Budapest, a fertőzött város

2012. május 16., szerda, 14:50
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ; ;

A Symantec bemutatta legújabb, 17.

A Symantec bemutatta legújabb, 17. Internetbiztonsági tanulmányát   A kutatás rávilágított, hogy bár a sebezhetőségek száma 20 százalékkal csökkent az előző évhez képest, a rosszindulatú támadások túlszárnyalták a legmerészebb becsléseket is: arányuk 81 százalékkal emelkedett 2011-ben. A jelentés további trendekre is felhívta a figyelmet: a fejlett célzott támadások nem kímélik sem a nagy-, sem a kisvállalatokat, az adatsértések száma folyamatosan növekszik, a támadók pedig továbbra is a mobil fenyegetésekre összpontosítanak.

Az idei ISTR tanulmány szerint a fertőzött botnetek viszonylatában tavalyhoz képest még agasztóbb a helyzet: Budapest az ötödik, Szeged a nyolcadik helyen végzett a nemzetközi városok rangsorolásban. Magyarországi városok között pedig fővárosunkat és Szegedet követően, Szolnok és Budaörs foglalt el előkelő helyet a zombihálózatok kiterjedtségében.

„Olyan városok váltak fertőzötté, ahol régóta jelen van az internetkapcsolat. Általában azoknak a felhasználóknak a gépei csatlakoznak rá egy zombihálózatokra (bothálózatra), ahol a gépek nem rendelkeznek megfelelő vírusvédelemmel, illetve ahol nem végeznek rendszeres frissítéseket. Ezek a gépek fertőzési gócokká válnak, így könnyen megfertőzhetnek további gépeket.

Egy bothálózatra való csatlakozás így komoly veszélyekkel járhat: a kiberbűnözők ugyanis a zombivá vált gépeket használják fel illegális vagy káros tartalmak átvitelére, tárolására, és bizalmas adatokat lophatnak el. A legújabb kutatásunk szerint egyébként ezek a botfertőzött gépek felelősek 80 százalékban a spamek elterjedéséért” – hívta fel a figyelmet Gombás László, a Symantec biztonsági szakembere.

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Budapest, a fertőzött város
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X