég.

Ha az egész internetet DVD-re akarnánk írni, akkor egymilliárd DVD lemezre lenne szükségünk (egy 212 DVD = 1TB). Blu-ray lemezből csak 200 millió kellene.

Elgépeltük a jelszót? A felhasználók 99%-a teljesen kitörli a jelszót, akkor is, ha csak egy karaktert hibázott (azaz nem nyomnak backspace-t, hogy egyet töröljenek vissza).

Ha leülnénk a Youtube elé, hogy minden egyes videót legalább egyszer megnézzünk, akkor pontosan 1113 évig kellene a gép előtt ülnünk. Egyfolytában.

Egy mindennapi mobiltelefonon több baktérium található, mint egy WC ülőkén.

A Sony eredeti neve: Totsuken. Japánban sokan ma is így hivják.

Minden másodpercben 28 258 ember néz pornót a neten. Ebben a pillanatban is.

A Youtube-ra annyi film kerül fel percenként (20 óra filmanyag/perc) mintha Hollywood 86 000 filmet készítene hetente.

Az eredeti Apple logó nem csak az almát, hanem a fát és az alatta üldögélő Newton-t is ábrázolta.

Az USA-ban 48 embert hívnak úgy, hogy LOL (vezetéknév).

 

 

 

 

 

 

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Az USA-ban 48 embert hívnak úgy hogy LOL - érdekes tények az internet világából
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Így alkothat fogalmat arról, mekkora is lesz az iPhone 6

Így alkothat fogalmat arról, mekkora is lesz az iPhone 6

Egy összehasonlításnak köszönhetően sokkal inkább elképzelhető, mekkora is lesz az iPhone 6, mintha csak a száraz specifikációkat vagy egyedi...

még több hír »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X