szerző:
techline.hu

Több ízben mutattunk már be képernyőkép-fotózó (képlopó) programokat (például itt és itt), a SnapCrab (letölthető...

Több ízben mutattunk már be képernyőkép-fotózó (képlopó) programokat (például itt és itt), a SnapCrab (letölthető innen) azonban még ezeken is túltesz tudásával. nemcsak hogy funkciók egész sorát kínálja, de még a Windows 7 Aero Glass effektjét is „csapdába ejti”.

Négyféleképpen lophatunk képet: ablakot, a legfelső ablakot, a teljes képernyőt, illetve a kiválasztott területet örökíthetjük meg – mindezt egyébként általunk meghatározott billentyűkombinációkkal is aktiválhatjuk.

A jobb egérgomb hatására előbukkanó „Beállítások” ablakban számos lehetőség közül választhatunk, meghatározhatjuk például, hogy látszódjék-e avagy sem az egérkurzor, saját színnel helyettesíthetjük a hátteret, átlátszó hátteret kreálhatunk, hogy csak néhányat említsünk a lehetőségek közül.

A képernyőkép mentésének is egyedi a módja: amikor kiválasztjuk a mentési módot, jobbra alul egy kis előnézeti ablak jelenik meg, s elindul a 3 másodperces visszaszámlálás. Amint ez a nullához ér, el is készült a képernyőfotó.

A kis csavarral szimbolizált Details pont alatt állíthatjuk be a kimeneti képformátumot, és még a közösségi oldalakra is posztolhatjuk a képet.

Egyébként a PrintScreen billentyű is működik, ha ezt lenyomjuk, akkor a SnapCrab által meghatározott mappába kerül a kép.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!