Gyakoroljunk szavakat online, ingyen

2011. szeptember 26., hétfő, 07:30
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ;

Az interneten rengeteg segédeszközt találunk tanuláshoz, főként nyelvtanuláshoz.

Az interneten rengeteg segédeszközt találunk tanuláshoz, főként nyelvtanuláshoz. Ezek közé tartozik a Quizlet is, amelynek segítségével az idegen szavak tanulását könnyíthetjük meg magunknak (elsősorban, mert azért számos más témában is remekül alkalmazható).

Az oldalon találunk rengeteg, mások által feltöltött összeállítást, így ha nem akarunk egy saját anyag elkészítésével bajlódni, hagyatkozhatunk erre is. Ha viszont valamiért speciális válogatásra van szükségünk, ingyen és bérmentve létrehozhatjuk azt is. A kártyáknál nem csak a szavakat adhatjuk meg, hanem lehetőségünk van képek feltöltésére is (ingyen csak a Flickr-ről válogathatunk, ha saját képeket akarunk használni 15 dolláros éves előfizetésre van szükség). Ez például a gyerekek nyelvtanulását igencsak megkönnyítheti. A rendszer a szavak hangos felolvasására is képes, s amellett, hogy végiglapozhatjuk az összeállítások minden bejegyzését, azért még tartogat extrákat. Van tanító funkciók (nem csak a írott alak alapján, de akár hallás után is megpróbálhatjuk beírni helyesen a szavakat), teszt lehetőség a tanultak ellenőrzésére, sőt, még két jópofa játék is. Utóbbiak közül az egyikben a megfelelő szópárokat kell egymásra dobálni, a másikban pedig "lelőni" a repkedő szavakat, természetesen a fordítás minél gyorsabb - és helyes - begépelésével.

A Quizlet egy igazán hasznos, gyors és jól használható online szótanító. Ha nem csak az alap lehetőségeket szeretnénk kihasználni, hanem mindent, amire csak képes az oldal (és megszabadulnánk az esetleges reklámoktól is), mindössze évi 15 dolláros előfizetésért cserébe erre is van lehetőség.

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Gyakoroljunk szavakat online, ingyen
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X