szerző:
techline.hu

Ahogy azt már korábban hírül adtuk, a Microsoft elérhetővé tette a Windows 8 Release Preview változatát, amelyet...

Ahogy azt már korábban hírül adtuk, a Microsoft elérhetővé tette a Windows 8 Release Preview változatát, amelyet bárki szabadon letölthet és telepíthet a gépére.
A Microsoft szerint a Windows 8 Release Preview elmossa a határokat a platformok között, minden eddiginél tökéletesebb felhasználói élményt nyújt érintőképernyős, illetve hagyományos billentyűzettel és egérrel vezérelt eszközökön egyaránt.

2012. február 29-i bemutatása óta a Windows 8 Consumer Preview-t, az operációs rendszer első előnézeti változatát több mint egymillió alkalommal töltötték le a kiadást követő első 24 órában. Ezzel a Windows 8 a legtöbbet tesztelt Microsoft operációs rendszerévé vált a vállalat eddigi története alatt. Az újabb előnézet kiadásával a Windows 8 fejlesztésének utolsó fázisába érkezett, amelynek következő lépcsője már a kész termék lesz.

„Izgatottak vagyunk most, hogy a Windows 8 egy újabb mérföldkőhöz érkezett” – fejezte ki örömét Steven Sinofsky, a Microsoft Windows és Windows Live üzletágának elnöke.
 
Az új alkalmazások még gazdagabb felhasználói élményt nyújtanak
A Windows 8 Release Preview-val egy időben új alkalmazások kerülnek a Windows Store-ba, az operációs rendszer alkalmazásboltjába. A legújabb alkalmazások között szerepel egyebek mellett a Bing Travel, de a felhasználók egyéb hír és sporttartalmakat kínáló csempéket, játék és zenei Xbox applikációkat is találhatnak; ezen utóbbiak a már regisztrált Zune-accounttal szabadon elérhetők.

A Windows 8 Release Preview további fontos újdonságaként említhető a Consumer Preview-ban debütáló levelezést, a fényképeket és a kontaktlistát tartalmazó Metro-csempék funkciójának bővítése. A Microsoft hónapok óta szorosan dolgozik partnereivel azon, hogy a Windows Store-ban a világ minden tájáról publikálhassanak alkalmazásokat.

Az új alkalmazásokon túl a Microsoft fejlesztő mérnökei a tesztek alapján több tízezer változtatást hajtottak végre az operációs rendszer legutóbbi előnézeti kiadása óta. Az új változatban sokkal személyre szabhatóbbá vált az induló Metro-stílusú képernyő, könnyebben kezelhető a több képernyős nézet, egyszerűbb az alkalmazáskeresés a Windows Store-ban és új gyermekvédelmi beállításokkal lehet személyre szabni a rendszert.

A Windows 8-cal debütáló új Internet Explorer 10 újradefiniálja az interneten való böngészést, amelyet elsősorban az érintőképernyős eszközökön éreznek majd a felhasználók. Az érintőképernyőre optimalizált Adobe Flash Player-rel integrált Internet Explorerrel a világháló használata olyan egyszerű lesz, mintha egy letöltött alkalmazást használnának. Az Internet Explorer 10 mellett a felhasználók más alapértelmezett böngészőt is beállíthatnak, nagyobb szabadságot adva ezzel a felhasználók igényeinek.

Út a Windows 8-hoz
2012. június 2-án a Microsoft a világ 131 piacán, beleértve Magyarországot is Windows 8 Frissítési ajánlatot indít. Azok a felhasználók, akik 2012. június 2. és 2013. január 31. között Windows 7 operációs rendszert futtató új PC-t vásárolnak, 14,99 eurért (300 Ft/euro árfolyamon kb. 4.500 forintért) Windows 8 Pro változatra frissíthetnek a végleges operációs rendszer megjelenésekor. Az ajánlat részleteiről a Microsoft a későbbiekben ad tájékoztatást.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!