Használjon offline értelmező szótárt!

2012. június 18., hétfő, 08:58
Szerző:


Címkék: ; ; ;

Elsősorban angolul tanulóknak ajánljuk az Artha nevű keresztplatformos és nyílt forráskódú, ingyenes értelmező...

Elsősorban angolul tanulóknak ajánljuk az Artha nevű keresztplatformos és nyílt forráskódú, ingyenes értelmező szótárt, amelynek a használatához nincsen szükség internet-kapcsolatra. Ez persze feltételezi, hogy le kell töltenünk a gépünkre, amit itt tehetünk meg (Windows XP-t és a nála fejlettebb Windowsokat fogadja el a program).

Ettől kezdve éppen úgy használhatjuk az Arthát, mint a netes szótárakat. Beütjük a keresőmezőjébe azt a szót, amelynek a jelentésére kíváncsiak vagyunk, s máris kapjuk a magyarázatot, de választhatjuk a szinonimákat, a hasonló és ellentétes jelentésű szavakat is.

Az Artha a billentyűkombinációk használatát is támogatja: ha egy weboldalon ismeretlen angol szóval találkozunk, elég kijelölnünk, majd megnyomnunk egy adott billentyűkombinációt, s egy buborékban máris megkapjuk a magyarázatot.

A program a helyettesítő (joker) karaktert is ismeri, így nem gond, ha egy olyan szó jelentésére lennénk kíváncsiak, amelynek nem ismerjük pontosan a helyesírását.

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Használjon offline értelmező szótárt!
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X