Használjunk mappákat meghajtóként, ingyen és egyszerűen

2012. április 11., szerda, 05:00 • Utolsó frissítés: 2012. április 13., péntek, 09:55
Szerző:


Címkék: ; ; ; ;

Néha sokkal egyszerűbb, áttekinthetőbb meghajtóként elérni a fontos tartalmakat, mint mappaként.

Néha sokkal egyszerűbb, áttekinthetőbb meghajtóként elérni a fontos tartalmakat, mint mappaként. Ám nem mindenki particionálja szívesen több részre a merevlemezt. A
FolderDrive nevű kis alkalmazás segítségével viszont bármilyen mappából virtuális meghajtót varázsolhatunk, általunk választott betűjellel ellátva. Akár azt is megtehetjük, hogy Dropbox mappánkból készítünk néhány kattintással "önálló meghajtót".
Mindez persze csak virtuális, a mappáink nem alakulnak át, mindössze ettől fogva a Sajátgépben is elérjük azokat egy kattintással, akárcsak a merevlemezt, a DVD meghajtót, vagy éppen a külső merevlemezeket, pendrájvokat.
A program használata nagyon egyszerű, mindössze ki kell választanunk a kérdéses mappákat, és hozzájuk rendelni egy tetszőleges meghajtójelet. Amíg a program fut, addig ezeket a könyvtárakat önálló partícióként használhatjuk (a virtuális meghajtó mérete a teljes merevlemez méretéhez igazodik, külön mérethatár nincs). A Make Permament kapcsoló bejelölésével egyébként azt is megoldhatjuk, hogy a FolderDrive bezárása után is megmaradjon a mappából létrehozott meghajtó!
A program ingyenes, használatához Microsoft .NET Framework 4.0 szükséges!

6 HOZZÁSZÓLÁS, MELYEK KÖZÜL A LEGFRISSEBBEK:
2012. április 14., 06:32 Alex Kazaev

dear AdVlbert, there's an issue tracker at http://folderdrive.codeplex.com/workitem/list/basic , I'd appriciate if you take some time and describe your problem in detail (and in any language you want) there. or you can write an email to me, alex.kazaev(at)gmail.com. I'll be glad to help you (and to improve my big pile of crap. thanks in advance.

2012. április 13., 21:30 AdVlbert

Jó nagy szarrakás ez a program... olyan ügyesen beírta magát a gépembe hogy nem tudok eltüntetni egy rohadt "meghajtót" -.-

2012. április 11., 21:46 Alex Kazaev

dear hungarian critics, yes, you are right, this thing does exactly what you can achieve using subst. the only benefit is the ability to make your mapping persistant using registry (yeah, sure you could use regedit for that too). I never said that there's anything magical there. However, there are more than 200 people that found my "program" - as you name it - useful. There are some not-so-old people out there that actually don't like the console way, you know. I didn't ask anybody to advertise any of my products and shared it only because I thought that somebody might actually benefit from it, not because I wanted to promote .net somehow. Anyway, thanks for your time.

2012. április 11., 15:53 paul2

nem mellesleg a subst parancs windows alatt is működik,
viszont garantáltan azt és csak azt csinálja, amit megígér.
például nem népszerűsíti a .net-et :-)

2012. április 11., 08:46 Dudaszeg Krisztián

Lehet, hogy mi már túl öregek vagyunk, aki meg ezt a "programot" írta, nem ismerte már a DOS-t....

További 1 hozzászólás megtekintése »
Véleménye van? Ossza meg velünk!


Használjunk mappákat meghajtóként, ingyen és egyszerűen
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X