Ismét megnyitja kapuit az ingyenes Open Academy

2012. május 29., kedd, 18:30
Szerző:


Címkék: ; ; ;

Az informatikai területen dolgozó szakemberek egy jelentős része nem tud figyelmet fordítani szaktudásának folyamatos...

Az informatikai területen dolgozó szakemberek egy jelentős része nem tud figyelmet fordítani szaktudásának folyamatos fejlesztésére, derül ki a BalaBit IT Security felméréséből. Ez az egyik motivációja a BME és a magyar szoftverfejlesztő vállalat közös júniusi képzésének, amelyen ingyen vehet részt több száz fejlesztő.

A BalaBit a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Automatizálási és Alkalmazott Informatikai tanszékével karöltve június 7-én ismét megtartja az Open Academy névre keresztelt szakmai képzést, amelyre olyan szoftverfejlesztéssel foglalkozó szakembereket várnak, akik kíváncsiak a szakmájuk legfrissebb újdonságaira és szeretnék szaktudásukat frissen, naprakészen tartani.

Az esemény létjogosultságát támasztja alá a BalaBit több mint háromszáz szoftverfejlesztő közreműködésével készített felmérése, amelynek keretében azokat a kompetenciákat próbálták feltárni, amelyek hiányt jelentenek a munkaerőpiacon mozgó informatikai szakemberek körében. A felmérés egyik szembetűnő megállapítása az volt, hogy a szoftverfejlesztés területén dolgozó szakemberek kisebb hányada az, aki rendszeresen és tudatosan foglalkozik szakmai ismereteinek fejlesztésével. Mindez komoly problémát jelenthet napjaink egyik legdinamikusabban fejlődő iparágában.

Magyarországon jelenleg komoly túlkereslet van az informatikai munkaerőpiacon. Ez kifejezetten igaz akkor, ha a jól képzett, gyakorlott, hatékony csapatmunkára képes szakemberekre gondolunk, hiszen a birtokolt kompetenciák tekintetében fejlesztő és fejlesztő között óriási különbségek vannak. Azok a szakemberek, akik odafigyelnek és időt fordítanak arra, hogy tudásukat folyamatosan fejlesszék, frissen tartsák, az átlagnál jóval magasabb keresettel rendelkezhetnek.

Ezt a célt támogatja az Open Academy nevű nonprofit kezdeményezés, amely lehetőséget biztosít új szakmai ismeretek megszerzésére és törekszik az élethosszig tartó tanulás fontosságának tudatosítására is. Az eseményen minden érdeklődő ingyen vehet részt. A program pedig délutántól késő estig tart, kifejezetten azért, hogy azok is ott lehessenek, akiket munkaidőben nem engednek el egy hasonló rendezvényre. Helyszínül a BME Q épületében található Simonyi Károly előadóterem szolgál majd, amely az ország egyik legmodernebb auditóriuma. Ingyen süti és kávé nem lesz, ahogy a szponzorált előadások is teljes egészében hiányozni fognak, hiszen kifejezetten azokat várják, akik tanulni szeretnének. A rendezvényen való részvételhez mindössze egy regisztrációra van szükség, amelyet ezen a címen címen lehet leadni.

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Ismét megnyitja kapuit az ingyenes Open Academy
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X