Cuil: a maradék szabadalmakat is felvásárolta a Google

2012. február 22., szerda, 16:30
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ;

Anna Patterson és férje, Tom Costello (a Stanford Egyetem professzora) nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint hogy...

Anna Patterson és férje, Tom Costello (a Stanford Egyetem professzora) nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint hogy megalkossák a világ legjobb keresőjét. Nem volt számukra ismeretlen a terep: Patterson előtte a Google fejlesztőmérnöke volt, a projectben ráadásul egy másik Google volt mérnök, Russell Power is segítségükre volt. A kereső 2008-ban indult, egészen pontosan 121 617 892 992 darab indexelt weboldallal az adatbázisban (kezdésnek nem rossz!). Szakértők szerint a valóban a világ legjobb keresője volt, főleg sajátos, automata-rating rendszerének köszönhetően - ellentétben a Google sokat kritizált page-rank rendszerével a Cuil súlyozása valóban jól működött és kimagasló relevanciával dobálta ki az oldalakat.

A rengeteg jó ötlet, és a valóban remek motor ellenére, a kis fejlesztőcsapat számára a feladat túl nagynak bizonyult: a Cuil végül 2010-ben bezárta kapuit, Patterson pedig visszament a Google-hoz. A cég azonban látott lehetőségeket Patterson újításaiban, így szép lassan felvásárolta a Cuil szabadalmakat – ezekből az utolsó négyet már 2011 február negyedikén átadta a Cuil, a Szabadalmi Hivatal (United States Patent and Trademark Office  -USPTO)  azonban csak tegnap jegyezte át őket a Google nevére.  A szabadalmak között található grafikus interfész, találati-lista display, és a keresési találatok szűrésére irányuló speciális menürendszer is.

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Cuil: a maradék szabadalmakat is felvásárolta a Google
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X