Hogyan lehet több pénzt keresni az informatikával?

2012. május 25., péntek, 11:00
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ;

Az Invitel országjáró tájékoztató rendezvénysorozatot indított kis- és középvállalatok számára, amelynek célja, hogy...

Az Invitel országjáró tájékoztató rendezvénysorozatot indított kis- és középvállalatok számára, amelynek célja, hogy érthetően beszéljenek, beszélgessenek a cégvezetőkkel a bérelhető és előfizethető informatikáról. Például arról, miként lehet felújítani a vállalati szerverparkot beruházás nélkül, vagy hogyan lehet biztonságosabban, megbízhatóbban, olcsóbban üzemeltetni a számítógépes hálózatot. Végső soron tehát arról is, hogyan lehet több pénzt keresni hatékonyabb informatikai háttérrel. Marton László, az Invitel ICT üzletfejlesztési igazgatója szerint az újkor informatikájának erről kell szólnia.

„Az elmúlt 5-10 évben az informatika rendkívüli gyorsasággal fejlődött. Egy átlagos cégvezető sokszor képtelen ezt követni vagy megérteni, hiszen még az IT-szakembereknek is nagy erőfeszítésükbe telik, hogy naprakészek maradjanak” – mondta el Marton László, aki úgy látja, nagy felelőssége van az infókommunikációval foglalkozó vállalatoknak – így az Invitelnek is – abban, hogy az informatikán keresztül hozzásegítse a hazai kis- és középvállalatokat a hatékonyabb működéshez. „A siker pedig elsősorban azon múlik, hogy képes-e a szakma az üzleti döntéshozók számára is egyszerűen, ha úgy tetszik bit/secundumok nélkül elmondani, mit jelent a szerverbérlet, a virtualizáció vagy éppen a rendszerintegráció” – tette hozzá az üzletfejlesztési igazgató.

Az Invitel roadshow-ja éppen erről szól: érthetően bemutatni merre tart a világ informatikája, és kinek mit érdemes ebből használnia. Például milyen megoldással működhet hatékonyabban egy veszprémi nyomda, egy dunaújvárosi festékgyár vagy éppen egy rácalmási logisztikai vállalat.

„Főleg vidéken nehezebb elérni a kis- és középvállatok vezetőit, mivel a legtöbb IT-s konferencia Budapest-központú és a szakmának szól. Ráadásul az informatikáról egy vállalaton belül sokszor a pénzügy, a gazdasági vezetés dönt. Az üzleti döntéshozók pedig információdeficittel rendelkeznek, nem ismerik a rendelkezésre álló lehetőségeiket, ezért azt sem ismerik fel, hogyan is lenne érdemes megvalósítani egy-egy megoldást a vállalatnál. Nincs könnyű helyzetben az IT-vezető sem, mert nehezen tudja a szakmai szempontokat lefordítani az üzlet nyelvére. Pedig fontos, hogy ezek a vállalatok fejlődjenek, hiszen az ország versenyképessége is múlik azon, miként teljesítenek majd a következő években, illetve tudják-e tartani a versenyt. Ma már mindez lehetetlen az informatika nélkül” – fogalmazott az ICT üzletfejlesztési igazgató.

Az Invitel a rendezvénysorozat keretében eddig Veszprémbe, Szegedre, Rácalmásra, Győrbe és Sárvárra látogatott el. Az események sikerességére való tekintettel a cég az év hátralévő részében is tervezi hasonló rendezvénysorozat szervezését, hogy a kis- és középvállalatok döntéshozói első kézből szerezzenek információkat az adatközpontokhoz kapcsolható bérelhető, előfizethető informatikai megoldások előnyeiről.

Az Invitel bérelhető, előfizethető informatikai megoldásairól ezen a címen olvashatnak bővebb információkat.

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Hogyan lehet több pénzt keresni az informatikával?
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X