Elérhető áron a legújabb SSD technológia: itt az Intel SSD 330-as sorozat

2012. április 17., kedd, 17:09
Szerző:


Címkék: ; ; ; ;

z Intel új, SATA 6 Gbps interfésszel felruházott szilárdtest-meghajtó (SSD) sorozata megfizethető áron kínál belépőt a...

z Intel új, SATA 6 Gbps interfésszel felruházott szilárdtest-meghajtó (SSD) sorozata megfizethető áron kínál belépőt a fogyasztóknak az SSD technológia és a gyors tárhelyek világába: egyszerre biztosítja a kiváló teljesítményt és az Intel nevével fémjelzett minőséget. A rendszert egészében felgyorsító és számos alkalmazás esetében a válaszidőt csökkentő Intel SSD 330 sorozat 60, 120 és 180 gigabájtos kapacitással kerül a boltok polcaira.   

A

A hagyományos, forgó lemezeket és más mozgó alkatrészeket tartalmazó merevlemezekkel (HDD) ellentétben az SSD egy jóval strapabíróbb, alacsonyabb energiafogyasztású tárolási megoldást jelent, ami jelentősen képes javítani a rendszer teljesítményén. Az Intel 330 sorozat az Intel 25 nanométeres multi level cell architektúrájú (MLC) NAND memória chipjeit használja. Az új SATA 6Gb/s-os interfész az Intel SSD 320 sorozat SATA 3Gb/s-os adatátviteli sebességének a kétszeresére képes, ami másodpercenként akár 500 megabájt szekvenciális olvasási és akár 450 megabájt írási sebességet jelent. A véletlenszerű olvasási teljesítmény elérheti a másodpercenkénti 22 500 I/O művelet (IOPS) értéket, a véletlenszerű írás pedig 33 000 IOPS is lehet, ami lényegesen jobb eredmény egy átlagfelhasználó merevlemezénél, és jelentősen lecsökkenti az alkalmazások és a teljes rendszer reakcióidejét.           

Az Intel SSD kínálatában négy termékcsalád érhető el. Az Intel SSD 300 család a belépőszintet képviseli, és a mainstream vásárlóközönséget célozza. Az Intel SSD 500-as család már több szolgáltatással rendelkezik, ezeket a komolyabb teljesítményigényű felhasználók és a játékosok számára fejlesztették ki. Az Intel SSD 700 és Intel SSD 900 családokat adatközpontokban való használatra szánják.

Az Intel SSD 330 sorozat a szabvány 2,5 hüvelykes méretben érkezik, ami a beépítés szempontjából kompatibilissé teszi a lassabb HDD-kkel. Asztali gépek esetében használható kétmeghajtós rendszerben is, hogy a rendszer indítása és egyes alkalmazások futtatása gyorsabb legyen, de le is válthatja egy laptop egyetlen meghajtóját is.

Az SSD család elérhető az egész világon a kiskereskedelmi egységekben és a webshopokban. Az Intel SSD 330 sorozat 60 GB-os tagja 89 dolláros, a 120 GB-os 149 dolláros és a 180 GB-os 234 dolláros ajánlott áron lesz kapható. A termékekhez 3 éves garancia jár.

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Elérhető áron a legújabb SSD technológia: itt az Intel SSD 330-as sorozat
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X