Ilyen videokonferenciát még biztos nem látott [videóval]

2012. április 06., péntek, 12:45
Szerző:


Címkék: ; ; ; ;

Sokan azért ódzkodnak a videokonferenciáktól, mert úgy érzik, valójában a monitorral és nem élő személlyel...

Sokan azért ódzkodnak a videokonferenciáktól, mert úgy érzik, valójában a monitorral és nem élő személlyel beszélgetnek. Nos, az NTT úgy döntött, hogy MM-Space nevű rendszerével átértékelteti a videokonferencia fogalmát.

Rendszerének legfontosabb tulajdonsága talán az, hogy valós méretben mutatja a videokonferencia résztvevőit, ráadásul arckövetőt használ, amely egy szervomotorhoz kapcsolódik, így a megjelenítő aszerint mozoghat, hogy kire néz az előtte ülő személy.

A képernyő átlátszó, a személyek mögötti hátteret eltávolították, így valóban úgy tűnik, mintha egy helyiségben lennénk a videokonferencia résztvevőivel.

2 HOZZÁSZÓLÁS
2012. április 7., 12:14 VérPistike

Nem ódzkodik senki a videó konferenciáktól. Aki gyakran jár konferenciákra az tudja, hogy ilyenre egyszerűen nincs szükség.
A prezentációkat, adatokat a konferencia időpontjára mindenki rég megkapta, vagy éppen elküldte - ott csücsül a résztvevők hálózatra kötött laptopjában. Ha valaki kíváncsi lenne az éppen hozzászolókra - a cégek szervezeti ábrájáról bárkinek a fényképe letölthető.
Ilyen átlátszó, vicces képernyőnek komoly megbeszélésen nincs helye.

2012. április 6., 13:16 A szerzetes

Tényleg mennyivel jobb h átlátok azon akivel beszélek. Bár így legalább azt is látom, hogy a mögötte ülő pofákat vág :D

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Ilyen videokonferenciát még biztos nem látott [videóval]
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X