Becsődölt az időkapszula - beperelte az Apple-t

2012. június 15., péntek, 18:30
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ; ;

Az Apple féle Time Capsule nagyon szép, nagyon drága, de ne ámítsuk magunkat: tulajdonképpen nem más, (leszámítva a...

Az Apple féle Time Capsule nagyon szép, nagyon drága, de ne ámítsuk magunkat: tulajdonképpen nem más, (leszámítva a remek OSX támogatást és látványos felületet) mint egy külső merevelemez, csak éppen almás-dizájnnal, és persze alaposan túlárazva. Muirphy óta tudjuk azonban, hogy ami elromolhat, az el is romlik – és az alól még az Apple cuccok sem képeznek kivételt.

Perminder Tung (igen, ez a neve…) két számítógépének és iPhone-jának adatait tárolta az időkapszulában, miküözben elkövette azt a hibát, hogy bedőlt a reklámoknak. Jól idomított fogyasztóként úgy érezte adatai biztonságbna lesznek, az idők végezetéig… Mondanunk sem kell, az időkapszula bekrepált (a merevlemezek már csak ilyenek, én biztosan elfogyasztottam vagy harmincat az utóbbi pár évben), Mr. Tung pedig 25 000 dollára pereli az Apple-t, ennyit értek ugyanis (szerinte) az archivált adatok. Melyek most elvesztek… (Tung biztos nem hallott még a RAID megoldásról, a Time Capsule árából kb. hat darab „átlagos” merevlemezt vehetett volna, RAID-be kötve soha nem veszett volna el adat róla…) A mókás és tanulságos vádírat itt olvasható (pdf), Tung-nak sok sikert kívánunk, valamit ajánljuk figyelmébe ezt a linket.

 

10 HOZZÁSZÓLÁS, MELYEK KÖZÜL A LEGFRISSEBBEK:
2014. január 10., 12:43 H Zs

Az Apple fan megjegyzések ellenére, illetve a cikk tartalmától kissé elrugaszkodva, az almás cég termékei túlárazottak, az elvakult hívők meg sírva nevetve fizetik ki a dupláját háromszorosát annak, amit maga az eszköz fizikailag ér.

2014. január 8., 14:14 Besenyei Ádám

4 db Samsung 250 GB meg 2006-ban

2014. január 8., 14:13 Besenyei Ádám

Nekem megis bekrepalt par vinyo!Pedig Raid 0+1-ben voltak...:)))Az adatok is odalettek!:)

2012. június 17., 19:36 Benjamin Peter

twollah@: A RoboCop polgári vezetékneve beszédhibásan:)

2012. június 17., 08:09 twollah

Muirphy?
Ki az a Muirphy?
Murphy-rol hallottam de Muirphy-rol sosem.

További 5 hozzászólás megtekintése »
Véleménye van? Ossza meg velünk!


Becsődölt az időkapszula - beperelte az Apple-t
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X