Ingyen felhasználható fotók tárháza a neten

2012. május 21., hétfő, 05:30
Szerző:


Címkék: ; ; ; ;

Ha az ember blogot, honlapot készít, szinte biztos, hogy előbb vagy utóbb beleütközik a problémába: olyan fotóra...

Ha az ember blogot, honlapot készít, szinte biztos, hogy előbb vagy utóbb beleütközik a problémába: olyan fotóra lenne szüksége, amilyen éppen nincs kéznél.
Persze "lopkodhat" az ember az internetről képeket, a Google keresője minden témára azonnal ad ezernyi találatot, csak éppen nem biztos, hogy az adott kép készítője is úgy gondolta, hogy boldog boldogtalan felhasználhatja a fotóit.

Szerencsére rengeteg stock-oldal van, ahonnan ingyen vagy pénzért beszerezhetünk jogtiszta képeket. Aki kifejezetten ingyen felhasználható tartalomra vágyik, annak érdemes megismerkednie a FreeFoto.com oldallal, amely témák szerint kategorizálva lehet válogatni a különféle ingyenes, creative common stb. licenc alá eső fotókból. Nem mind profi fotó, de a legtöbb használható, választék pedig bőven van. A webes változatok szinte kivétel nélkül ingyenesek itt, ha nagyméretű, nyomdai minőségre van szükségünk, akkor változó a dolog (fizetős anyagok is vannak), de akkor is érdemes szétnézni.

2 HOZZÁSZÓLÁS
2013. augusztus 17., 10:18 opportunity

Miért nem érted? A világ leglogikusabb dolga, hogy olcsó húsnak híg a leve. Amit profik fotóznak, azért megkérik a pénzt. Mert van vele munkájuk, mert retusálni kell, mert van egy 2 milliós készülékük, mert az oldal még leveszi a saját jussát.

Én meg olyan képeket keresek, ahol nem kell hivatkozni a szerzőre (public domain), ingyen, és a téma sem mindegy. Na ez a kihívás!

2012. május 22., 03:07 L4z4

Mondjuk azt nem értem miért, de a fizetős oldalakon mindig jobb fotókat találhatunk. Vegyünk egy példát: Textures, mégpedig legyen Wood. Ezen az ingyenes oldalon használhatatlan fakérges sz@rokat látunk, mig lejjebb, ahol a royalty-free oldalról mutatnak néhány példát ugyanebben a kategóriában, klassz fa felületek képei vannak. Vagy nézzük meg a New-Yorkról készült képeket, ugyanilyen minőségi különbség van ott is..

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Ingyen felhasználható fotók tárháza a neten
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X